Nedersaksen

Nedersaksen

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Nedersaksen

De in het noordoosten van Duitsland gelegen deelstaat Nedersaksen vertoont een grote verscheidenheid van landschappen.
V
an de Oostfriese Waddeneilanden en het Weserbergland, tot de Lüneburger Heide en de Harz. Jaarlijks trekt de deelstaat een groot aantal toeristen die hun hart hebben verpand aan de prachtige natuur. Naast Beieren is het de belangrijkste agrarische deelstaat van Duitsland (melkproducten, suikerbieten, veeteelt en vooral ook geiten, zoals uit het wapenschild blijkt). Ongetwijfeld gaat de deelstaat een goede toekomst tegemoet, dankzij de nabijheid van vele nieuwe deelstaten.

Oostfriesland, oorspronkelijk natuurlandschap

Een schilderachtige vakantie regio met groene weiden en koolzaadvelden, vennen, geest -en marsgronden, kanalen, sluizen en ophaalbruggen – dat is Oostfriesland.
Via goed bewegwijzerde wegen ligt het landschap van Oostfriesland letterlijk aan uw voeten tijdens wandelen, fietsen, skaten en autorijden. Hoeven en burchten, vuurtorens en molens , landschappelijke en culturele belevenissen vormen de oorspronkelijke charme van Oostfriesland.

Een palet van kleuren beleven de bezoekers in het parklandschap in Ammerland

Daar staan in de tuinbouwbedrijven honderden verschillende rododendrons en azalea’s in alle vormen en kleuren van heel klein tot metershoog, te pronken. In het centrum van dit tuinbouwgebied ligt het “Park der tuinen” in Bad Zwischenahn met 40 verschillende thematische tuinen. Japanse tuin, tuinen bij herenhuizen, kruidentuin, boerentuin… een eldorado voor tuinliefhebbers.

Actieve vakantie

Tijdens een actieve vakantie kan men zich hier ook goed op het strand en het water vermaken tijdens bijvoorbeeld beach volleybal, windsurfen, zeilen, kiten en strandzeilen. En wie wil kan op de kleine stroompjes gaan kanoën. Ook een combinatietocht (pedel en pedaal) is mogelijk.

Om lekker te slenteren en te shoppen komen Emden en Wilhelmshaven is aanmerking maar ook kleinere gezellige stadjes als Leer, Aurich, Wittmund, Esens, Varel, Westerstede en Bad Zwischenahn hebben op dit gebied heel wat te bieden.

Van Noordzeekust tot en met het Harz-gebergte

In alle regio´s van Nedersaksen heerst een unieke kerstsfeer. In het maritieme noorden bewondert men de drijvende kerstmarkt in de stad Emden. Of vier het feest van de naastenliefde eens op het strand, met blik op de winterse zee, zoals in Wilhelmshaven.

Kerstmarkten

In betoverende decors stralen de kerstmarkten van Braunschweig, Celle, Göttingen, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel.
Tussen de idyllische vakwerkhuisjes, gotische bouwkunst en prachtige Barokke façades ruikt u de geur van Glühwein en Lebkuchen. Of het nu ´Weihnachtswald´, ´weihnachtliche Märchenmeile´ (kerstsprookjes), ´Winterzoo´ of ´Weihnachtsvarieté´ heet, iedere stad heeft zijn eigen bijzondere kerstcharme.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Duitsland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Nedersaksen vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Duitsland

Sport en natuur

Actieve vakantie op de fiets of wandelend

Wie geniet van de totale schoonheid van de Harz, zal begrijpen, dat Johann Wolfgang von Goethe zich hier destijds tot het schrijven van het prachtige gedicht "Harzreise im Winter" heeft laten inspireren. De wandelingen door de ongerepte natuur en de bizarre formaties hebben het leven van de beroemdste schrijver en dichter van Duitsland zijn hele leven niet meer losgelaten, waardoor hij, als het ware, de allereerste promotor van een actieve vakantie in Nedersaksen geweest is.voor beginners of gevorderden, jong of oud, in je eentje of met het hele gezin
Tochten door Nedersaksen, per fiets of met de benenwagen zijn voor actieve vakantiegangers de beste en mooiste manier om het afwisselende landschap te leren kennen. De Harz is een echt wandelparadijs. Zo kan men de Harzer Hexen-Steig in verschillende etappes vanaf Osterode via de imposante Broeken naar Thale bewandelen. Hierbij krijgt men een totaal beeld van de oorspronkelijkheid en de veelzijdigheid van het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland. Maar het is niet alleen de natuur die lokt: de smalle wandelpaadjes langs vennen, moerassen en de mijntunnels van het beschermde en qua cultuurhistorie buitengewoon interessante bewateringssysteem van de mijnbouw en de vele sagen en mythes over kirrende heksen en dansende duivels in de Harz, garanderen een heel bijzondere belevenis.

Spring op de fiets en ga op pad

Nedersaksen heeft fietsers heel veel te bieden. Ver verwijderd van drukke wegen met prachtige uitzichten op de horizon, slingert zich hier een net van in totaal 13.000 kilometer door het gebied. In het Emsland bijvoorbeeld volgt de route ­zonder stijgingen - de rivier de Ems, langs moerassen en door bossen en verbindt de mooiste landschappen, plaatsjes en bezienswaardigheden met elkaar. En als dan Oostfriesland binnen handbereik ligt, kan men genieten van fel groene weiden, fietsen door romantische stadscentra en de gezonde lucht van de Noordzee opsnuiven. Een actieve fietsvakantie in Nedersaksen - ook Johann Wolfgang von Goethe zou hieraan veel plezier beleefd hebben.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.