Beschikbaar:

Voor meer uitgebreide info kan U terecht op onze website : www.leslaupies.com

De beschikbaarheids kalender is momenteel niet in gebruik. Wij verzoeken u om voor reserveringen rechtstreeks contact op te nemen met de eigenaar. ( Knop contact eigenaar, rechts van het scherm )

Algemeen

Vakantiehuis Au Mas Les Laupies

Je bent van harte welkom in Vakantiehuis Au Mas Les Laupies, een unieke site in de Lozère. Mas Les Laupies ligt op een hoogte van 560m met zicht op het nationaal park van de Cévennes en het lager gelegen dorp Le Collet-de-Dèze. (3km)

In deze regio werd vooral kastanje en zijderups gecultiveerd.  Enkele lokalen produceren er nog steeds de alombekende kaas ‘Pélardon’.  Kastanjes worden nog geteeld voor diverse toepassingen.

Les Laupies zal je aangenaam verrassen voor wie houdt van natuur en karaktervolle omgeving.  Je verblijft er op een domein van ongeveer 2 ha, deels met groene eik, deels met kastanje.  De terreinen zijn vruchtbaar en in gebruik voor fruitteelt.
De site is opgebouwd uit verschillende niveau’s met oude schiste muren om erosie tegen te gaan.

Door zijn afgelegen ligging heeft de mas een eigen bron voor watervoorziening.

Vakantiehuis Au Mas Les Laupies kenmerkt zich door authenticiteit,privacy en comfort.  Een doorgedreven renovatie in combinatie met kwaliteitsvolle boxspringbedden zorgen voor een aangenaam verblijf. Vakantiehuis Au Mas Les Laupies beschikt over 3 logementen met individuele terrassen.  Er is een zeer ruim zwembad met gemeenschappelijk terras.

Er is draadloos internet.

Er is ook een boomhut op het domein. Deze kan gecombineerd worden met een vakantieverblijf.

 

Aanbetaling / annuleren

30% aanbetaling

Extra kosten

schoonmaak niet inbegrepen

Activiteiten

Mountainbike

wandeltochten

kano varen op rivier

wandeltocht met ezel

paardrijden

tennis

survival

 

Faciliteiten

 • Afwasmachine
 • BBQ
 • Boeken
 • Douche
 • Fornuis
 • Koelkast
 • Koffiezet apparaat
 • Magnetron
 • Omheinde tuin
 • Prive zwembad
 • Terras
 • Tuinmeubelen
 • Vriezer
 • Waterkoker
 • WiFi
 • Zwembad

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze accommodatie.

Languedoc

LanguedocVakantie in Languedoc Languedoc en Roussillon. Het is een zeer divers gebied, met de laaggelegen kustgebieden, 200 kilometer aan zandstranden, het middelgebergte in het departement Lozère en de hoge bergtoppen in de Pyreneeën. Ook cultureel gezien heeft Languedoc en Roussillon veel te bieden, van carnavalsfeesten tot stierengevechten. De streek staat ook bekend om haar wijnen.

Sport en natuur

Sport en natuur

Maritieme fauna en flora

Langs de kust zijn veel lagunen en moeraslanden waar struikgewassen, kruiden, biezen, riet en zandhaver groeien. Rond de meren groeit zeelavendel en zeekraal waar veel vogels en zwemvogels zich ophouden. Zwarte meerkoeten, wilde eenden, watersnipen, blauwe reigers, roze flamingo’s, ooievaars, zilverreigers, koereigers en verschillende soorten meeuwen. De vegetatie langs de kust en rond de meren bestaat uit tamarisk, rozemarijn, aleppodennen en parasoldennen.

Fauna en flora in het binnenland

Het binnenland heeft een enerzijds een Mediterrane en anderzijds Pyreneeën karakter. De vegetatie bestaat uit sparren (in de Aude) en grasvelden met bloemen (op 2400 meter hoogte). Inheemse bloemsoorten zijn de gele of rode Pyrenese lelie, nachtblauwe riddersporr, Pyrenees vijvingerkruid en vele soorten steenbreek. In de bossen en op de grasvlakten leven vossen, everzwijnen, herten, gemzen, wilde katten, marmotten en otters. Daarnaast leven hier koningsarenden, valken en korhanen en zelfs enkele beren die hier zijn uitgezet. Het meer mediterrane landschap herbergt grove dennen, kurkeiken en beuken. Op de hoger gelegen grasvelden groeien gele gentianen, veldkruid en de paarse klokjes van de monnikskap.

Sport en ontspanning in de Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon biedt de sportieve toerist een legio aan activiteiten voor het hele gezin of vrienden. Beginnende en ervaren sportliefhebbers kunnen zich uitleven met een wandeling in de Pyreneeën. Daarnaast worden er trektochten, raften, mountainbiken, abseilen en kanoën excursies georganiseerd. Liefhebbers van de (wilde) natuur kunnen hier genieten van het afwisselende landschap en de fraaie panorama’s in de natuurparken. Langs de kust kunt u duiken, watersporten of uitrusten op het strand. In Languedoc-Roussillon zijn er ook diverse grotten te bezichtigen, zoals Fontrabiouse, Clamouse, Canalettes, Cocalière, Trabuc en de Cabrespine.

Lees meer