Centraal Griekenland

Centraal Griekenland

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Centraal Griekenland

Centraal Griekenland, dit is het gebied in het midden van het vasteland van Griekenland. Het is ook een van de meest bergachtige gebieden van het land met een droog klimaat in het binnenland en een gematigd klimaat aan de kust.

Beboste berghellingen, dichtbegroeid, hoger gelegen gebieden met sparren, beuken en populieren. Stromende beken en rustige meren, harmonieus afgewisseld door mooie stranden en ontelbare baaien. Afgelegen stranden en schilderachtige eilandjes sieren de zuidwest kust. Overvloedig natuurschoon met een afwisselend landschap gedurende alle jaargetijden.

Centraal Griekenland heeft veel historische bezienswaardigheden. Het orakel van Delphi is de belangrijkste. Bovendien bevindt zich hier het grootste skigebied van Griekenland Parnassos op 2.400 meter hoogte.

De stranden zijn hier trouwens erg fraai en vaak nog niet zo druk. De meeste toeristen komen voor Delfi of zijn op doorreis en de stranden worden het meest gebruikt door de Grieken zelf. Zelfs in het hoogseizoen heb je hier nog kans op een strandje helemaal voor jezelf. Astakos is bijzonder mooi en in de zomermaanden wel wat drukker. Centraal Griekenland heeft verschillende stranden waar de Blue Flag wappert.

Centraal Griekenland is onderverdeeld in 5 departementen: Viotia, Fthiotida, Evritania, Etolia-Akarnania en Fokida

Centraal Griekenland is een langgerekt gebied in het midden van het vasteland in Griekenland met veel historische bezienswaardigheden. Je kunt er prima skiën in de winter in het populairste skioord van Griekenland genaamd Parnassos, maar wandelen in de bergen en natuur is in het voorjaar en najaar een aangename bezigheid tijdens je vakantie in Centraal Griekenland.  Het Orakel van Delfi is de absolute trekpleister van dit gebied en mag je niet missen.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Centraal Griekenland vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

Griekenland heeft vele gezichten. De meeste mensen kennen Griekenland van de eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Corfu. Deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek en prachtig, maar Griekenland is meer dan zon, zee en strand. In de wateren rondom Griekenland komt men dolfijnen, haaien, makreel, sardine, tonijn, zwaardvis, octopus, zeekatten, zee-egels en pijlstaartinktvissen tegen.

Kreta heeft een prachtig stuk natuur met de Samaria kloof en een giftige spin die nergens anders voorkomt. Rhodos heeft de vlindervallei, Thassos en Corfu zijn een en al groen en bos. Op Zakynthos vinden we de bekende Caretta Caretta schildpadden. Deze unieke zeeschildpad kan ruim een meter lang worden. Bij Alonissos zwemmen de uiterst zeldzame monniksrobben, waarvan de populatie slechts 25 robben bedraagt en op Kos overwinteren flamingo’s. De mooiste natuur van Griekenland is echter te vinden op het vasteland. De nog ongerepte natuur is mooi, ruw en indrukwekkend.

In Epirus vinden we Zagoria. Een prachtig stuk natuur met wilde rivieren, bossen, meertjes, kleine dorpen, hoge bergen en de diepste kloof ter wereld Vikos. Veel roofvogels komen in dit gebied voor, alsmede linxen, marterachtigen, gekko’s, kameleons, schorpioenen en slangen.

Maar de allermooiste natuur van Griekenland ligt in Thraki, vlakbij Turkije. Een National Park van het Wereld Natuur Fonds beschermt vele unieke wetlands en prachtige bossen. Kroeskoppelikanen, flamingo’s, visarenden, bijeneters, ijsvogels, ibissen, lepelaars, linxen, ooievaars, stokstaartjes (siesels), visotters en vele soorten slangen en roofvogels lopen of vliegen hier vrij rond. Voor natuurvrienden is dit een klein paradijs in Europa.

Bij Metsovo sieren grote naaldbossen de heuvels en bergen. Men beweert dat hier nog wilde wolven, beren, vossen, jakhalzen, vleermuizen, everzwijnen, steenmarters en dassen wonen. ’s Winters ligt hier een dikke laag sneeuw.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.