West-Griekenland

West-Griekenland

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in West-Griekenland

West-Griekenland en Epirus in het noordwesten heeft zo zijn eigen bijzondere schoonheid en culturele identiteit. Het is verdeeld in vier districten en strekt zich uit van de toppen van de Pindusgebergte tot aan de kust van de Ionische zee.

Epirus is dan wel de meest bergachtige gebied van Griekenland, maar de vier districten Ioannina, Thesprotia, Preveza en Arta zijn zeker een bezoekje waard.

Het Pindusgebergte in het noordwesten van Griekenland vormt een natuurlijk grens, terwijl andere bergen van groot en klein formaat verspreid zijn over het gebied, en gescheiden door slechts een paar valleien.

Te midden van deze prachtige bergen en bossen leven de laatste Griekse beren, wolven, poema’s, wilde zwijnen en otters. Wilde geiten en herten zijn nog te vinden op steile kliffen. En boven deze bergen cirkelen arenden en gieren boven hun nest.

Cultuur

De culturele rijkdom en natuurlijke schoonheid van de Peloponnesos kan nauwelijks worden overschat . Deze zuidelijke schiereiland, technisch gezien een eiland sinds het snijden van het Kanaal van Korinthe is het meest typisch Griekse eiland. Oude bezienswaardigheden zijn de Homerische paleizen van Agamemnon in Mycene, en de paleizen van Nestor in Pylos.

De best bewaarde Griekse theaters zijn te vinden en te bewonderen in Epidaurus. Natuurlijk heb je ook nog de weelderige heiligdom van Olympia, die voor een millenium de gastheer was voor de Olympische Spelen. De middeleeuwse overblijfselen zijn nauwelijks veranderd sinds die tijd.

De prachtige Venetiaanse, Frankische en Turkse kastelen en de uitzonderlijk goed bewaarde Byazantijnse enclaves van Mystra en Monemvasia liggen nog steeds in alle glorie in West-Griekenland.

Afgezien van deze ongelooflijke overvloed en de dichtheid van culturele monumenten , is de Peloponnesos ook een uitstekende plek om te ontspannen en te wandelen.

De stranden, vooral langs de westkust, behoren tot de mooiste in het land. Het binnenlandse landschap is prachtig, en gedomineerd door beboste bergen en gesneden door een aantal van de meest fascinerende valleien en kloven. Het landschap van West-Griekenland staat synoniem voor het klassiek Griekse, landelijke idylle.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in  West-Griekenland vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

Griekenland heeft vele gezichten. De meeste mensen kennen Griekenland van de eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Corfu. Deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek en prachtig, maar Griekenland is meer dan zon, zee en strand. In de wateren rondom Griekenland komt men dolfijnen, haaien, makreel, sardine, tonijn, zwaardvis, octopus, zeekatten, zee-egels en pijlstaartinktvissen tegen.

Kreta heeft een prachtig stuk natuur met de Samaria kloof en een giftige spin die nergens anders voorkomt. Rhodos heeft de vlindervallei, Thassos en Corfu zijn een en al groen en bos. Op Zakynthos vinden we de bekende Caretta Caretta schildpadden. Deze unieke zeeschildpad kan ruim een meter lang worden. Bij Alonissos zwemmen de uiterst zeldzame monniksrobben, waarvan de populatie slechts 25 robben bedraagt en op Kos overwinteren flamingo’s. De mooiste natuur van Griekenland is echter te vinden op het vasteland. De nog ongerepte natuur is mooi, ruw en indrukwekkend.

In Epirus vinden we Zagoria. Een prachtig stuk natuur met wilde rivieren, bossen, meertjes, kleine dorpen, hoge bergen en de diepste kloof ter wereld Vikos. Veel roofvogels komen in dit gebied voor, alsmede linxen, marterachtigen, gekko’s, kameleons, schorpioenen en slangen.

Maar de allermooiste natuur van Griekenland ligt in Thraki, vlakbij Turkije. Een National Park van het Wereld Natuur Fonds beschermt vele unieke wetlands en prachtige bossen. Kroeskoppelikanen, flamingo’s, visarenden, bijeneters, ijsvogels, ibissen, lepelaars, linxen, ooievaars, stokstaartjes (siesels), visotters en vele soorten slangen en roofvogels lopen of vliegen hier vrij rond. Voor natuurvrienden is dit een klein paradijs in Europa.

Bij Metsovo sieren grote naaldbossen de heuvels en bergen. Men beweert dat hier nog wilde wolven, beren, vossen, jakhalzen, vleermuizen, everzwijnen, steenmarters en dassen wonen. ’s Winters ligt hier een dikke laag sneeuw.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.