Mecklenburg

Mecklenburg

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Mecklenburg

Mecklenburg, deze in het noordoosten van Duitsland aan de Oostzee gelegen deelstaat, die een grens met Polen deelt, vormt een gebied waarop de zee en de agrarische sector hun stempel hebben gedrukt. In deze streek, met zijn verre einders, zijn de weiden mals en de meren talrijk. Het schitterende kustgebied en het Mecklenburgse Merenplateau maken het tot een uit toeristisch oogpunt gezien bevoorrecht gebied.

Rostock

is de grootste stad van de deelstaat en tevens de grootste Duitse Oostzeehaven. De haveninstallaties en de industrieën die met de haven verbonden zijn, zoals scheepswerven, bepalen sterk het uiterlijk van de stad. Maar dit moderne aanzien kan toch niet maskeren dat Rostock een van de oudste steden van de Hanze was, het verbond van handelssteden dat van de 12de tot de 18de eeuw heeft bestaan. De Nieuwe Markt met zijn patriciërshuizen, het 13de-eeuwse stadhuis met zijn zeven torentjes dat in de 18de eeuw een barok aanzien kreeg, en de Mariakerk met het fraaiste barokorgel van het Oostzeegebied, getuigen nog altijd van de pracht en macht van het Hanzeverbond. Rostock is ook de zetel van de oudste universiteit van Noord­Europa, die in 1419 werd gesticht. Ook kan men zijn schreden richten naa

Warnemünde

de voorhaven en badplaats van Rostock, waar men heerlijk langs de Alter Strom kan flaneren.
De hoofdstad van de deelstaat,

Schwerin

is de oudste stad van Mecklenburg. Deze is ten westen van het Mecklenburgse Merenplateau zelf ook aan een meer gelegen, het Meer van Schwerin, dat een oppervlakte beslaat van 65 km2. De parel van Schwerin is het slot, dat werd gebouwd naar het voorbeeld van het Franse kasteel Chambord en wordt omringd door een park met exotische bomen. Het is, vanzelfsprekend, op een eiland in het meer gelegen. Het historische centrum, tussen de Burgsee en de Pfaffenteich, omvat een gotische dom, het oude raadhuis met een voorgevel van Demmler, en een opmerkelijk museum met een schil­derijencollectie van 17de-eeuwse Hollandse en 18de- en 19de-eeuwse Duitse en Franse meesters.
Aan de kust liggen verscheidene uiterst interessante steden, zoals

Wismar en Stralsund

Vooral dit laatste stadje is rijk aan architectuur uit de hanzetijd, die wordt gekenmerkt door de baksteengotiek waarin men de invloed van Lübeck kan herkennen. Het raadhuis van Stralsund wordt beschouwd als het mooiste van Noord-Duitsland. Greifswald verdient ook te worden vermeld wegens de universiteit uit 1456.
De sterk ingesneden Oostzeekust biedt steeds weer nieuwe fraaie uitzichten. Met een oppervlakte van 926 km2 is

Rügen

Het grootste eiland van Duitsland en een zeer gewaardeerd vakantieoord. De damverbinding met Stralsund dateert uit 1936. Het eiland dankt zijn bijzondere aantrekkingskracht aan de verscheidenheid in landschappen, die uiteenlopen van de krijtrotsen van de Stubbenkammer in het natuurreservaat van Stubnitz, tot de badplaats Sassnitz.

Mecklenburgs merengebied, vakantie in het “Land van de duizend meren”.

Het Mecklenburgs merengebied is het grootste aaneengesloten merengebied in Midden-Europa. De Müritz, de grootste binnenzee (112 km2) in Duitsland ligt midden in dit waterparadijs. Om de idyllische meren en rivieren te ontdekken kunt u een jacht, een motorboot, een zeilboot of een kano huren – net wat u wilt.
Beleef een indrukwekkend landschap en ontdek de mooiste waterwegen tussen Berlijn en de Oostzee tijdens een bootvakantie met Kuhnle-Tours

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Duitsland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Mecklenburg vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Duitsland

Sport en natuur

Zee, meren en nog veel meer

Met een kustlengte van 1900 km heeft Mecklenburg-Vorpommern tal van elegante Oostzeebadplaatsen met prachtige witte stranden, UNESCO beschermde wereld erfgoedsteden en een indrukwekkende natuur. Deze streek, ten zuiden van de Oostzee, is vanaf de Oostzee binnen een uur bereikbaar. De watersportliefhebbers komen hier goed aan hun trekken want in deze streek strekt zich het grootste samenhangende meren- en rivierlandschap van Midden-Europa uit. Bewonder tijdens een vakantie de stadjes en dorpen tussen de gebieden en de heuvels uit de ijstijd en de zo'n 2.000 kastelen, parken en herenhuizen. Bewonder deze prachtige regio tijdens een watersport- en/of fietsvakantie en geniet gedurende je verblijf in één van onze accommodaties die in deze streek worden aangeboden.

Al 200 jaar bestaat deze witte badplaatsarchitectuur aan de Oostzee.

Je ziet hier elegante pieren, je geniet van een indrukwekkende badplaatsarchitectuur en treft in deze streek romantische vissers- en kapiteinshuisjes aan. Sinds het Duitse keizerrijk in 1871 zijn badplaatsen zeer populair. Binnen 25 jaar ontstonden tientallen badplaatsen in Mecklenburg-Vorpommern. Levendig, mondain en wit aan de kust van de Oostzee. De charme is voornamelijk te danken aan de bijzondere badplaatsarchitectuur, geen echte architectuurstijl, maar een grenzeloze veelzijdigheid aan diverse gevarieerde bouwstijlen.

Romantische vissers badplaatsen

In enkele plaatsen aan de kust kan je ze nog ontdekken, de ietwat scheve vissershuisjes met lage rieten daken, kleine raampjes staand midden in de ongerepte natuur tussen de bloemen- en groenteperkjes van idyllische boerderijtuinen. Deze bijzondere huisjes vind je vooral op de schiereilanden Fischland-Darß-Zingst en Hiddensee. De lage ‘Büdnerhäuser’ zijn huizen waar wonen en werken onder een dak plaatsvond. Vooral de rijkversierde en bonte ‘Darßer deuren’ zijn een meesterwerk van oude houtsnijkunst.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.