Campania

Campania

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Campania

De hiel van de Italiaanse laars bestaat uit het steeds populairder wordende gebieden Campania en Puglia, het bijzonder mooie Calabrië en het voor veel toeristen nog onbekende Basilicata. Mooie natuurgebieden, ruige kusten, authentieke dorpjes en veel zon en lekker eten. Dat zijn de ingrediënten van een vakantie in Zuid-Italië.

Campania of Campanië is de populairste bestemming in het zuiden van Italië. Bezienswaardigheden als de stad Napels, de Amalfitaanse kust, Pompeï en de Vesuvius zijn de hoogtepunten tijdens een rondreis in dit deel van Zuid-Italië. Bezoek ook een van de mooie eilanden voor de kust en maak kennis met de rijke culturele geschiedenis in de Romeinse villa’s en steden.

Campanië, het gebied ten zuiden van Lazio bij de zuidwestelijke kust van Italië, is een populaire vakantiebestemming voor mensen die houden van mooie natuur. Vanuit Napels kan je een rondreis in Campanië maken langs diverse hoogtepunten, waaronder de Vesuvius, de Amalfikust en natuurgebieden zoals Cilento Nationaal Park.

Costiera Amalfitana

Aan de “Costiera Amalfitana” gaan natuur en cultuur hand in hand. De pastelkleurige dorpjes van de Amalfikust contrasteren fel met de azuurblauwe zee en groene bergen. De route langs de Amalfikust wordt bestempeld als de mooiste kustweg van Italië, een aanrader voor een rondrit. Tijdens een rondreis aan de Amalfikust rijd je met een huurauto of eigen wagen tussen hoge bergen, schilderachtige eilandjes en mooie baaien.

Maak een stop bij een van de vele archeologische opgravingen, zoals het beroemde Pompeï. De meeste reizen naar de Amalfikust vertrekken vanaf Napels, met haar vele historische bezienswaardigheden. Vaak wordt een rondreis door Campanië ook gecombineerd met Apulië, Calabrië en soms zelfs het eiland Sicilië.

Om de natuur bij de Amalfikust echt te ervaren is het aanbevolen om de wandelschoenen aan te trekken. Te voet ontdek je veel meer van het landschap, planten en bloemen. Al wandelend geniet je van weidse uitzichten, geurende citroenbomen en maquis, de karakteristieke struikbegroeiing in de Middellandse Zee gebieden.

Schilderachtige dorpjes liggen tegen de steile hellingen met olijfgaarden en wijngaarden. Bieden fraaie vergezichten over de Middellandse Zee aan de ene kant, en de bergen aan de andere kant.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Campania vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

Aan de overzijde van de rivier de Gargliano begint de regio Campanië.
Napels is er de hoofdstad van. De Via Appia buigt hier landinwaarts af naar Capua. Volg nu de langs de kust lopende Via Domitiana en passeer de badplaats Mondragone. Even verder komt men in het voedingsgebied van de rivier de Volturno. Dit is een moerassig gebied met veel weilanden waarin grote kudden buffels grazen. Overal ziet men  bordjes waarop de zogenaamde Mozzarella di Buffola (buffelkaas) wordt aangeprezen.

Daarna volgt een traject met lange zandstranden en pijnboombossen.
Er zijn veel badplaatsen en campings. Tenslotte wordt bij Licola Mara de Campi Flegrei (Brandende Velden) bereikt. Het is een vulkanisch gebied dat reeds bij de Romeinen zeer geliefd was om zijn bronnen met warm en zwavelhoudend water. Ook nu nog komen er bij Solfatara zwaveldampen uit de grond en zijn er bij Agnano warme bronnen. Zuidelijk van de Campi Flegrei steekt Kaap Miseno in zee. Vandaar ziet u in het westen de eilanden Procida en Ischia liggen, in het oosten Napels en de Vesuvlus en in het zuidoosten, aan de overkant van de Golf van Napels, het schiereiland Sorrento en het eiland Capri. Misschien is dit wel het mooiste uitzicht van Italië. Het is in ieder geval het bekendste doordat het in vele Italiaanse restaurants op de muur is afgebeeld.
Zelfs in de meest afgelegen Europese stadjes is minstens één pizzeria en in de metropolen vecht intussen een leger van pizzakoeriers met bonte strooibiljetten om de gunst van de klant. In deVS hebben hele ketens zich gespecialiseerd in de ronde lekkernij uit de Oude Wereld - voor een deel ook met zeer fantasievolle en niet. altijd orthodox Italiaanse bereidingswijzen. De supermarkten hebben diepvriespizza's in alle soorten en prijsklassen in voorraad en wie zelf voor pizzaiolo wil spelen, kan met de vereiste ingrediënten als bloem, gist, water, zout, tomaten, mozzarelia, kappers, gezouten ansjovis en eventueel oregano en basilicum een prachtige pizza op tafel zetten.
Pizza's smaken het best wanneer ze in een houtgestookte, stenen oven worden gebakken, want alleen daarin wordt de vereiste temperatuur van rond 400 'C bereikt. De pizza is klaar wanneer het deeg krokant en knapperig en de kaas gesmolten is.

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.