All for Joomla All for Webmasters

Hessen

Hessen

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Hessen

De deelstaat Hessen met zijn hoofdstad Wiesbaden strekt zich uit van het Sauerland in het noorden tot aan het Odenwald in het zuiden en van de Rhön in het oosten tot aan de Taunus in het westen. Hessen is een vakantieland bij uitstek, met afwisselende natuurlandschappen van heide en oerbossen tot en met moeraslandschappen, prachtige meren en rivieren. Hier zijn historische overblijfselen uit de tijd van de Germanen, de Romeinen en de middeleeuwen bewaard gebleven.

Hessen ligt op het kruispunt van de grote verkeerswegen en beschikt met de luchthaven Frankfurt/Main over een knooppunt van het internationale luchtverkeer. Voor fitness zorgen de vele badplaatsen en kuuroorden in Hessen.

Steden

De steden in Hessen zijn ware beleveniswerelden. Schilderachtige wijnplaatsen, romantische vakwerksteden, elegante kuuroorden en cultuursteden van internationale klasse imponeren de bezoeker. Frankfurt am Main, de beursstad en bankmetropool, heeft de grootste luchthaven van het Europese continent.
Op het eerste gezicht is Frankfurt am Main, de stad met de imposante skyline, bankmetropool en beursstad van internationale klasse. Maar van dichtbij wordt Frankfurt am Main sympathiek. Tijdens een wandeling over de zorgvuldig gerestaureerde Römerberg. Langs de oever van de Main met de unieke museumwijk. Bij een tocht langs de gezellige cidercafeetjes in Sachsenhausen of bij het flaneren over de Fressgass en de elegante Goethestraße. En zeker niet op de laatste plaats een cultuurprogramma dat Frankfurt definitief tot wereldstad maakt.

Gasten van overal ter wereld komen naar de stad aan de Fulda

Niet alleen om de “documenta” te bezoeken. Want Kassel heeft iets in petto voor iedere smaak en iedere stemming: cultuurliefhebbers zijn dol op het museumlandschap, sprookjesfans volgen in de hoofdstad van de Duitse sprookjesroute de voetsporen van de gebroeders Grimm. Rustzoekenden vinden in de kuurwijk van Kassel-Wilhelmshöhe tal van kuur – en wellnessmogelijkheden, sportfreaks kunnen hier watersport beoefenen, golfen en parachutespringen.

Aan de voet van de sterk beboste Taunus, een van de vier gebergten die samen het Rijn-Leisteenplateau vormen.  liggen vermaarde kuuroorden (Bad Ems, Wiesbaden). Aan de oevers van de Rijn ligt Wiesbaden, de hoofdstad van Hessen. Een stad met een hoge levenskwaliteit, stad van de villa’s en de wijn, kuuroord met heilzame warmwaterbronnen. De elegante flair, de indrukwekkende architectuur, een veelheid aan parken en groenvoorzieningen bepalen de aantrekkelijke ambiance van deze moderne congres- en cultuurstad.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Duitsland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Hessen vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Duitsland

Sport en natuur

Vakantie in het land van de gebroeders Grimm

Vakwerk flair en wijncultuur, diepe bossen en sprookjeskastelen. Hessen betovert met zijn grote keus aan activiteiten onbekommerde vakantiedagen. Hier woonden meer dan 200 jaar geleden de gebroeders Grimm. De plaatsen waar ze woonden en werkten, hun wereldberoemde sprookjes en hun politieke activiteiten in de historische Frankfurter Paulskirche vormen vandaag de dag het decor voor wandelaars en fietsers, voor culturele bezoeken en stedentrips en voor heerlijke dagen ver weg van de hectiek van alledag.

Hessen is een streek vol met kastelen waar vorsten zetelden en ridders vochten, vol met kloosters en donkere mijnen, vol met gotische domkerken die boven alles uitsteken, vol met oeroude handelsrouten, bezaaid met fraaie stadjes en bossen, waarin misschien nog steeds wel heksen wonen en dwergen door het kreupelhout stappen. In Hessen weet je immers maar nooit. In deze groene en heuvelachtige streek tussen de Hoher Meißner en het Odenwald begonnen de gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm 200 jaar geleden aan een speurtocht door een lang verleden. Ze verzamelden sagen en sprookjes en luisterden aandachtig naar wat de mensen om hen heen zoal te vertellen hadden. Het waren verhalen over betoverde prinsessen en boze stiefmoeders, over driftige kabouters en vriendelijke koningen, over kereltjes zo groot als een duim en over boerenjongens, die slim genoeg waren om zelfs de duivel een hak te zetten.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.