Provence-Côte d'Azur

Provence-Côte d'Azur

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Côte d’Azur

In het zuiden van Frankrijk ligt een van de populairste vakantiebestemmingen van het land. Voor velen bekend vanwege de mondaine badplaatsen Cannes, Nice, Saint-Tropez en natuurlijk Monaco. Minder bekend is de natuur bij de Cote d’Azur.

Natuur aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur is het meest oostelijke deel van de Franse Middellandse Zee kust: tegenwoordig bedoelt men vooral het stuk vanaf Cap Camarat (schiereiland bij Saint-Tropez) tot de grens met Italië. De stranden aan de Côte d’Azur trekken zonaanbidders van over de hele wereld en de regio is tevens een vakantieoord voor tal van beroemdheden. Maar ook voor de natuurreiziger heeft de regio veel te bieden. Direct achter de stranden van de Côte d’Azur presenteert zich een bijzonder achterland met een uitbundige flora en fauna. Dit is een unieke streek waarin u in de prachtige berglandschappen ruige kloven (gorges) aantreft. Vanuit een vakantiehuis aan de Côte d’Azur kan je de natuur van de Côte d’Azur volop ervaren.

Grasse, geur van kruiden en bloemen

Grasse is de parfumstad van de Côte d’Azur. De geur van kruiden en bloemen is overal aanwezig. In de oude middeleeuwse stad met nauwe straatjes en romantische fonteintjes is het heerlijk relaxen na een ochtend wandelen door de weelderige omgeving. De azuurblauwe zee ligt op een half uurtje rijden. Iets ten noorden van Grasse bevindt zich de plaats Gourdon. Dit is zeker een bezoekje waard vanwege de Gorges du Loup, een mooie, doch onbekende kloof.

Fameuze Provençaalse Rosés

Ontdek de lokale druivenrassen die de fameuze Provençaalse Rosés hun bijzondere karakter geven. Drink op het grote plein van St-Paul-de-Vence bij de Auberge La Colombe d’Or, waar ooit Yves Montand en Simone Signoret trouwden, een glas Rosé en proef de tonen van wilde kersen en zoete aardbeien.

Camargue

Hoewel dit gebied niet meer binnen de grenzen van de Côte d’Azur valt, is een natuurvakantie aan de Franse kust niet mogelijk zonder een bezoek te brengen aan het moerasgebied van de Camargue. Het natuurgebied bevindt zich in de delta van de rivier de Rhône. De natuur kenmerkt zich door moerassen, lagunes, duinen en meren. Voornaamste bezienswaardigheid van de Camargue zijn echter de dieren die er in het wild voorkomen: de Camargue paarden, grote aantallen roze flamingo’s en stieren. De Grande Camargue is een soort eiland, wat door twee deltarivieren van de Rhône werd gevormd. De Petite Camargue (Camargue Gardoise) is het meer westelijke deel.

Nationaal Park Mercantour

Een van de mooiste nationale parken van Frankrijk is het Parc National du Mercantour, bij de grens met Italië. Grijze ruige bergen contrasteren fel met de groene weiden, naaldbomen en een strakblauwe lucht. Zes toppen reiken hier hoger dan 3.000 meter en verder zijn er prachtige valleien. Niet alleen de natuur in Mercantour is bijzonder fraai, het park heeft ook een hoge historische waarde, met ruim 35.000 rotstekeningen. Hiermee is het natuurpark een archeologische bezienswaardigheid van formaat.

Ontdekkingstocht door de natuur

Een verblijf in een van de vakantiehuizen aan de Côte d’Azur staat garant voor een ontdekkingstocht door de natuur van de Côte d’Azur, de sprookjesachtige stranden, de gastronomie en de middeleeuwse dorpjes en jouw vakantie in Frankrijk wordt meer dan geslaagd.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Frankrijk. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Côte d’Azur vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Frankrijk

Sport en natuur

Wandelen aan de Côte d'Azur

Er zijn vele mogelijkheden om te wandelen bij de Côte d'Azur. Tijdens een vakantie hier is de geur van bloemen steeds aanwezig en dat is niet zo vreemd. De mimosa (uit de vlinderbloemenfamilie) is in de loop der tijd uitgegroeid tot hét symbool van de Côte d’Azur. Dit komt omdat de Engelsen in het begin van de vorige eeuw volop mimosa meenamen. Aanrader voor mensen die houden van wandelen en bloemen: de Mimosa Route. Dit 130 km lange wandelpad voert vanaf de Corniche des Maures langs bloeiende mimosavelden naar het massief van Tanneron.

Fietsen aan de Côte d'Azur

Ook voor fietsers voldoende mogelijkheden.

Gite "Les Archives"

Gite "Les Archives"

Rue Daniel Reynaud, Reillanne, Provence-Côte d'Azur
Gite  Les Archives Een heerlijk ruim appartement in het 400 jaar oude Notarishuis in het dorp Reilla - Meer informatie
Luxueuze vakantie villa Mas La Forestiere

Luxueuze vakantie villa Mas La Forestiere

04230 Mallefougasse-Augès, Provence-Côte d'Azur
Luxueuze vakantie villa Mas La Forestiere Luxueuze vakantie villa Mas La Forestiere met zwembad voor - Meer informatie
Provencaals vakantiehuis met zwembad

Provencaals vakantiehuis met zwembad

Aups Frankrijk, Provence-Côte d'Azur
Provencaals vakantiehuis met zwembad Vlakbij het Lac St Croix, de Gorges du Verdon en de lavendelvel - Meer informatie
Vakantiehuis Le Cabanon

Vakantiehuis Le Cabanon

Le Carrierre, Reillanne, Provence-Côte d'Azur
Vakantiehuis Le Cabanon Vakantiehuis Le Cabanon, op een kwartiertje lopen vanaf het dorpsplein in Re - Meer informatie
Vakantiehuis Le Decide

Vakantiehuis Le Decide

Hameau de Provence 20 RD 559 Gassin 83580 Frankrijk, Provence-Côte d'Azur
Vakantiehuis Le Decide Wilt u er zeker van zijn dat u de komende zomer vakantie viert in uw favoriet - Meer informatie
Villa Rican

Villa Rican

provence-bedoin, Provence-Côte d'Azur
Villa Rican Villa Rican ligt net buiten het gezellige centrum van het Provencaalse plaatsje Bédoin. - Meer informatie