All for Joomla All for Webmasters

Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz, door voor een bestuurlijk wangedrocht, een bij elkaar geraapte verzameling gebiedsdelen van oude provincies die als los zand aan elkaar hingen. Maar na de oorlog maakte deze zwakheid het juist mogelijk van de grond af aan opnieuw te beginnen. De sanering van de economie voltrok zich door reorganisatie van de landbouwsector, wat het ontstaan van een omvangrijke chemische industrie tot gevolg had. Daarnaast heeft de deelstaat twee derde van de Duitse wijngaarden.

De Rheinsteig, wandelroute, omgeven door sagen.

Dromerige uitzichten, vredige dalen, wilde kloven, burchten met een legendarisch verleden, maar ook behoorlijke stijgingen via smalle paadjes. Dit alles staat de sportieve wandelaar, tijdens zijn vakantie in Rheinland-Pfalz te wachten, op de nieuwe 320 kilometer lange topwandelroute “Rheinsteig”.

Wandelen

De wandelaar over de Rheinsteig geniet hier van een afwisselend en prachtig natuurlandschap.Door het Zevengebergte, de twee traditionele wijnbouwgebieden van de Middenrijn en de Rijngau en door en langs talrijke culturele hoogtepunt voert. Alleen al het dal van de Middenrijn, dat sinds 2003 bij het UNESCO Werelderfgoed behoort, liggen tussen Bingen en Koblenz maar liefst 40 burchten, kastelen en vestingen aan beide oevers van de Rijn. Voor natuurliefhebbers heeft de Rheinsteig een bijzonder interessante dieren- en plantenwereld in petto. Zo’n een derde van alle soorten, die in Duitsland voorkomen, existeren in de omgeving van de Rheinsteig, waaronder zelfs planten en dieren uit de Alpen en mediterrane regio’s.

Sagen en legendes langs de kant van de weg

Mythen en legendes begeleiden de wandelaar voortdurend langs de route tussen weiden, bossen en wijngaarden. Zoals bijvoorbeeld op het traject door het met sagen omgeven Zevengebergte. In het spoor van Siegfried bereikt men de legendarische Drachenfels en lopend over de zeven bergen openen zich hemelse uitzichten tot ver in de Eifel. Gezellige schenkerijen en hutten nodigen uit om de benen even te strekken, zoals in het wijndorp Leutesdorf. Als een adelaarsnest troont de Edmundshut hoog boven het dal, dit is een perfecte locatie voor een rugzak picknick, die hier boven de wijnbergen wel een heel romantisch tintje krijgt. In de vesting Ehrenbreitstein in Koblenz kan men de diep gelegen kazematten bezoeken en bij Kestert heeft men een prachtig uitzicht op de grootste meander in de Rijn, waar de rivier een bocht van bijna 300 graden maakt. Tussen St. Goarshausen en Kaub waant de wandelaar zich middenin de middeleeuwen. De route loopt hier over een afstand van 20 kilometer door het hart van de Middenrijn, een UNESCO Werelderfgoed. Alle beroemde romantici hebben hier hun sporen nagelaten. Goethe, Brentano, Heine, Schlegel, Eichendorff, Hugo  zij hebben met hun gedweep en hun poëzie de basis gelegd voor de toeristische ontsluiting van het Rijndal.

Grandioze uitzichtpunten liggen als parels aan een snoer langs de route.

Wat te denken van het uitzicht op de drie burchten, burcht Rheinfels, burcht Maus en burcht Katz op de Patersberg: geweldig. Langs de rotswand loopt de route verder naar de aller beroemdste rots van Duitsland, de Loreley.Deze heeft een hoogte van 132 meter en wordt omgeven door de legende van een blonde schoonheid, die destijds met haar verleidelijke gezang de schippers op de Rijn liet vergeten dat zij in de vaargeul moesten blijven. Echter vele schepen vergingen hier.

Niet zo bekend, maar daarom niet minder fascinerend is het zicht op de vlakbij gelegen Spitznack, waar de aarde spreekwoordelijk haar geschiedenisboek openslaat. Aan de bladerdeegstructuur kunnen ook leken zien, dat hier een indrukwekkende verschuiving van de aardplaten moet hebben plaatsgevonden. Via Kaub met de beroemdste waterburcht middenin de Rijn, loopt de Rheinsteig nu richting wijnranken en Riesling naar de Rijngau met bezienswaardigheden zoals het voormalige cisterciënzerklooster Eberbach, de kastelen Volkrads en Johannisberg en de bakermat van de wijnbouw.

Boppard

Bij Kamp-Bornhofen heeft de wandelaar vanaf de Rheinsteig een prachtig uitzicht op de populaire vakantieplaats Boppard. De meeste historische gebouwen van de stad bevinden zich binnen de middeleeuwse muren, waarvan op sommige plaatsen nog restanten aanwezig zijn. Daartoe behoort ook de Binger Poort. Een statige adellijke waning is het Ritter-Schwalbach­Haus uit de 15e eeuw. De keurvorstelijke burcht, die Balduin von Trier in 1327 hier liet bouwen, is indrukwekkend. De kleine vesting fungeerde ook als tolburcht. In het Archeologische Park Boppard wordt de bezoeker teruggevoerd door de Romeinse Tijd.

In Linz is het leven goed

Linz is een van de meest populaire en meest bezochte plaatsjes aan de romantische midden loop van de Rijn (tegenover de monding van de Ahr). Dromerige hoekjes en steegjes, een schilderachtige, historische oude binnenstad, patriciërshuizen uit 5 eeuwen, Dat is Linz, in Rheinland-Pfalz, en nog veel meer… Vrolijke feesten en bezienswaardige markten.Rijnlands carnaval, antiek- en rommelmarkten, meifeest, de Rijn in vlammen, draaiorgelfeest, kermis, wijnfeest, kunstmarkt, kerstmarkten.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Duitsland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Rheinland-Pfalz vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Duitsland

Sport en natuur

Wintersport in Rijnland-Palts

Wintersport in Rheinland Pfalz is ideaal voor beginners. Relatief kleine gebieden waar geskied kan worden, gesnowboard, gerodeld en waar je kan langlaufen.

Hunsrück is gelegen in de staat Rijnland-Palts in Centraal-Duitsland. Hunsrück is een middelgebergte dat een top heeft van 818 meter hoogte, namelijk de Erbeskopf en een top van 746 meter hoogte, de Idarkopf. De mensen uit de Hunsrück regio noemen hun streek ook wel de ‘Hundsbuckel’.

De wintersportdorpjes in de Hunsrück zijn onder andere Idarkopf en Morbach-Erbeskopf. Uiteraard is het niet toevallig dat dit ook twee van de hoogst gelegen bergpieken van de regio zijn, want de sneeuwzekerheid is hier niet enorm. Beide skigebieden hebben slechts enkele afdalingen, waarbij de Erbeskopf met 3km aan skipistes het meeste keus biedt. Wat betreft langlaufen is er in de Hünsruck in totaal zo'n 100 kilometer aan loipen te vinden.

Watersport in Rijnland-Palts

Een vakantie aan de Rijn en de Moezel is pas echt geslaagd als je een boottocht hebt gemaakt over de rivieren langs burchten en kastelen, steile wijngaarden en pittoreske plaatsjes, zoals Koblenz. ‘Rhein in Flammen’ is vanaf de rivier heel bijzonder evenals een boottocht langs het mooiste stukje van de Rijn, tussen Rüdesheim en de beroemde Loreley-rots bij St. Goarshausen.
Neem gerust de tijd om onderweg even van boord te gaan, één van de schilderachtige plaatsjes, zoals St. Goarshausen of Bingen te bekijken en daarna weer op de volgende boot te stappen over de Rijn of de Moezel.
Aan boord van een boottocht over de Rijn en de Moezel kun je genieten van bijzondere evenementen, zoals boottochten in de avond met heel veel lichtjes op de achtergrond, stemmige muzikale boottochten of het spectaculaire vuurwerk ‘Rhein in Flammen´.
Kom tijdens de reis met je fiets aan boord van één van de moderne schepen en laat je meevoeren. Rust uit van de laatste fietsetappe en geniet van een veelzijdig aanbod geselecteerde gerechten en dranken.
Ontdek de ‘Saar’ ook eens vanuit een kano. Deze avontuurlijke kanotochten zijn zeer geschikt als familie-uitje. Maar ook voor bedrijven, scholen , verenigingen of gewoon met vrienden zijn deze tochten een beleving. Al met al een onvergetelijke dag op het water waarbij je de touwtjes in eigen handen hebt.

 

 

Alt und Neu Vakantie appartement - Honden welkom

Alt und Neu Vakantie appartement - Honden welkom

Hauptstrasse 11, Rheinland-Pfalz
Alt und Neu Vakantie appartement Na 11 jaar in Frankrijk 2 vakantiehuisjes te hebben verhuurd  voor - Meer informatie