Nord pas de Calais

Nord pas de Calais

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Nord pas de Calais

Nord Pas de Calais is dé bestemming om te ontdekken. Steden met een rijke geschiedenis en cultuur, diverse musea of geniet van een drankje op het terras en bezoek de winkels. Dans mee op het ritme van een gastvrije regio tijdens een feest, het carnaval of een braderie.

Weekendtrip

Een weekend uitblazen, de natuur in, niet te ver, maar wel buiten de Benelux? Wat dacht je van een weekend of weekje op vakantie in de natuur in Noord-Frankrijk? Net over de Belgische grens verblijf je in de schilderachtige dorpjes van Frans-Vlaanderen en Nord-pas de Calais, verder naar het oosten vind je mooie gebieden zoals de Elzas.

Na iets meer dan 3 uur rijden vanaf Utrecht sta je in Calais. Een mooie afstand voor een korte vakantie of weekendje weg. Net onder Calais ligt Parc naturel régional des Caps et Marais d’Opale. Aan de kust zijn de Engelse kliffen te zien. Op het land liggen uitgestrekte vlaktes met weideland en landbouwgronden. Ook die horen bij het park. Het land is er heuvelachtig en levert mooie vergezichten op. Hier bevindt zich een heus moeras: Audomarois. Door dit gebied in de buurt van Saint-Omer kronkelen allerlei kleine riviertjes waar je ook op kunt varen. Wandelroutes voeren je langs de mooiste plekjes van Noord-Frankrijk.

Natuurpark

Vlakbij bij de Belgische grens ligt het natuurpark Scarpet-Escau. Het landschap wordt bepaald door twee rivieren: de Scarpe en de Schelde. Het gebied leent zich voor heerlijke wandelingen. Een start punt voor een wandeling is bijvoorbeeld te vinden in Condé.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Frankrijk. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Nord pas de Calais vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Frankrijk

Sport en natuur

Nord-Pas de Calais is een sportief gebied dat activiteiten aanbiedt voor alle leeftijden, en allerhande omstandigheden, in honderden basissen en recreatiecentra.

Langs de Opaalkust kan u in de nieuwe Kid Stations en in de zeecentra, net zoals in het binnenland in de tweehonderd paardenhoeves en recreatiebasissen kiezen voor zeilwagenrijden, kite-surfen, zeekajakken, kanoën, rafting, tochten te paard, wielertoerisme, zeilen, tochten in de bomen, onder water duiken, vissen op zee, in rivieren en in een vijver, of met een auto of een motor racen op het circuit van Croix-en-Ternois.

In totaal zijn er zo’n honderdtal verschillende activiteiten die de mogelijkheid bieden om op eigen tempo weer in vorm te geraken en om kennis te maken met de toeristische activiteiten.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.