Kreta

Kreta

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Kreta

Het grootste eiland van Griekenland is Kreta en direct ook het bekendste en meest bezochte Griekse eiland.

Griekenland heeft in totaal, ruw geschat, meer dan 3.000 verschillende eilanden. Als je alle rotseilandjes en rotsen daarbij meetelt zijn het er bijna 10.000 in totaal. Gek genoeg zijn er hiervan niet meer dan 150 eilanden bewoond. De meeste Griekse eilanden liggen aan de oostkant van Griekenland in de Egeïsche Zee.

Kreta wordt als grootste eiland van Griekenland ook gezien als een aparte eilandengroep. Het zuidelijkste Griekse eiland is onderverdeeld in vier districten Chania, Heraklion, Lassithi en Rethymnon. Eilandjes rondom Kreta zijn Chrissi, Dia, Dragonada, Gavdos, Gavdopoula, Koufonissi en Paximadia. Kreta kun je per (veer) boot het hele jaar door bereiken vanuit havens van diverse andere Griekse eilanden als Kythira, Santorini en Karpathos. Per vliegtuig kun je vliegen op een van de drie internationale luchthavens Chania, Heraklion of Sitia.

Zowel het landschap als de verschillende vakantiebestemmingen zijn op Kreta erg verschillend. De bekendste badplaatsen zijn Chersonissos, Malia en Agios Nikolaos, maar er zijn nog veel meer vakantiebestemmingen op Kreta. Ontdek het eiland zelf per huurauto en neem hier ruimschoots de tijd voor aangezien het een groot eiland is en de afstanden zowel in kilometers als in reistijd behoorlijk kunnen oplopen.

De eilanden van Griekenland zijn de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland. Mogelijkheden zijn hier eindeloos en je kunt de eilanden combineren om je eigen reis samen te stellen.

De meeste Griekse eilanden zijn grotendeels afhankelijk van het toerisme. Het is voor veel eilandbewoners de belangrijkste inkomstenbron en het geld dat ze in de zomermaanden verdienen gebruiken ze om te overleven in de wintermaanden. Gelukkig zijn vakanties naar de Griekse eilanden wereldwijd erg populair.

Ontdek de Griekse eilanden en kies je favoriete vakantiebestemming

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Kreta vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

Griekenland heeft vele gezichten. De meeste mensen kennen Griekenland van de eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Corfu. Deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek en prachtig, maar Griekenland is meer dan zon, zee en strand. In de wateren rondom Griekenland komt men dolfijnen, haaien, makreel, sardine, tonijn, zwaardvis, octopus, zeekatten, zee-egels en pijlstaartinktvissen tegen.

Kreta heeft een prachtig stuk natuur met de Samaria kloof en een giftige spin die nergens anders voorkomt. Rhodos heeft de vlindervallei, Thassos en Corfu zijn een en al groen en bos. Op Zakynthos vinden we de bekende Caretta Caretta schildpadden. Deze unieke zeeschildpad kan ruim een meter lang worden. Bij Alonissos zwemmen de uiterst zeldzame monniksrobben, waarvan de populatie slechts 25 robben bedraagt en op Kos overwinteren flamingo’s. De mooiste natuur van Griekenland is echter te vinden op het vasteland. De nog ongerepte natuur is mooi, ruw en indrukwekkend.

In Epirus vinden we Zagoria. Een prachtig stuk natuur met wilde rivieren, bossen, meertjes, kleine dorpen, hoge bergen en de diepste kloof ter wereld Vikos. Veel roofvogels komen in dit gebied voor, alsmede linxen, marterachtigen, gekko’s, kameleons, schorpioenen en slangen.

Maar de allermooiste natuur van Griekenland ligt in Thraki, vlakbij Turkije. Een National Park van het Wereld Natuur Fonds beschermt vele unieke wetlands en prachtige bossen. Kroeskoppelikanen, flamingo’s, visarenden, bijeneters, ijsvogels, ibissen, lepelaars, linxen, ooievaars, stokstaartjes (siesels), visotters en vele soorten slangen en roofvogels lopen of vliegen hier vrij rond. Voor natuurvrienden is dit een klein paradijs in Europa.

Bij Metsovo sieren grote naaldbossen de heuvels en bergen. Men beweert dat hier nog wilde wolven, beren, vossen, jakhalzen, vleermuizen, everzwijnen, steenmarters en dassen wonen. ’s Winters ligt hier een dikke laag sneeuw.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.