Lazio

Lazio

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Lazio

De regio Lazio met als hoofdstad Rome wordt door de toerist vaak overgeslagen door de aantrekkingskracht die de hoofdstad Rome uitoefent. In de 18de eeuw maakte de streek juist deel uit van de Grand Tour die veel reizigers naar de kleine en aantrekkelijke dorpen bracht. Het achterland van Rome is rustig en dunbevolkt. Er is echter genoeg te zien, lieflijke meren als Bolsena en Vico, historische centra van steden en dorpen, b.v. Frascati en Tivoli, prachtige tuinen van Villa Lante, statige paleizen, Etruskische vondsten in Tarquinia en het produceert een aantal goede wijnen.

Campagna Romana

In het oosten en noorden zien vulkanische heuvels met kratermeren
neer op de Campagna Romana. zo geliefd bij schrijvers en schilders die zich lieten inspireren door haar pittoreske verlatenheid. waarin hier en daar nog ruïnes uit de oudheid oprijzen. Sinds deze “latifundia” zijn gedraineerd. komt er geen malaria meer voor. waardoor het gebied weer leefbaar is geworden.

Latina

De drooglegging van de pontijnse moerassen nabij Latina
is een sprekend voorbeeld van het succes van deze onderneming. Cassino is een belangrijk industrieel centrum. Rond het atoomcentrum van Latina is eveneens een groot industriegebied ontstaan.

Ciociaria

In het zuiden ligt de karakteristieke Ciociaria.
een streek die haar naam dankt aan de typische schoenen die bij het traditionele kostuum behoorden. de zgn. “ciocie”. bestaande uit een dikke zool en banden die om de kuit werden gewonden. De bevolking, die voornamelijk van landbouw bestaat, houdt de plaatselijke folklore nog steeds in ere.

Door verzanding zijn de havensteden die vroeger aan de kust lagen, waaronder Ostia aan de monding van de Tiber, nu van de zee afgesloten. Alleen Civitavecchia heeft nog een moderne haven. Rome, de hoofdstad van Italië, ligt in het centrum. Het is nog steeds een woonstad, die vele ambtenaren. geestelijken en toeristen trekt.

Kortom, Italië is een ideaal land voor een heerlijke vakantie met bijzondere bezienswaardigheden en ruim voldoende morgelijkheden voor sport en ontspanning.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Lazio vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

Vanuit Rome kan je een rondreis maken door de Lazio regio. In Toscane en Umbrië stralen de middeleeuwse dorpen, wijngaarden, glooiende heuvels en cipressen een rustgevend gevoel uit: hier rondrijden geeft een heerlijk vakantiegevoel. Bezoek Civita di Bagnoregio, een historisch dorp op de grens van Lazio en Umbrië nabij het Lago di Bolsena, merkwaardig gelegen boven op een plateau. De Abruzzo regio is minder bekend dan Toscane en Umbrië, maar favoriet voor een natuurvakantie of wildlife reis. Hier kan je namelijk beren, wolven, reeën en andere wilde dieren zien. Een decor van zwarte dennenbossen maakt het tot een uitstekend gebied om te wandelen of actief te zijn.

Sinds enkele jaren is in Valmontone, ten oosten van Rome, het nieuwe kinderpretpark Rainbow Magicland geopend. Sprookjesachtige gekleurde huizen, roetsjbanen en magische kastelen maar ook een labyrint waarin niet alleen de Minotaurus maar ook nog draken en andere fantastische dieren blijken te schuilen, ruïnes van een verborgen beschaving midden in de jungle, kortom, alles om je even in een avontuurlijke sfeer te dompelen.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.