Basse Normandie

Basse Normandie

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Basse Normandie

Basse Normandie bestaat uit de departementen Calvados, Manche en Orne. De regio staat, naast de boomgaarden en de Calvados, vooral bekend om de datum 6 juni 1944: D-Day, de landing van de geallieerden en de uiteindelijke bevrijding van West- Europa. Er zijn dan ook talloze monumenten en gedenkstenen die aan deze periode herinneren.  Een andere toeristische trekpleister in Basse-Normandie, op de grens met Bretagne, is de Mont-Saint-Michel, het met een abdij bebouwde eiland voor de kust van Avranches. De hoofdstad van Basse-Normandie is Caen, gelegen in het departement Calvados, de streek die beroemd is om de gelijknamige, op cognac gelijkende drank, gedestilleerd uit appelcider.

Calvados

Het departement Calvados vormt het hart van Normandië en heeft het karakteristieke landschap van groene beboste heuvels, appelboomgaarden en weilanden. In het noorden ligt een gevarieerde kuststrook, die reikt van Isigny in het westen tot de indrukwekkende Pont de Normandie over de Seine bij het mooie Honfleur. Hier vindt u het Boudinmuseum, vernoemd naar de in Honfleur geboren kunstschilder Eugène Boudin.Boudin schilderde vele strand- en zeegezichten, met name in de druk bezochte plaatsen Trouville en Deauville, niet ver van Honfleur. De streek is beroemd om zijn Calvados, de op cognac gelijkende drank, gedestilleerd uit appelcider. De streek is te koel en te noordelijk voor wijnranken, dus koos men voor het verbouwen van peren, kersen en… appels. De appelcider wordt tweemaal gedestilleerd, waarna een rijping op eikenhouten vaten volgt. De rijptijd varieert van 1 tot 5 jaar.

Manche

Het departement La Manche (Frans voor Het Kanaal) is een schiereiland in het meest westelijke deel van Normandië. Van Cherbourg tot de Mont-Saint-Michel biedt deze kuststreek met 300 kilometer strand verrassende landschappen. Havens en kliffen, afgewisseld door mooie vissersdorpjes met heerlijke visgerechten van de streek. Grote toeristische trekpleister is de Mont-Saint-Michel, een rotsachtig eilandje op ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches. Oorspronkelijk was het een getijdeneiland, over land bereikbaar bij eb, en bij vloed omringd door water.

Orne

Het departement Orne is genoemd naar de gelijknamige rivier. Het is misschien het minst bekende departement van Normandië. La Suisse Normande, een verborgen plek tussen de rivieren Noireau en Orne, is een mooi wandelgebied. La Suisse Normande is een route die loopt langs de Orne en start in Putanges-Pont-Ecrepin met als eindpunt Thury-Harcourt.
Het Parc Naturel Regional du Perche is een mooi natuurgebied met bossen, weilanden en glooiende heuvels. In mei bloeien de appelbomen, waar cider en calvados van wordt gestookt. In juni is het kersentijd en in september vind je bramen in overvloed langs de vele landweggetjes. Bij het stadje Pont d’Ouilly aan de Orne kan men prima kanovaren, maar genieten op een terrasjes aan de mooie oever van de rivier is natuurlijk ook mogelijk.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod  particuliere vakantiehuizen in Frankrijk. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Basse Normandie vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

 

Land Frankrijk

Sport en natuur

Normandië heeft diverse boomklimparken, met een parcoursen die varieren van makkelijk, (geschikt voor jongere kinderen) tot zeer uitdagend voor de geoefende bezoeker van avonturenparken.

Dankzij nog ongeschonden landschappen en regionale natuurparken is Normandië een paradijs voor een fietsvakantie. Er liggen talloze fietspaden en je kan er schitterende tochten maken, langs de kust, door het bos of langs de boomgaarden.

Op het gebied van golf heeft Normandië veel te bieden. Er zijn maar liefst 23 18-holes-banen in Normandië die het hele jaar door geopend blijven. Sommige golfbanen genieten een internationale of beschikken over een prestigieus parcours. Weer andere terreinen hebben een bijzondere sfeer, bijvoorbeeld door de ligging direct aan zee. Of u nu gaat voor een complete golfvakantie of gewoon een balletje wil slaan, in Normandië kan het allemaal.

Door haar ligging aan de westkust van Frankrijk is de regio Basse-Normandië een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van watersport. Je kan hier allerlei verschillende sporten beoefenen; surfen, zeilen, duiken, kite-surfen, kayakken op zee, windsurfen en kanoën. De nieuwste trend op gebied van watersport is 'stand up paddle board' waarbij je staand op een plank door de golven peddelt...

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.