All for Joomla All for Webmasters

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Noordrijn-Westfalen

De deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft veel gezichten.
Niet alleen grote steden, kolen ­en staalindustrie bepalen het beeld. Juist in de kleine- en middelgrote steden in het landelijke gebied en aan de rand van metropolen, zijn een groot aantal historische stads- en dorpskernen, gelegen in een prachtig landschap, behouden gebleven. De steden en dorpen hebben hun belangrijke culturele erfenis altijd gekoesterd en goed onderhouden. In het reeds in 1987 opgerichte Interessenverband Arbeitsgemeinschaft Historische Stadt- und Ortskerne in NRW zijn nieuwe ideeën verder ontwikkeld. Er zijn ervaringen uitgewisseld en de specifieke problemen, waarmee deze oude steden en dorpen te maken hebben, zijn uitvoerig aan de orde geweest. Bij dit samenwerkingsverband hebben zich inmiddels 37 steden en 19 dorpen uit heel Noordrijn-­Westfalen aangesloten.

Bevolking

Door de bijzondere betrokkenheid van de bevolking in deze oude steden en door de financiële- en ideële ondersteuning door de deelstaat NRW, is de tijd in de historische stads- en dorpscentra niet stil blijven staan. Hiervan getuigen ondermeer musea, culturele instellingen, modern wonen in oude patriciërshuizen met liefdevol vakwerk en zorgvuldig en harmonieus toegevoegde nieuwbouw in deze historische ambiance. Een afwisselende gastronomie heeft een aangename uitstraling en werkt zeer uitnodigend.
De reisgids” Schönes NRW” geeft een uitgebreid overzicht van de veelzijdigheid en de specifieke, unieke kenmerken van oude steegjes en pleinen, de groene gebieden en de ruïnes.

Bezoek de historische stads- en dorpscentra.

Noordrijn-Westfalen is meer dan kolen en staal, Rijn en Ruhr. Vaak ver verwijderd van de grote centra en gebruikelijke toeristische routes, liggen hier veelal kleine stadjes. Deze hebben hun bijzondere charme rondom hun monumenten en historische straatjes en pleinen in het centrum nog goed behouden. Ook hebben zij hun historisch erfgoed heel goed onderhouden en waar nodig gerestaureerd. Bezoek en beleef het unieke van elk van deze historische centra van 37 stads- en 17 dorpskernen in NRW. U bent van harte welkom!

Ruhrgebied, industrieel centrum van Europa.

Het Ruhrgebied, het belangrijkste industriegebied van Europa, ontleent zijn naam aan een riviertje, waaromheen de steenkoolwinning in de 19de eeuw is begonnen. Noordwaarts strekt het zich uit tot het dal van de Lippe. Aan het begin van de 19de eeuw was het nog een volkomen agrarisch gebied, dat doorsneden werd door een belangrijke doorgangsweg, de Hellweg.

In detail kan men vier eenheden onderscheiden, die zich evenwijdig van west naar oost en van zuid naar noord uitstrekken. Het dal van de Ruhr. Het gebied van de Hellweg. De streek van de Lippe. Het gebied van Moers, op de linkeroever van de Rijn, dat enigszins buiten het geheel valt. Deze opsomming geeft tegelijkertijd de richting van de ontwikkeling weer. De steenkool komt in het zuiden aan de oppervlakte en duikt noordwaarts naar de diepte. De voorraden zijn enorm: meer dan 60 miljard ton. De ijzer- en staalindustrie berust op de steenkool.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Duitsland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in   Noordrijn-Westfalen vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Duitsland

Sport en natuur

Noordrijn-Westfalen is een leuke bestemming voor zowel een korte als lange vakantie. Noordrijn-Westfalen is een gevarieerd gebied met mooie natuur en biedt veel mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Ook voor het bezoeken van steden of dorpen kom je in Noordrijn-Westfalen niets te kort. Als je van historie en cultuur houdt, zijn de Dom van Keulen, de Dom van Aken, de oude kolenmijn van Essen en het Slot Augustusburg in Brühl een bezoek absoluut waard want deze staan allemaal op de werelderfgoed lijst van UNESCO! De hoofdstad Düsseldorf met het gezellige Altstadt is dan ook zeker een aanrader.

Naast het unieke culturele aanbod en de ontelbare mogelijkheden om actief bezig te zijn, biedt Noordrijn-Westfalen een hele reeks traditionele evenementen zoals carnavalsfeesten en -optochten, kermissen en volop winkelmogelijkheden. Breng eens een bezoek aan één van de twee grootste in de binnenstad gelegen winkelcentra van Europa: CentrO in Oberhausen of de Limbecker Platz in Essen! En als je na het winkelen een beetje rust nodig hebt, kun je terecht in één van de talrijke geneeskrachtige badplaatsen en kuuroorden. In moderne thermen, zoutwater- en modderbaden of bij het 'wellnessfietsen' kunnen de batterijen weer worden opgeladen.

Ook fijnproevers komen in Noordrijn-Westfalen volop aan hun trekken, er zijn hier ruim 40 sterrenrestaurants te vinden.

Wintersport in Noordrijn-Westfalen

In het zuidoosten van Noordrijn-Westfalen ligt het Sauerland. Je kunt in de wijde omgeving skiën, maar de beste mogelijkheden vind je in Hoog-Sauerland, waar de bergen zo’n 800 meter hoog zijn. De skigebieden van het Sauerland zijn veelal voorzien van sneeuwkanonnen wat de sneeuwzekerheid gedurende het skiseizoen aanzienlijk verbeterd. Ook wordt er in het Sauerland flink geïnvesteerd in nieuwe en moderne liften.

Het bekendste skigebied van het Sauerland is ‘Skiliftkarussell Winterberg’. Ruim 20 liften verbinden de pistes die op 6 verschillende bergen liggen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een leuke tocht te skiën. Hoewel het skigebied van Winterberg met name geschikt is voor minder geoefende skiërs, zijn er ook een aantal steilere afdalingen voor de gevorderde skiër, zoals de ‘Slalomhang’. Maar liefst 10 verlichte pistes maken het mogelijk om ook ‘s avonds te skiën en snowboarden.
Bij goede sneeuwomstandigheden liggen er zo’n 120 km langlaufloipes klaar in de regio. Rond de ‘Kahler Asten’ en vier andere bergen lopen de goed gespoorde loipes door een prachtig winterwonderland.

Naast de traditionele après-skihutten op de pistes kun je in Winterberg kiezen uit ruim 40 restaurants, bars, café's en discotheken. Populaire après-ski plekken zijn:  Der Brabander, Tenne en Möppi. Voor de snelheidsduivels is er een bob- en rodelbaan.  Winterberg is ook een fijne bestemming voor de kleintjes. Vanaf 36 maanden kunnen ze terecht in een kinderklasje met een speciale babypiste en babylift. Ook in de restaurants houden ze rekening met jong publiek. Met uitgebreide kindermenu’s worden de jongste gasten hier op hun wenken bediend.

Wandelvakanties in Noordrijn-Westfalen

Voor boeiende wandelingen hoeven wandelaars niet ver te reizen, want ook Noordrijn-Westfalen is een wandelparadijs. Vaak zijn het de korte vakanties, niet zo ver van huis, die ervoor zorgen dat je weer snel bijkomt van de alledaagse sleur. Veel bezoekers die hier voor het eerst komen staan verbaasd hoe groen het land is tussen de Rijn en Weser. De talrijke natuurparken beslaan inmiddels bijna 40 procent van het bondsland en van de totale oppervlakte bestaat meer dan een kwart uit bos en water en de helft uit landbouwgrond. Er is dus veel ruimte voor het maken van lange wandelingen door de idyllische natuur. Daarbij heeft het land het juiste aanbod voor wandelaars, ongeacht of je zoekt naar sportieve uitdagingen of liever zonder grote inspanningen onderweg bent.

 

Hotel / Pension zum Paradies

Hotel / Pension zum Paradies

Mühlenkopfstraße 1, 34508 Willingen, Duitsland, Noordrijn-Westfalen
Dit traditionele hotel-pension ligt in de vallei “Strycktal” van Willingen in het mooie Sauerland en - Meer informatie