Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia, dankzij het zeer zachte klimaat zorgt de landbouw voor een bloeiende levensmiddelenindustrie. Lokale producten zijn de ham uit San Daniele en de beroemde grappa. Het gewest beschikt over schitterende stranden zoals bij Grado en Lignano Sabbiadoro. Steden vol kunst die hun schoonheid konden beschermen tegen het massatoerisme.

Udine

Udine ligt op een terp die Attila zou hebben laten opwerpen om de brand van de oude Romeinse stad Aquileia te bekijken. De stad bezit talrijke werken van Giovanni Battista Tiepolo. De fresco’s in het aartsbisschoppelijk paleis en de Oratorio della Purità, evenals de schilderijen in de beroemde dom, getuigen van zijn inventieve geest en kleurgevoel. Vanaf de Piazza della Liberta bereikt men via de Arco Bollani. Een werk van Palladio, het kasteel dat de pinacotheek bevat. Het Verdrag van Campo Formio werd in 1797 niet ver van Udine getekend. De schitterende Villa Nanin, die in de 18de eeuw werd opgetrokken is in Palladische stijl.

Aquileia

Aquileia, dat in de 2de eeuw v.C. werd gesticht, bezit nog talrijke Romeinse resten. Het forum, dat recent werd blootgelegd, fraaie mozaïeken, beelden en graftomben. Toen de inwoners werden geterroriseerd door de horden van Attila, vluchtten zij naar het eiland Grado, waarvan de haven nog steeds allervriendelijkst is.

Triëst

Trieste of Triëst is wellicht niet meer de belangrijkste havenstad aan de Adriatische Zee, maar het heeft wel een belangrijke handel met Oostenrijk en het voormalige Joegoslavië.
Trieste is bekend vanwege de brede autowegen. De Romeinse monumenten, San Giusto-kathedraal, Piazza dell’Unita en talrijke getuigenissen van het bouwkundige eclecticisme van het fin­de-siècle die men er aantreft. Het Museo di Storia e d’Arte, heeft naast de archeologische verzameling nog 274 tekeningen van Giovan­ni Battista Tiepolo bevat.

Miramare

Miramare, niet ver van Trieste, werd in 1860 gebouwd voor aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk en is een fraai voorbeeld van een vorstelijk verblijf uit het fin-de-siècle. Nog wat verder van de stad verwijderd bevindt zich de verbazingwekkende Grotta Gigante, een enorme natuurlijke grot met een hoogte van 136 m.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Friuli-Venezia Giulia vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

Een rondreis door het noorden van Italië is als een reis door verschillende werelden: de imposante Alpen zijn een walhalla voor bergbeklimmers, mountainbikers en wandelaars. De Dolomieten vormen een van de mooiste gebieden in Italië, maar zijn vooral in de zomer ook zeer druk bezocht. Andere delen in het noorden zijn minder ruig, maar net zo mooi: de meren bijvoorbeeld zijn zeer geschikt voor een vakantie met de kinderen in Italië. Ook voor stellen is een rondreis langs de meren een leuke tip, je kan er prachtig fietsen en wandelen. Ook de meren zijn zeer toeristisch, maar er is veel te zien en te doen. Verder zijn er nog leuke wandelgebieden aan de westkust van Italië, met name rond de Cinque Terre, vijf pittoresk gekleurde kustdorpen nabij La Spezia.

Kortom, Italië is een ideaal land voor een natuurreis in Europa.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.