Haute Normandie

Haute Normandie

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Haute Normandie

Haute Normandie bestaat uit de departementen Eure en Seine-Maritime. Haute Normandie wordt doorkruist door de Seine, waaraan het mooie Giverny ligt. Het dorp is wereldwijd bekend vanwege het huis en de tuin van de Franse impressionist Claude Monet (1840-1926). Ook hoofdstad Rouen ligt aan de Seine. Deze stad heeft verschillende beroemdheden voortgebracht, waaronder dichter Pierre Corneille en schrijver Gustave Flaubert (Madame Bovary). Aan beide kunstenaars is een museum in de havenstad geweid. Ook de Notre Dame van Rouen is beroemd. Het is een van de grootste en mooiste kathedralen van Frankrijk en geniet onder andere bekendheid doordat impressionist Claude Monet (1840-1926) haar veelvuldig heeft geschilderd (een aantal van deze schilderijen hangen in het Musée d’Orsay in Parijs). Rouen is ook onlosmakelijk verbonden met Jeanne d’Arc, die hier in 1431 veroordeeld werd tot de brandstapel. Haute-Normandie heeft naast Rouen nog twee grote vissershavens, te weten Le Havre en Dieppe. Aan de kust van het departement Seine-Maritime, met zijn mooie krijtrotsen, liggen ook de bekende plaatsen Fécamp en Étretat.

De departementen Eure | Seine-MaritimeEure

Eure

Het departement Eure ligt in de vallei van de Seine, met hoofdstad Évreux en het dorpje Giverny, het mooiste dorpje aan de Seine. Giverny is wereldwijd bekend vanwege het huis en de tuin van de Franse impressionist Claude Monet (1840-1926). Monet woonde er van 1883 tot aan zijn dood in 1926. Zijn tuin met woonhuis, die beide te bezoeken zijn, werd door de familie geschonken aan de Fondation Claude-Monet. Een ander mooi stadje aan de oevers van de Seine, niet ver van Giverny, is Les Andelys. Boven op de rotsen van het stadje ligt de ruïne van het mooie Château-Gaillard. Het departement Eure nodigt uit tot mooie wandel- en fietstochten, bijvoorbeeld bij het bos van Roumare. Ook de route “Le circuit des mares et des étangs” is een aanrader. De route langs vennen en meren voert door de mooiste dorpen en bezienswaardigsheden in het kanton Pont-Audemer. U komt langs de kerken van de dorpen Saint-Mards-de-Blacarville, Fourmetot, Colletot en Corneville-sur-Risle.

Seine-Maritime

Het departement Seine-Maritime is een gebied met een prachtige kustlijn en de hoogste krijtrotsen van het continent. Het is ook een geliefd gebied onder de Fransen zelf: al in de 19e eeuw werd er een spoorlijn van Parijs naar Mers-les-Bains aangelegd. Deze 19e eeuwse badplaats, direct aan de Normandische vissershaven Le Treport, ligt op nog geen vier uur rijden van de Nederlandse grens. In de omgeving liggen de uitgestrekte bossen van het Foret d’Eu, een uniek natuurgebied. Iets noordelijker, bij Le Hourdel, aan de monding van de rivier de Somme, zijn prachtige strand- en duinlandschappen. Seine-Maritime is ook de streek waar schrijver Guy de Maupassant (1850-1893) is geboren, op Château de Miromesnil bij Tourville-sur-Arques. Hij was een bewonderaar en vriend van die andere beroemde Franse schrijver, Gustave Flaubert. Flaubert (1821-1880) werd geboren in hoofdstad Rouen.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Frankrijk. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in  Haute Normandie vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!
Land Frankrijk

Sport en natuur

Ontdek Haute-Normandie hoog in de lucht. En bezoek een boomklimpark, ook bekend als accrobranche, touwparcours of avonturenpark. Zoek je evenwicht en hou je vast aan de takken van de bomen. Klimmen, slingeren en duizelen in een parcours van touwbruggen, kabels, en platforms. En dan in één flits naar beneden langs een snelle zipline. Adrenaline rush.

Dankzij het glooiende landschap en de natuurparken is Haute-Normandië een paradijs voor de fietstoerist. Honderden kilomters aan fietspaden doorkruisen de regio. De Normandische fietsroutes zijn geschikt voor een complete fietsvakantie of kortere fietstochten met het hele gezin.

Met haar vele kilometers kustlijn, biedt Haute-Normandië u een keur van watersport-activiteiten. Je kan er fantastisch zeilen op zee in grote jachten of snelle catamarans, in de jachthavens vind u de zeilscholen. Voor liefhebbers van surfen of kite-surfen staat er vaak voldoende wind om zich lekker uit te leven. Zij die een wat rustiger tempo verlangen kunnen gaan kajakken op zee.

Voor diegenen die tijdens de vakantie niet stil willen zitten is er van alles te doen in de regio Haute-Normandië. In de buitenlucht kan je genieten van vele outdoor-activiteiten en gemotoriseerde sporten zoals quad rijden, karten en 4WD-tochten.

Chalets Londinieres Normandie 3 pers

Chalets Londinieres Normandie 3 pers

16, Route de Neufchatel 76660 Londinieres, Haute Normandie
Chalets Londinieres Normandie 3 pers Zoekt u een vakantie niet te ver weg en voor een leuke prijs? D - Meer informatie
Chalets Londinieres Normandie 5 pers

Chalets Londinieres Normandie 5 pers

16, Route de Neufchatel 76660 Londinieres, Haute Normandie
Chalets Londinieres Normandie 5 pers Zoekt u een vakantie niet te ver weg en voor een leuke prijs? D - Meer informatie