Ionische Eilanden

Ionische Eilanden

Dingen te doen - algemeen

Vakantie Ionische Eilanden

De Ionische eilanden liggen aan de westkant van Griekenland. Corfu is het bekendste Ionische eiland en Kefalonia het grootste eiland. In totaal zijn er zeven Ionische Eilanden: Corfu, Ithaki, Kefalonia, Kythira, Lefkas (Lefkada), Paxos (en Anti-Paxos) en Zakynthos. Deze eilandengroep wordt ook wel de “groene eilandengroep van Griekenland” genoemd. De landschappen van de eilanden wordt veelal gekenmerkt door cipressen, olijfbomen en in hoger gelegen gebieden ook naaldbomen. Ten noordwesten van Corfu liggen de Diapontische eilandjes Erikoussa, Mandraki en Othoni. Deze Griekse eilanden zijn de meest noordelijke van Griekenland en bij zeer helder weer kun je vanaf Othoni de kust van Italie zien liggen.

Voor vakanties zijn de Ionische eilanden erg in trek. De korte vliegduur, het aantrekkelijke klimaat en de mooie en groene natuur zijn trekpleisters van deze eilandengroep. De zomers zijn vaak warm met dagtemperaturen van 30 tot 35 graden en heel af en toe een buitje. De zon schijnt in juli en augustus 12 tot 14 uur per dag en het zeewater is opgewarmd van 23 tot 26 graden. Mooie baaien, pittoreske haventjes of bergdorpjes en schitterende vergezichten vind je op de Ionische eilanden.

Toerisme

De meeste Griekse eilanden zijn grotendeels afhankelijk van het toerisme. Het is voor veel eilandbewoners de belangrijkste inkomstenbron en het geld dat ze in de zomermaanden verdienen gebruiken ze om te overleven in de wintermaanden. Gelukkig zijn vakanties naar de Griekse eilanden wereldwijd erg populair.

Gastromonie

De lokale keuken is veelal gebaseerd op vlees en lokale halfzoete wijnen in tegenstelling tot de eilanden in de Egeïsche zee, waar visgerechten hoog in het vaandel staan.

Corfu

Corfu is het meest kosmopolitische eiland in de Ionische zee en heeft haar oorspronkelijke stijl het best bewaard. Dat komt doordat het eiland het geluk had gespaard te blijven van de zware aardbevingen die in de Ionische zee hebben plaatsgevonden en waar de andere eilanden wel door vernietigd werden. Op Corfu zijn duidelijk de Venetiaanse, Franse, maar ook Britse invloeden te zien. Corfu-stad is prachtig en sommige stranden van Corfu behoren tot de mooiste van Griekenland.

De eilanden van Griekenland zijn de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland. Mogelijkheden zijn hier eindeloos en je kunt de eilanden combineren om je eigen reis samen te stellen.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken. Boek uw vakantiehuis op een van de Ionische eilanden vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

Griekenland heeft vele gezichten. De meeste mensen kennen Griekenland van de eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Corfu. Deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek en prachtig, maar Griekenland is meer dan zon, zee en strand. In de wateren rondom Griekenland komt men dolfijnen, haaien, makreel, sardine, tonijn, zwaardvis, octopus, zeekatten, zee-egels en pijlstaartinktvissen tegen.

Kreta heeft een prachtig stuk natuur met de Samaria kloof en een giftige spin die nergens anders voorkomt. Rhodos heeft de vlindervallei, Thassos en Corfu zijn een en al groen en bos. Op Zakynthos vinden we de bekende Caretta Caretta schildpadden. Deze unieke zeeschildpad kan ruim een meter lang worden. Bij Alonissos zwemmen de uiterst zeldzame monniksrobben, waarvan de populatie slechts 25 robben bedraagt en op Kos overwinteren flamingo’s. De mooiste natuur van Griekenland is echter te vinden op het vasteland. De nog ongerepte natuur is mooi, ruw en indrukwekkend.

In Epirus vinden we Zagoria. Een prachtig stuk natuur met wilde rivieren, bossen, meertjes, kleine dorpen, hoge bergen en de diepste kloof ter wereld Vikos. Veel roofvogels komen in dit gebied voor, alsmede linxen, marterachtigen, gekko’s, kameleons, schorpioenen en slangen.

Maar de allermooiste natuur van Griekenland ligt in Thraki, vlakbij Turkije. Een National Park van het Wereld Natuur Fonds beschermt vele unieke wetlands en prachtige bossen. Kroeskoppelikanen, flamingo’s, visarenden, bijeneters, ijsvogels, ibissen, lepelaars, linxen, ooievaars, stokstaartjes (siesels), visotters en vele soorten slangen en roofvogels lopen of vliegen hier vrij rond. Voor natuurvrienden is dit een klein paradijs in Europa.

Bij Metsovo sieren grote naaldbossen de heuvels en bergen. Men beweert dat hier nog wilde wolven, beren, vossen, jakhalzen, vleermuizen, everzwijnen, steenmarters en dassen wonen. ’s Winters ligt hier een dikke laag sneeuw.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.