Peloponnesos

Peloponnesos

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Peloponnesos

De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Aanvankelijk was het een eiland. Door de ingrijpende geologische veranderingen in dit gebied werd het tot twee keer toe gescheiden en weer herenigd met het overige vasteland. Het reliëf is ruw en het binnenland bestaat uit compacte bergmassa’s. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat in tegenstelling tot het landklimaat van het binnenland.

Griekse gastronomie en de beste wijnen vind je op de Peloponnesos

Als je de streek moet omschrijven dan zijn het beelden en muziek, geuren van de zee, de bergen waar op elke plek onze gedachten uitgaan naar een Griekse Mythe. Steden, provinciale stadjes, badplaatsen, belangrijke centra uit de oudheid tot het heden dat is de Peloponnesos.

Het Epidaurus amfitheater is uniek even als het Kanaal van Korinthe, het oude Koriste, Olympia en Mycenae. Dit is slechts een greep uit de tientallen archeologische bezienswaardigheden van het gebied. Vakantiebestemmingen zijn hier o.a. Tolo, Stoupa en Kalamata.

De Peloponnesos is een gastronomisch hoogwaardig gebied in Griekenland. Nemea is hier de wijnstreek, waar je naast de traditionele druivenrassen als Chardonnay, Viognier en Merlot veel de inheemse druivensoort Agiorgitiko tegenkomt. Deze druif wordt ook wel de St. George genoemd. Met deze druivensoort maken de wijnhuizen hier kwalitatief zeer goede wijnen. Grootschalige productie is vaak waar het aan ontbreekt om meer internationale bekendheid te genieten.

Tripoli

Tripoli de hoofdstad is één van de meest belangrijke agrarische en commerciële steden van de Peloponessos. In de stad kun je de prachtige Byzantijnse kerk Agios Vassilis en enkele neoklassieke herenhuizen bezichtigen. Archeologische opgravingen in de omgeving kun je bezichtigen bij Mantinia 15 kilometer ten noorden van Tripoli, Tegea 15 kilometer ten zuidoosten van Tripoli, Assea 20 kilometer ten zuidwesten van Tripoli en Orhomenos op 30 kilometer ten noordwesten van Tripoli.

Bij de stad Megalopoli 35 kilometer ten zuidwesten van Tripoli vind je het heiligdom van Zeus met een amfitheater en een klein museum. Iets ten westen van Megapoli vind je opgravingen van Likossoura van de goden Despina en Demeter. Op een hoogte van 1.200 meter vind je vele ruïnes van het heiligdom Pan, de hippodrome en het stadion. Tussen Karitena en Stemnitsa 30 kilometer ten noordwesten van Megalopoli vind je verschillende kloosters die gebouwd zijn in de rotsen van ravijnen en langs riviertjes zoals Promodos, Philosophos en Amilialon.

Het dorp Magouliania heeft prachtige stenen huizen met rode daken. Het landschap is schitterend, zeker vanuit het Byzantijnse fort dat over het dorp uitkijkt. Een kilometer van het dorp Valtesniko ligt de oude kerk de Maagd van Dormition. Met een trap van 100 treden kom je bij een grot met twee kloosters Agionikola en Analipsis met fresco’s uit 1570.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in  Peloponnesos vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

De Peloponnesos is wellicht het gebied met de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland. Hier vind je archeologische en culturele hoogtepunten in combinatie met een schitterende natuur en een geweldige gastronomie. Authentieke en traditionele Griekse hoogtepunten zorgen voor een fantastische en unieke vakantie op dit schiereiland van Griekenland. Een gebied wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme en hier valt nog zoveel te ontdekken. Wat je niet mag missen tijdens je vakantie of reis de vijfendertig van de Peloponnesos:

Korinthe – (Korinthe) het kanaal van Korinthe.

Loutraki  – (Korinthe) de geneeskrachtige bronnen.

Nemea – (Korinthe) oude opgravingen, tempel en de wijnstreek.

Arhea Korinthe – (Korinthe) de oude stad van Korinthe met de Dorische tempel.

Patras – (Achaia) de grootste stad van de Peloponessos.

Akrata – (Achaia) Agia Triada klooster.

Diakofto – (Achaia) ritje met de kabelspoorbaan naar Kalavrita.

Zahlorou – (Achaia) het klooster Mega Spileo.

Kastria – (Achaia) de grotten van Kastria.

Olympia – (Eleia) het oude Olympia.

Bassae – (Eleia) de fraaie tempel Apollo Epikaurios.

Ilis – (Eleia) trainingscentrum voor de Olympische Spelen.

Pindos – (Eleia) de Pindos dam.

Killini – (Eleia) de warmwaterbronnen.

Kaiafas – (Eleia) de mineraalwaterbronnen.

Kalamata – (Messinia) de hoofdstad Kalamata.

Hora – (Messinia) Nestor.

Pilos – (Messinia) fort Neokastro.

Methoni – (Messinia) kasteel van Methoni.

Messini – (Messinia) oude opgravingen.

Haria – (Messinia) de Diros grotten.

Sparta – (Laconia) de oude stad.

Mistras – (Laconia) oude heiligdom.

Marathonissi – (Laconia) Tzanetakis toren.

Monemvasia – (Laconia) het oude heiligdom.

Megalopoli – (Arcadia) oude opgravingen en Mikossoura.

Karitena – (Arcadia) Philosophos kerk.

Valtesniko – (Arcadia) twee oude kloosters.

Nafplion – (Argolida) de stad Nafplion en Bourtzi.

Methana – (Argolida) geneeskrachtige bronnen.

Tirins – (Argolida) het oude fort.

Argos – (Argolida) de historische stad.

Ireon – (Argolida) de ruines van Ireon.

Mycenae – (Argolida) opgravingen en ruines.

Epidaurus – (Argolida) het amfitheater en de tempel.

Luxe Villa Livadia met zwembad

Luxe Villa Livadia met zwembad

Kantias - Irion Kantia, 210 60 GR, Peloponnesos
Luxe Villa Livadia met zwembad Luxueuze 10 persoons Villa Livadia gelegen in Kantia , Peloponnesos. - Meer informatie