Beschikbaar:

De beschikbaarheids kalender is momenteel niet in gebruik. Wij verzoeken u om voor reserveringen rechtstreeks contact op te nemen met de eigenaar. ( Knop contact eigenaar, rechts van het scherm )

Algemeen

Vakantiehuis Mazet-Felicita

De rust van het Franse “platte land”

Stelt u zich voor. U wordt ’s morgens wakker van de vogels die de nieuwe dag al weer verwelkomen. U gaat naar buiten en u staat midden in de natuur van Zuid-Frankrijk. Er is geen menselijke activiteit te bekennen. De hele omgeving straalt rust uit. Boven de berg komt de zon op om deze nieuwe dag weer te verwarmen. U neemt plaats op het terras en laat  de rust van deze ochtend op u inwerken.

Zo’n geweldige plek kunnen wij u bieden!

Ons Vakantiehuis staat voor u klaar.

Met ons Vakantiehuis Mazet-Felicita bieden wij u een comfortabel onderkomen. Met een grondoppervlak van 60m2 is het huis geschikt voor 2 tot 4 personen. Onze”Mazet” is een stenen, geheel gelijkvloers gebouwd huis en staat op 1200 m2 bosgrond.

Vakantiehuis Mazet-Felicita bestaat uit een ruime zitkamer met open keuken en open haard, een tweepersoons slaapkamer, en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Indien gewenst kunnen er twee extra slaapplaatsen in de living gecreëerd worden.

Vakantiehuis Mazet-Felicita ligt 100 meter verwijderd van ons woonhuis. Uw privacy is gewaarborgd omdat er binnen een straal van 1 km geen andere bewoning is. Wij zorgen zelf voor de energievoorziening, zowel voor ons eigen huis, als voor de Mazet. De elektriciteit wekken we op met zonnepanelen en als de zon ons even in de steek laat, met een diesel-aggregaat. De open haard maakt het gezellig warm in het voor- en najaar. Water uit de kraan is afkomstig uit een eigen bron en we koken op butaangas. Als extraatje is er een tv met Nederlandse zenders via Canal Digitaal voor als u toch op de hoogte wilt blijven van de nieuwtjes uit Nederland. Wilt u in contact blijven met internet, dan kan dit gratis via de WiFi verbinding bij ons woonhuis.

In principe verhuren we per week, de prijs is  €385,-. Bij de huur is schoon bed- en linnengoed inbegrepen (in de regel één maal per week wisselen) Eventuele maaltijden kunnen wij in overleg verzorgen. Bij aankomst bieden wij u altijd een gratis warme maaltijd aan. Graag van te voren aangeven of dit in uw planning past.

Wij hebben een wasautomaat waarvan u, in overleg, gebruik kan maken. Als u de “Mazet” aan het einde van uw vakantie verlaat, gaan wij ervan uit dat u deze schoon achterlaat.

 

Activiteiten

In de omgeving van de Mazet is ontzettend veel te beleven. Denk daarbij aan:

* wandelen door de prachtige natuur
* mountainbiken
* bergbeklimmen
* parachutespringen
* paardrijden
* zwemmen............en nog veel meer

Aantal slaapkamers

1

Roken

Niet roken

Faciliteiten

 • BBQ
 • Boeken
 • Douche
 • DVD speler
 • Huisdieren toegestaan
 • Koelkast
 • Koffiezet apparaat
 • Naturisme mogelijk
 • Oven
 • Overdekt terras
 • Privacy
 • Strijkijzer
 • Terras
 • Tuinmeubelen
 • TV
 • Verwarming
 • Vriezer
 • Wifi Hotspots

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze accommodatie.

Languedoc

LanguedocVakantie in Languedoc Languedoc en Roussillon. Het is een zeer divers gebied, met de laaggelegen kustgebieden, 200 kilometer aan zandstranden, het middelgebergte in het departement Lozère en de hoge bergtoppen in de Pyreneeën. Ook cultureel gezien heeft Languedoc en Roussillon veel te bieden, van carnavalsfeesten tot stierengevechten. De streek staat ook bekend om haar wijnen.

Sport en natuur

Sport en natuur

Maritieme fauna en flora

Langs de kust zijn veel lagunen en moeraslanden waar struikgewassen, kruiden, biezen, riet en zandhaver groeien. Rond de meren groeit zeelavendel en zeekraal waar veel vogels en zwemvogels zich ophouden. Zwarte meerkoeten, wilde eenden, watersnipen, blauwe reigers, roze flamingo’s, ooievaars, zilverreigers, koereigers en verschillende soorten meeuwen. De vegetatie langs de kust en rond de meren bestaat uit tamarisk, rozemarijn, aleppodennen en parasoldennen.

Fauna en flora in het binnenland

Het binnenland heeft een enerzijds een Mediterrane en anderzijds Pyreneeën karakter. De vegetatie bestaat uit sparren (in de Aude) en grasvelden met bloemen (op 2400 meter hoogte). Inheemse bloemsoorten zijn de gele of rode Pyrenese lelie, nachtblauwe riddersporr, Pyrenees vijvingerkruid en vele soorten steenbreek. In de bossen en op de grasvlakten leven vossen, everzwijnen, herten, gemzen, wilde katten, marmotten en otters. Daarnaast leven hier koningsarenden, valken en korhanen en zelfs enkele beren die hier zijn uitgezet. Het meer mediterrane landschap herbergt grove dennen, kurkeiken en beuken. Op de hoger gelegen grasvelden groeien gele gentianen, veldkruid en de paarse klokjes van de monnikskap.

Sport en ontspanning in de Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon biedt de sportieve toerist een legio aan activiteiten voor het hele gezin of vrienden. Beginnende en ervaren sportliefhebbers kunnen zich uitleven met een wandeling in de Pyreneeën. Daarnaast worden er trektochten, raften, mountainbiken, abseilen en kanoën excursies georganiseerd. Liefhebbers van de (wilde) natuur kunnen hier genieten van het afwisselende landschap en de fraaie panorama’s in de natuurparken. Langs de kust kunt u duiken, watersporten of uitrusten op het strand. In Languedoc-Roussillon zijn er ook diverse grotten te bezichtigen, zoals Fontrabiouse, Clamouse, Canalettes, Cocalière, Trabuc en de Cabrespine.

Lees meer