Zuid-Egeïsche Eilanden

Zuid-Egeïsche Eilanden

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Zuid-Egeische Eilanden

De  Zuid-Egeische Eilanden op de Egeïsche zee lokken al decennialang vakantiegangers van over de hele wereld. En het is gemakkelijk te zien waarom. De eilanden zuid op de Egeïsche zee hebben alle toeristenlokkers in bezit: de gele stranden, het blauwe water, een bruisend nachtleven, geweldige bezienswaardigheden en leuke winkeltjes.

Kos

Grote attractie is de kustlijn. Het heeft bijna driehonderd kilometer aan strand op zijn naam staan. De kust in het zuiden is het beste voor vakantiegangers met als missie: “druk zijn met niets doen”. De hele dag rustig liggen in het zand, met een verfrissende Ouzo en een lekkere salade of falafel. Daarentegen zijn de stranden in het noorden van Kos geweldig en zeer geschikt voor watersportliefhebbers. Als het gaat om plekken waar je zorgeloos kunt verblijven, heb je de drukke plekjes als Kardemena en Kos-stad. Maar als je liever gaat voor de verstilde, rustige plekjes kun je beter naar Psalidi gaan.
Een beetje verder naar het zuiden bevindt zich het geweldige Rhodes

Rhodes

Dit eiland combineert grote stranden met een enorm aantal uren zonneschijn. Met meer dan 300 zonuren per jaar is Rhodes een geweldige bestemming voor een luie zonvakantie. Daarom is het ook logisch dat Rhodes de trofee heeft voor de meest bezochte Griekse eiland. Dat de kustlijn uit meer dan 200 kilometer geel strand bestaat voegt ook veel waarde aan het eiland toe, voor vele vakantiegangers.
Nog een ander groot pluspunt is de middeleeuwse wijk van de stad Rhodos, een door Unesco beschermd gebied dat zeker een dag de moeite waard ligt. Ook als het aanvankelijk niet op jouw planning stond, je zult er geen spijt van krijgen.

Dankzij de witgekalkte huisjes en traditionele taverna’s, zijn Kolymbia en Lindos het favoriet van vele mensen. Deze plaatsen houden een laag profiel en hebben een handjevol hotels, tavernes en bars langs het strand. En juist doordat deze plaatsen zo rustig en heerlijk zijn, komen zelfs Grieken varen naar Rhodos en hun dorpjes om een vakantie te vieren.

Als je meer van clubs houdt, is het beter dat je koerst zet naar Faliraki. De strook van bars en leuke clubs is bijna net zo lang als het zandstrand.

Zomerwarmte

Een felle zon en blauwe luchten zijn bekend in de Zuid-Egeische eilanden. In het algemeen schieten de temperaturen hier rond mei omhoog. Eilandjes blijven lekker opgewarmd voor de hele zomer, tot eind oktober. Zonnebrandcrème is onmisbaar in de maanden Juli en Augustus. Want met graden tot boven de dertig zal het zand net zo warm branden als de zon.
Smeer je in de zomermaanden goed in, zodat je niet met couleur de kreeft het vliegtuig weer instapt. De zomers in deze eilandjes zijn lang en droog en heerlijk voor een luie, hete vakantie. Zelfs in december zijn de temperaturen nog best te doen… Maar het is misschien handig een regenpak mee te nemen als je in die tijd op vakantie naar de Zuid-Egeische eilanden gaat..

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Griekenland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Zuid-Egeische eilanden vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Griekenland

Sport en natuur

Griekenland heeft vele gezichten. De meeste mensen kennen Griekenland van de eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Corfu. Deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek en prachtig, maar Griekenland is meer dan zon, zee en strand. In de wateren rondom Griekenland komt men dolfijnen, haaien, makreel, sardine, tonijn, zwaardvis, octopus, zeekatten, zee-egels en pijlstaartinktvissen tegen.

Kreta heeft een prachtig stuk natuur met de Samaria kloof en een giftige spin die nergens anders voorkomt. Rhodos heeft de vlindervallei, Thassos en Corfu zijn een en al groen en bos. Op Zakynthos vinden we de bekende Caretta Caretta schildpadden. Deze unieke zeeschildpad kan ruim een meter lang worden. Bij Alonissos zwemmen de uiterst zeldzame monniksrobben, waarvan de populatie slechts 25 robben bedraagt en op Kos overwinteren flamingo’s. De mooiste natuur van Griekenland is echter te vinden op het vasteland. De nog ongerepte natuur is mooi, ruw en indrukwekkend.

In Epirus vinden we Zagoria. Een prachtig stuk natuur met wilde rivieren, bossen, meertjes, kleine dorpen, hoge bergen en de diepste kloof ter wereld Vikos. Veel roofvogels komen in dit gebied voor, alsmede linxen, marterachtigen, gekko’s, kameleons, schorpioenen en slangen.

Maar de allermooiste natuur van Griekenland ligt in Thraki, vlakbij Turkije. Een National Park van het Wereld Natuur Fonds beschermt vele unieke wetlands en prachtige bossen. Kroeskoppelikanen, flamingo’s, visarenden, bijeneters, ijsvogels, ibissen, lepelaars, linxen, ooievaars, stokstaartjes (siesels), visotters en vele soorten slangen en roofvogels lopen of vliegen hier vrij rond. Voor natuurvrienden is dit een klein paradijs in Europa.

Bij Metsovo sieren grote naaldbossen de heuvels en bergen. Men beweert dat hier nog wilde wolven, beren, vossen, jakhalzen, vleermuizen, everzwijnen, steenmarters en dassen wonen. ’s Winters ligt hier een dikke laag sneeuw.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.