Picardie

Picardie

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Picardie

Picardie, de bakermat van de Gotische kunst, is een vredige streek met goede wandelpaden door weilanden, langs rivieren, dorpen, kerken en kastelen. Daarnaast staat de streek van Picardie bekend om haar mooie tuinen: rozentuinen, parken, groententuinen en kruidentuinen.

Een weekend uitblazen, de natuur in, niet te ver, maar wel buiten de Benelux? Wat dacht je van een weekend of weekje op vakantie in de natuur in Noord-Frankrijk? Net over de Belgische grens verblijf je in de schilderachtige dorpjes van Frans-Vlaanderen en Nord-pas de Calais, verder naar het oosten vind je mooie gebieden zoals de Elzas.

In de landschapsparken kom je tot rust bij een van de vele prachtige fonteinen. In dit deel van Noord-Frankrijk bevinden zich ook vele mooie bossen. Combineer in Amiens een bezoek aan de prachtige Gotische kathedraal met een boottocht vanaf het Maison des Hortillonages; vaar langs verbluffend gekleurde bloementuinen over een wirwar aan kanalen, met uitzicht op vele mooie plekjes.

Wat zijn de mooiste plekjes in Noord-Frankrijk? De natuur kenmerkt zich door glooiende, lieflijke en groene heuvels, afgewisseld met wijngaarden en typische dorpjes. Het is deze verscheidenheid die het gebied zijn charme geeft. Ook voor culinaire liefhebbers een eldorado, want je kunt er op alle tijdstippen van de dag terecht voor een heerlijke gastronomische maaltijd. Wil je volledig een zijn met de natuur, zoek dan een leuk vakantiehuis, maar reserveer tijdig! Frankrijk is en blijft het populairste vakantieland van Europa.

Door de noordelijke ligging is Picardie makkelijk te bereiken vanuit Nederland en een ideale vakantiebestemming met kinderen. In Picardie liggen twee grote pretparken: Parc Astérix en Mer des Sables. Leuk om met de kinderen heen te gaan! Of beleef hoog tussen de bomen spannende avonturen in een boomklimpark…

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Frankrijk. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Picardie vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

 

Land Frankrijk

Sport en natuur

Een fietstocht op het platteland of langs de Picardische kust: een uitstekende manier om de batterijen opnieuw op te laden en van de landschappen te genieten, aangepast aan ieders ritme! De Picardische kust met afwisselende landschappen, de door groene oevers gekenmerkte Somme, de wandelpaden door het coulisselandschap van Aisne of de bossen van Oise stellen u voortdurend afwisselende tochten in het vooruitzicht. Honderden kilometers paden en tientallen routes met verschillende niveaus en lengtes liggen op u te wachten!

Of u nu een beginnende of een ervaren fietser bent, een liefhebber van vredige tochtjes of eerder van meer energieke fietstochten, u zult niet weten wat te kiezen voor uw fietsuitstappen in Picardië. De fietspaden zijn ideaal voor kalme tochtjes met het gezin, om van de rust en de omringende natuur te genieten. De uitstappen onder begeleiding zijn nu eens eerder idyllisch, dan weer eerder sportief. Ten slotte is de mountainbike uw ideale bondgenoot om het Picardië van buiten de veelgebruikte paden te ontdekken.

Afhankelijk van de gekozen route fietst u met de haren in de wind, in het midden van de bossen of het zo verscheiden Picardische platteland, rijdt u langs door vogels bevolkte vijvers, maakt u kennis met het duinmassief van Marquenterre, waagt u zich boven op de kliffen of doorkruist u een charmant dorpje. U stopt naar wens om te genieten van het uitzicht op de omringende natuur, om een bezoekje te brengen aan een versterkte kerk of om de geheimen van een kasteel of een kathedraal te ontdekken, en te picknicken aan een wasplaats of oogstschuur. En waarom zou u de poort van een boerderij niet openduwen om te proeven van de lindehoning of de maroilles, of om een glas “Folie Douce” te delen? De fietstochten in Picardië stellen u unieke ontdekkingen in het vooruitzicht, op uw eigen ritme en heel dicht bij de natuur…

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.