All for Joomla All for Webmasters

Saksen-Anhalt

Saksen-Anhalt

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Saksen-Anhalt

Saksen-Anhalt strekt zich van de grote Noord-Duitse laagvlakte tot de voet van het Duitse middelgebergte uit. Het vertoont dan ook een grote variatie aan landschappen. In het noorden zijn er heidevelden, moerasvlakten en weelderige bossen. In het midden overheerst cultuurgebied. Rond Maagdenburg vindt men de Magdeburger Börde, een vruchtbare lössstreek.In het zuiden de Harz, een van de bekendste gebergten van Duitsland. De Broeken, het hoogste punt van de Harz, is een legendarische plek, waar de heksen de sabbat vieren.

Halle, cultuurstad aan de Saale

Neem genoeg tijd voor Halle. 2006 was een jubileumjaar voor Halle, de stad die in de Tweede Wereldoorlog amper beschadigd werd, viert haar 1200-jarig jubileum. De rijke geschiedenis van Halle biedt een enorme verscheidenheid aan architectonische parels en een verassend groot cultureel aanbod.

Met zijn 240.000 inwoners is Halle de grootste stad en cultuurhoofdstad van Saksen-Anhalt. Theaters, musea, galerieën en orkesten, maar ook een interessante jonge scene en een kleurrijk buurtleven hebben hier sinds eeuwen hun wortels. Omdat Halle de geboortestad was van Georg Friedrich Händel, bevindt zich de enige opera van Saksen-Anhalt natuurlijk in Halle.

Naumburg

Een modelstad voor “stadskernsanering”. Gelegen in het centrum van de midden­duitse burchten- en wijnregio, beschikt de stad over een sinds de val van de muur liefdevol gerestaureerde binnenstad met ontelbare historische huizen en andere bezienswaardige gebouwen. De Naumburger Dom, het Nietzsche Huis, het Marientor, de stadsmuur en de vele prachtige herenhuizen nodigen u uit om lange ontdek­kingstochten door de stad te maken.

Romaanse route

De stad ligt aan de “Romaanse Route” en tussen de wijnbergen van de Saaie en de Unstrut en is hierdoor een reisdoel voor liefhebbers van cultuur, natuur en wijn. De interessante omgeving met burgen, wijngaarden en veel groen heeft veel te bieden kan via verschillende fietspaden en zelfs door korte kanotochtjes worden bereikt.

In het hart van het oude vorstendom Anhalt strekt zich het park Wörlitz uit.Dit in 1765 gerealiseerde park, biedt de aanblik van een door de mens beheerste maar niet onderworpen natuur. Met grotten en een kunstmatige vulkaan.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Duitsland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Saksen-Anhalt vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

 

Land Duitsland

Sport en natuur

Watersport in Saksen-Anhalt

Zwemmers, zeilers, surfers, duikers en zonaanbidders zoeken Saksen-Anhalt op vanwege de talrijke meren en stranden. Het grootste kunstmatige meer van Duitsland, de Geiseltalsee, bevindt zich in het zuiden van Saksen-Anhalt. De Goitzsche, ook wel Bitterfelder See genoemd, is bijna even groot. Hier is een jachthaven aan te treffen, evenals een culinair en toeristisch aanbod. De Arendsee, de Bergwitzsee en het stuwmeer Kelbra zijn zeer geliefd bij zeilers. Surfers kunnen zich op het Concordiameer uitleven.

Aan de meren worden vele culturele programma's en evenementen georganiseerd, zoals: havenfeesten, motorbootraces of klassieke concerten. Zo wordt in Saksen-Anhalt watertoerisme en recreatie in oorspronkelijke rivierenlandschappen op een unieke manier verbonden met cultuur en ontspanning.

Fietsvakanties in Saksen-Anhalt

Saksen-Anhalt kent verschillende fietsroutes. De meest bekende fietsroute is zeker de Elbe-Radweg. Maar ook de kleinere Saale-Radweg is een prachtige route langs kastelen, burchten en wijngaarden.

Fietsen langs de Elbe

De Elbe is niet alleen één van de grootste rivieren in Duitsland. Het is ook één van de mooiste rivieren. De Elbe-Radweg behoort mede daardoor tot de meest populaire fietsroutes in Duitsland.
Ontdek hoe puur deze rivier is tijdens de tocht vanaf de Tsjechische grens naar de Noordzee.

Geniet van imposante monumenten zoals de wederopgebouwde Frauenkirche in de cultuurstad Dresden. Fiets door de Lutherstadt Wittenberg en de Bauhausstad Dessau naar Magdeburg, de hoofdstad van Sachsen-Anhalt.
In Niedersachsen fiets je door Hitzacker. Hier is prins Claus geboren. Via de wereldhavenstad Hamburg fiets je langs de Elbe naar Cuxhaven. Op dit stuk zie je hoe de rivier zich verandert in een waterweg voor grote zeeschepen met de meest exotische thuishavens en bestemmingen.

Fietsen langs de Saale

Vanuit het Fichtelgebergte in Beieren stroomt het riviertje de Saale door de deelstaten Beieren, Thüringen en Saksen-Anhalt. De route kent met name in Beieren een aantal steile stijgingen. Je inspanningen worden echter beloont, op het vlakkere gedeelte door Thüringen bereik je namelijk de deelstaat Saksen-Anhalt. Voor wijnliefhebbers komt nu een waar kleinood!

Een bezienswaardigheid op de route zijn de Saalfelder "Feengrotten". De druipsteengrotten behoren tot de mooiste in Duitsland. In het kleine stadje Kahla wordt het gelijknamige prachtige porselein gemaakt. In één van de kleinste wijnbouwgebieden van Duitsland, Saale-Unstrut vind je verrukkelijke wijnen in een uniek landschap. Ook de botanische tuinen in Jena zijn een bezoekje waard.
In de stad Halle, waar de componist Händel in 1685 werd geboren, vind je naast het Händelmuseum ook het chocolademuseum van Halloren. De Hallorenkugeln - een soort bonbon - zijn een waar genot voor chocoladeliefhebbers. De Saale-Radweg eindigt bij het plaatsje Barby in de Elbe.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.