Limburg(b)

Limburg(b)

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Limburg, landschap en de bezienswaardigheden

Het landschap in Limburg is erg verschillend. In de Kempen vind je duinen, heide en dennenbossen. Haspengouw herbergt talrijke boomgaarden met fruitbomen, maar ook vruchtbare akkers met graanvelden. In de brede vallei van het Maasland kun je allerlei watersporten beoefenen. De Voerstreek is bekend om zijn prachtige bossen en vruchtbare valleien.

Limburg telt veel monumenten (belangrijke gebouwen uit het verleden) en andere bezienswaardigheden:

  • de abdijen van Herkenrode en Sint-Truiden
  • Tongeren, de oudste stad van België, met haar Romeinse resten en Provinciaal Gallo-Romeins Museum
  • het Openluchtmuseum van het Domein Bokrijk. Met een teletijdmachine keer je terug naar de tijd van de Bokkenrijders of de jaren ’60 van vorige eeuw. Je vindt er de grootste gratis speeltuin van het land.
  • de prachtige kastelen in Haspengouw
  • de oude mijngebouwen, de unieke overblijfsels van de bloeiende steenkoolmijnen uit de 20ste eeuw. Limburg telde maar liefst zeven koolmijnen waar duizenden mensen werkten: Belgen en niet-Belgen. In de mijn was iedereen zwart. Nog steeds vormen de Limburgers een boeiende en kleurrijke mix.
  • het Nationaal Park Hoge Kempen, het eerste en enige nationaal park van België
  • het Fietsroutenetwerk, Limburg is hét fietsparadijs van België.
  • Hasselt, de stad van de Smaak, shoppingparadijs en hoofdstad van Limburg.

Beschermde natuur

Maar liefst 40 % van de oppervlakte Vlaamse beschermde natuur ligt in Limburg. Van alle Vlaamse planten- en diersoorten komt 90 % hier voor. Bovendien komen heel wat zeldzame en bedreigde Vlaamse soorten enkel in Limburg voor! Als groenste provincie van Vlaanderen dus een hele verantwoordelijkheid om de biodiversiteit in Vlaanderen mee te behouden en te versterken.

De provincie streeft – samen met haar partners – naar meer kwantiteit en meer kwaliteit op het vlak van natuurbehoud. Meer kwantiteit betekent een toename van de oppervlakte waardevolle natuur. Meer kwaliteit is een complexer verhaal. Limburg is immers een verzameling van kleinere regio’s, elk met hun specifieke landschappen, dieren en planten.

Met zijn gebiedsgericht natuurbeleid wil het provinciebestuur de eigenheid van die regio’s tot uiting laten komen. De oorspronkelijke landschappen moeten opnieuw zichtbaar en mooier worden. De typische soorten moeten zich er thuisvoelen en hun overlevingskansen moeten toenemen. Ze moeten hun soortgenoten ongestoord kunnen bereiken. De impact van menselijke activiteiten en barrières (wegen, afsluitingen, …) moet beperkt worden.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Belgie. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Limburg vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land België

Sport en natuur

Wandelen in Belgisch Limburg

U kunt heerlijk wandelen in Belgisch Limburg, geniet van de vele bossen, vennen en duinen. De provincie staat ook bekend om heerlijk eten en drinken. Verken vanuit uw vakantiehuis de omgeving en geniet daarna van de Belgische keuken en een lekker wijntje. Twijfel niet langer en ga er op uit in België tijdens een midweek vakantie of lang weg in Belgisch Limburg. Ook is deze streek ideaal voor een korte vakantie, omdat het grenst aan Nederland bent u er zo!

Vanuit uw vakantiehuis kunt u ook heerlijk ontspannen in een van de wellnesscentra. Laat u verwennen met een chocolademassage of met Maaslandse keien, kom tot rust en ontspan. Enkele andere aanraders zijn het Bocholter Brouwerijmuseum, het Bruegelmuseum en de beeldentuin Albert Vaesen. Vanuit uw vakantiehuis ontdekt u Belgie het beste.

Ook zijn er diverse er diverse attractieparken waar men kan zwemmen en de kinderen kunnen ravotten.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.