Lombardije

Lombardije

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Lombardije

Lombardije, rijkste streek van Italië. De vruchtbare Lombardische laagvlakte, die zich uitstrekt aan de voet van de Alpen, wordt reeds lang beschouwd als de graanschuur van Italië.

Lombardije of eigenlijk, Lombardia kende talrijke opeenvolgende bevolkingen.
Na Liguriërs en Etrusken behielden de Galliërs na hun nederlaag tegen de Romeinen een aparte status in Gallia Cisalpina. Het gebied werd eerst binnengevallen door Attila en vervolgens door de Ostrogoten, waarna de Longobarden er in de 6de eeuw hun naam aan gaven.

Vergilius

Het vochtige vaderland van Vergilius is altijd een gebied van veeteelt en landbouw geweest
en deze laatste bedrijfstak is tegenwoordig een van de modernste ter wereld. Naast de graan- en rijstakkers op de vlakten en de wijnbouw met de Valtellina en Oltrepo Pavese, wordt in Lombardije ook de runderteelt uitgeoefend. Zonder zijn dynamische industrie zou dit gebied niet het rijkste van Italië zijn. Het draagt voor 25% bij aan het bruto nationaal inkomen, terwijl er slechts 17% van de Italiaanse bevolking woont.

Meegesleept door de geïndustrialiseerde omgeving van Milaan, waar naast de giganten Montedison en Pirelli talrijke bedrijven werkzaam zijn in diverse takken van de in­dustrie, biedt Lombardije 38% van de industriële werkgelegenheid van Italië.

Milaan

De bewogen geschiedenis van Milaan, dat vanaf de Romeinen tot aan Mussolini traditioneel tegen het gezag rebelleerde, is nauw verweven met die van Lombardije. In de 4de eeuw werd Milaan hoofdstad van het Westromeinse Rijk en later van het Napoleontische koninkrijk Italië. Als incarnatie van het ‘Italiaanse wonder’ in de jaren vijftig, waarin het met de Pirellitoren de eerste Europese wolkenkrabber kreeg, is het tegenwoordig onbetwist de economische hoofdstad van het land.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Lombardije vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

De Italiaanse meren bieden al het beste van de natuur in Italie. Geniet van een combinatie van zon, natuur, cultuur en strand.

Mooiste meren van Italie

Italië heeft prachtige vakantiebestemmingen bij meren. Een vakantie bij een Italiaans meer is een van de leukste opties voor een vakantie met de kinderen in Europa, maar ook als stel is het een fijn vakantieoord. Vooral het noorden van Italië biedt een aantal fraaie meren, zoals het Gardameer, Iseomeer, Comomeer, Lago Maggiore en het Ortameer. De meren zijn meestal oude bekkens van gletsjers of oude kraters. Rondom de meren zorgt de mediterrane en tropische vegetatie van palmen, olijfbomen en vijgenbomen voor een karakteristiek vakantiegevoel.

Vakantie bij de Italiaanse meren

De mooie Italiaanse meren hebben elk hun karakter en daardoor is een vakantie bij ieder meer anders. Door de nabijheid van de Alpen is er een breed scala aan mogelijkheden tot wandelen en fietsen. Tot rust komen aan het strand, vissen of zwemmen en genieten van de natuur! Kortom, een vakantie bij de Italiaanse meren is zeer veelzijdig.

Duizenden toeristen trekken jaarlijks naar de meren van Lombardije. Deze zijn dankzij hun gunstige klimaat, de overweldigende natuur, de pittoreske dorpjes en de watersportmogelijkheden vooral in trek bij Nederlandse en Duitse vakantiegangers.

Villa I Due Padroni appartementen

Villa I Due Padroni appartementen

Frazione Spagna 9, 27047 Montecalvo Versiggia (PV), Lombardije
Villa I Due Padroni appartementen Logeren tussen de wijngaarden in een luxe en ruim appartement met - Meer informatie