Noord Egeische Eilanden

Noord Egeische Eilanden

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Noord Egeische eilanden

De Noord Egeische eilanden is een groep met zeven grote en unieke eilanden. Deze Griekse eilandengroep bestaat uit Chios, Ikaria, Lesbos, Limnos, Samos, Samothraki en Thassos. Lesbos is het grootste eiland van deze groep en Samos het meest bekende en toeristische. Andere kleinere eilanden zijn Agios Estratios en Psara. De meeste eilanden zijn direct per vliegtuig in de zomermaanden vanuit Nederland te bereiken, maar het hele jaar door ook per veerboot vanuit Pireaus en Thassos en Samothraki ook vanuit de havens van Kavala en Alexandropouli.

Samos en Thassos

Zijn de groene eilanden, waarvan Thassos de mooiste stranden heeft. Lesbos is het op twee na grootste Griekse eiland en is divers met olijfgaarden en het versteende woud. Chios is het eiland van de mastiek en zorgt voor een groot aandeel in de wereldwijde mastiekproductie. Limnos is een rustiger en minder toeristisch eiland, maar kenmerkt zich door pittoreske dorpjes en fraaie stranden. Deze eilandengroep heeft voor elk wat wils.

De eilanden van Griekenland zijn de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland. Mogelijkheden zijn hier eindeloos en je kunt de eilanden combineren om je eigen reis samen te stellen.

Drukke bestemmingen op de eilanden zijn badplaatsen als Chersonissos, Malia, Kos-stad en Faliraki. Ook vind je nog genoeg vakantiebestemmingen voor een rustige authentieke reis. Eilanden als bijvoorbeeld Skopelos, Kythira en Folegandros zijn stuk voor stuk traditionele pareltjes.

De meeste Griekse eilanden zijn grotendeels afhankelijk van het toerisme. Het is voor veel eilandbewoners de belangrijkste inkomstenbron en het geld dat ze in de zomermaanden verdienen gebruiken ze om te overleven in de wintermaanden. Gelukkig zijn vakanties naar de Griekse eilanden wereldwijd erg populair.

Lesbos ligt tussen de eilanden Chios en Limnos, dichtbij de kustlijn van buurland Turkije. Het is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het eiland is dicht begroeid met pijn- en olijfbomen. Het heeft zacht glooiende heuvels en bergen die niet hoger dan 1.000 meter zijn. Het beschikt over een goed wegennet en uitstekende accommodaties voor toeristen.

Lesbos is bekend om de kwaliteit van zijn olijfolie, tafelolijven en kaas. In het midden van het eiland, tussen Antissa en Sigri, vind je versteende bomen in het unieke versteende woud (petrified forest). Dit zijn sequoia’s die door een vulkaanuitbarsting met lava bedekt zijn en door erosie blootgelegd. Verder is het veelzijdige landschap is afwisselend. Het eiland heeft zes geneeskrachtige bronnen.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Noord Egeische Eilanden vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

Griekenland heeft vele gezichten. De meeste mensen kennen Griekenland van de eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Corfu. Deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek en prachtig, maar Griekenland is meer dan zon, zee en strand. In de wateren rondom Griekenland komt men dolfijnen, haaien, makreel, sardine, tonijn, zwaardvis, octopus, zeekatten, zee-egels en pijlstaartinktvissen tegen.

Kreta heeft een prachtig stuk natuur met de Samaria kloof en een giftige spin die nergens anders voorkomt. Rhodos heeft de vlindervallei, Thassos en Corfu zijn een en al groen en bos. Op Zakynthos vinden we de bekende Caretta Caretta schildpadden. Deze unieke zeeschildpad kan ruim een meter lang worden. Bij Alonissos zwemmen de uiterst zeldzame monniksrobben, waarvan de populatie slechts 25 robben bedraagt en op Kos overwinteren flamingo’s. De mooiste natuur van Griekenland is echter te vinden op het vasteland. De nog ongerepte natuur is mooi, ruw en indrukwekkend.

In Epirus vinden we Zagoria. Een prachtig stuk natuur met wilde rivieren, bossen, meertjes, kleine dorpen, hoge bergen en de diepste kloof ter wereld Vikos. Veel roofvogels komen in dit gebied voor, alsmede linxen, marterachtigen, gekko’s, kameleons, schorpioenen en slangen.

Maar de allermooiste natuur van Griekenland ligt in Thraki, vlakbij Turkije. Een National Park van het Wereld Natuur Fonds beschermt vele unieke wetlands en prachtige bossen. Kroeskoppelikanen, flamingo’s, visarenden, bijeneters, ijsvogels, ibissen, lepelaars, linxen, ooievaars, stokstaartjes (siesels), visotters en vele soorten slangen en roofvogels lopen of vliegen hier vrij rond. Voor natuurvrienden is dit een klein paradijs in Europa.

Bij Metsovo sieren grote naaldbossen de heuvels en bergen. Men beweert dat hier nog wilde wolven, beren, vossen, jakhalzen, vleermuizen, everzwijnen, steenmarters en dassen wonen. ’s Winters ligt hier een dikke laag sneeuw.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.