Thessalie

Thessalie

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Thessalie

Thessalie is het geografische gebied dat het centrale gedeelte van het vasteland van Griekenland beslaat, hoge bergketens die een grote laagvlakte omsluiten.

Thessalie heeft het hoogste percentage vlaktes van alle overige gebieden van Griekenland. Er heerst een landklimaat met strenge winters en warme zomers. De hele laagvlakte wordt omringd door de bergketens van de Pindos, Pilion, Othrys, Ossa en Agrafa. In de Agrafa bergen ontspringt de Pinios die door de Tempi Vallei van Thessalie stroomt en uitmondt in de Egeische zee. Het Olympus massief ligt ook in Thessalie met het hoogste punt van Griekenland op 2.917 meter hoogte. Hier kun je rondom in de winter volop wintersporten en is dan ook populair voor korte vakanties uit Athene, Larissa en Volos.

De kloosters van Meteora in Thessalie

Het toeristische centrum ligt in Pilion met prachtige stranden, een echt stoomtreintje en gezellige terrasjes. Bekende badplaatsen met mooie zandstranden zijn Chorto, Milopotamos en Agios Ioannis.

Meteora is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Thessalie op het vasteland van Griekenland. De kloosters zijn uniek en gebouwd op de steile rotsen. Meteora stond decor voor een film van geheim agent James Bond. Het aanzicht is zeer apart en Kalambaka heeft hiermee één van de zeven wereldwonderen. De Meteora kloosters zijn overigens niet allemaal te bezoeken en de openingstijden zijn beperkt.

Larissa

De hoofdstad van Thessalie is Larissa met ruim 200.000 inwoners en van groot economisch belang. Hippocrates, vader van de medicijnen, heeft zijn laatste jaren hier versleten. Bezienswaardigheden in Larissa zijn de Acropolis,  ruïnes met prachtige muurschilderingen, de Amfitheaters en het Alcazar park.

Op de Acropolis met haar grote Agios Achileos Kathedraal en het Turks-Venetiaanse fort kun je ook opgravingen zien van twee vroegchristelijke kerken en andere gebouwen. In de nauwe straatjes van de oude wijk aan de voet van de akropolis kun je overdag rustig rondwandelen en ’s avonds genieten van een intens uitgaansleven.

Achter de Acropolis ligt de rivier de Pinios die Larissa doorsnijdt. Aan beide oevers is een door bruggen verbonden, geheel nieuw park aangelegd, dat grenst aan het Alcazar park en uitnodigt tot een wandeling.

Tot slot is een bezoek aan het archeologische museum dat is ondergebracht in een Turkse moskee met vondsten uit heel Thessalie is echt een een must.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Thessalie vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

Thessalie heeft fraaie stranden met kiezels en zand. Pilion is bekend om zijn kiezelstranden met helder en fris zeewater. Een aangename verkoeling in de zomermaanden. Thessalie heeft op veel stranden een blauwe vlag wapperen voor schone en veilige stranden met schoon zwemwater en controleposten. Dit zijn de Blue Flag Beaches van Thessalie: Koropi, Agios Kampos, Mylopotamos, Sotiritsa, Ntamouchari, Velika, Papa Nero, Agios Ioannis, Stomio, Alykes, Nea Mesagala, Pargason, Anavros, Amfanon, Aboyos, Amarylida, Barba Thoma, Chrysi Panagias, Kala Nera en Sykia.

Thessalie is een prachtig gebiede op het vasteland van Griekenland. Het is een fraai natuurgebied met de hoogste bergketen van Griekenland. Toeristen hebben het gebied nog niet ontdekt, behalve dan Meteora, en geheel het jaar door kun je hier vrij rustig op vakantie. In Thessalie kun je prima wandelen, maar in de winter ook skiën . Wat je niet mag missen tijdens je vakantie of reis in Thessalie in Griekenland. De tien van Thessalie:

Kalambaka – de Meteora kloosters o.a. Varlaam en de grote Meteoor.

Volos – de stad zelf en de Dimini ruïnes.

Trikala – het Byzantijnse kasteel van Trikala.

Smokovo – de Spa bronnen van Smokovo.

Larissa – Alcazar park met het tuintheater, het oude theater en museum.

Karditsa – Nikolaos Plastiras kunstmatig aangelegd meer met stuwdam.

Agrithea – de 20 unieke bergdorpen van Agrithea.

Milies – ritje met het stoomtreintje “Moutzouris”.

Kaitsa – Spa bronnen van Kaitsa.

Elassona – het Panagia Olympiotissa klooster.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.