Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Baden-Württemberg

Baden-Württemberg is een van de meest populaire vakantiegebieden van Duitsland.

Romantische kastelen en burchten, een aantrekkelijke natuur, afwisselende landschappen, sfeervolle steden, indrukwekkende bezienswaardigheden, een uitstekende keuken, culturele hoogtepunten en de warme gastvrijheid, lokken veel vakantiegasten naar deze regio.

De deelstaat Baden-Württemberg met de hoofdstad Stuttgart ligt in het Zuidwesten van Duitsland.

Buitengewone historische, culturele en landschappelijke verscheidenheid vormen een contrast met ultramoderne industrie. Prachtige natuur, cultuur, traditie, bedrijvige steden, aantrekkelijke bezienswaardigheden en tal van vrijetijds- en sportmogelijkheden, de hartelijke gastvrijheid en de uitstekende gastronomie maken een vakantie in Baden-Württemberg tot een onvergetelijke belevenis.

In Baden-Württemberg ligt ook de eerbiedwaardige kuurstad Baden-Baden met haar beroemde casino.

De universiteitsstad Heidelberg met de beroemde kasteelruïne, Burcht Hohenzollern, de residentie van de Pruisische vorsten en Ulm met haar beroemde Münster, die de hoogste kerktoren ter wereld heeft.
Uit Baden Württemberg komen de koekoeksklok, de Steiff- Teddybeer, de Märklintreinen, de Zeppelin, Porsche en Mercedes-Benz. In Baden-Württemberg voelden beroemde schrijvers en filosofen zich thuis.

Eduard Mörike, Hermann Hesse, Friedrich Schiller en Friedrich Hölderlin werden hier geboren.

In Baden-Württemberg kan men uitstekend eten en winkelen, sportief bezig zijn en heerlijk relaxen.

Er zijn wel duizend redenen aan te voeren om in Baden­ Württemberg op vakantie te gaan. Grote en kleine gasten, actieve vakantiegasten, kuur- en culturele gasten, zij die graag steden bezoeken, hier vindt iedereen zijn eigen vakantieparadijsje.

Een aantal van de meest beroemde vakantieroutes loopt dwars door Baden-Württemberg.

Zoals bijvoorbeeld de Romantische Strasse, de Burgenstrasse en de Deutsche Fachwerkstrasse. In totaallopen 20 vakantieroutes door de mooiste regio’s en naar beroemde bezienswaardigheden in dit gebied.
Zwarte Woud, Bodensee
en de Zwabische Alb zijn de bekendste vakantiegebieden in deze deelstaat. Onderling verschillen zij enorm. Maar behalve deze bekende gebieden zijn er ook wat minder bekende toeristische juweel1jes zoals het lieflijke Tauberdal en het Odenwoud.

 

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Duitsland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Baden Württemberg vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Duitsland

Sport en natuur

De Duitse deelstaat met de meeste sterrenrestaurants is Baden-Württemberg. Maar de deelstaat staat ook bekend om het Bodenmeer, cultuur van stadje Heidelberg en de wandelingen die je kan maken in het Zwarte Woud. Baden-Württemberg heeft bijna elf miljoen inwoners en als hoofdstad een van de tien grootste steden van Duitsland; industriestad Stuttgart.

Op vakantie naar de Bodensee / Bodenmeer

De Bodensee (oppervlakte 536 km²) is het derde grootste meer van Europa en is gelegen dichtbij de Alpen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De kustlijn van de Bodensee loopt door de Duitse provincies Beieren en Baden-Württemberg, de Oostenrijkse provincie Vorarlberg en de twee Zwitserse kantons Thurgau en Sankt Gallen.

Zomer- en winteractiviteiten rondom Bodensee

Op en rond het meer zijn er zowel in de winter als in de zomer voldoende activiteiten. Er zijn ruim honderd zeilverenigingen rond het meer te vinden en over het meer varen er dagelijks lijnboten van verschillende maatschappijen. Deze boten worden ook wel de Witte Vloot genoemd, die oeverstadjes en bezienswaardigheden rond het meer met elkaar verbindt.

In de zomer geniet je heerlijk van het warme water van de Bodensee, dat gemiddeld rond de 23 graden Celcius ligt, bijvoorbeeld aan het strand van Friedrichshafen. Zwemmen, op het water ronddobberen op een luchtbed, maar ook een potje badminton, volleybal of voetbal op het strand. Ook aan de kinderen is gedacht: er is een apart kinderzwembad met verwarmd water en voldoende speel-en klimmogelijkheden.

Bodensee in de winter

In de winter zijn er rondom de Bodensee veel kerstmarkten in de stadscentra en kathedralen, winterevenementen zoals concerten en feesten in kerken en kastelen, momenten om te relaxen in de sparesorts en genoeg kansen om de rijke keuken langs het meer te proberen.

Uiteraard biedt de omgeving van de Bodensee voor wintersporters uitgebreide ski- langlauf- en schaatsmogelijkheden.

Landhaus Walkenmühle

Landhaus Walkenmühle

Walke 2 79848 Bonndorf im Schwarzwald, Baden-Württemberg
Hotel Landhaus Walkenmühle Romantisch hotel in het Zwarte Woud. Vakantie met uw hond is ook mogeli - Meer informatie