Marche

Marche

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Marche

Le Marche of de Marken, het klassieke landschap van Italië, rijk geworden door de zee. Heeft een bergachtig karakter. Niet ver van de stranden aan de Adriatische kust eindigen de uitlopers van de Centrale Apennijnen.

Marche en Acona

De landbouw, die vooral graan en wijn oplevert, heeft een bescheiden opbrengst, net als de industrie. In Iesi vindt men, naast de beroemde verdicchiowijn, een mechanische industrie en suikerraffinage.

De keramische industrie van Pesaro

vloeit voort uit een lokale traditie, waarvan het museum een fraaie collectie bezit. De talrijke stranden van Marche bieden de toeristen de mogelijkheid tot zeilen en snorkelen.

Ancona

Het is de zee waaraan het gebied zijn rijkdom dankt.
De hoofdstad Ancona blijft als belangrijke internationale haven het centrum van het maritieme verkeer met de Dalmatische kust en Griekenland. De rotskust bij Ancona leent zich op natuurlijke wijze voor havenactiviteiten en de strategische ligging is zo gunstig dat de stad, toen ze in de 12de eeuw zelfstandig werd, zich snel kon verrijken dankzij de bloeiende handel met de Oriënt.
Ancona heeft als een van de meest bedrijvige steden aan de Adriatische Zee zijn oude stadswijken kunnen behouden,ondanks de industrialisering en de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf de Piazza Republica, in de omgeving van de haven, kronkelt de weg zich langs de Monte Guasco, die wordt gedomineerd door de H. Cyriacuskerk. Op de top van de Guasco in de nabijheid van het Palazzo del Senato en de antieke Romeinse thermen bewaart men in het 16de-eeuwse Palazzo Ferretti een schitterende archeologische verzameling en fresco’s van Tibaldi, die te lijden hadden onder de aardbeving van 1972.

Niet ver van Ancona herbergt de basiliek van Loreto de woning van Maria, die daar in 1294 door de engelen naartoe is gebracht na een oponthoud van drie jaar in Fiume. Het is een indrukwekkend heiligdom, zowel vanwege de toewijding van de pelgrims die het bezoeken als door de artistieke waarde en wijngaarden, eveneens een bedevaartsoord.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Marche vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

Voor iedereen is er wel iets te beleven in Le Marche, voor zowel stellen als gezinnen met kinderen is het een fantastische vakantiebestemming.

Le Marche is een nog relatief onbekend gebied in Italië. Toch zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor een vakantie. Actief wandelen of fietsen, ontspannen bij een meer, met de kinderen op een camping of in een vakantiehuis, het kan allemaal in de Marken in Italië!

Natuur in Le Marche

Voor natuurliefhebbers is het genieten van de vele vergezichten met prachtige heuvels van olijf-, fruit- en wijngaarden. Elk seizoen heeft zijn gekleurde vergezichten, vele velden van granen, zonnebloemen, bomen en bergtoppen. Diverse wandeltochten zijn er uitgezet, maar je kan ook kiezen voor een autorondreis in de Marche langs de vele pittoreske dorpen. Het zuiden van de Marche is een goede uitvalsbasis om de natuur in te trekken. Neem bijvoorbeeld Villa Salita in het plaatsje Penna San Giovanni. Er zijn enkele nationale parken in de omgeving van dit vakantiehuis.

Mooiste plekken Le Marche

Wat zijn de mooiste plekjes en natuurgebieden in Le Marche? Een overzicht van bezienswaardigheden en leuke activiteiten.

Piano Grande

De hoogvlakte de Piano Grande is in de lente één grote bloemenpracht, heel bijzonder.

Fiastra meer

Het Fiastra meer, gelegen tussen de bergen, is ook zeker de moeite waard: je kan er heerlijk zwemmen, kanoën, waterfietsen of gewoon relaxen.

Sibillini gebergte

Je kunt diverse wandeltochten en/of mountainbiketochten maken in het Monti Sibillini Gebergte. Met of zonder gids, er zijn tal van mogelijkheden om de natuur in dit gebergte op de grens van Umbrië en de regio Marche te verkennen. In het gebergte komen veel roofvogels voor en het is het leefgebied van stekelvarkens, wolven en reeën.

Kust van Le Marche

De kuststrook van de regio is redelijk lang en een natuurvakantie in Le Marche kan dus perfect gecombineerd worden met enkele dagen uitwaaien aan zee. Langs de kust zijn diverse mooie zand- en kiezelstranden te vinden. In Civitanova kan je lekker liggen op de langste zandstranden van het gebied. Belangrijkste kustplaats van Le Marche is Ancona, met net ten zuiden ervan het Conero natuurpark. Hier vind je een kleiner strand, met kalkrotsen en romantische baaitjes. Porto San Giorgio, Pedaso, San Benedetto del Tronto met zijn palmenriviera en Grottammare zijn andere leuke plaatsen bij de kust van de Marken.

Actieve vakantie

Heb je stalen zenuwen en hou je van uitdaging? Dan kun je deltavliegen, paragliden, raften of bergklimmen in Le Marche: er zijn tal van mogelijkheden voor een actieve vakantie. In de winter kan je er tevens op diverse plekken skiën. Op 40 minuten afstand van Penna San Giovanni kan je skiën op Sassotetto. In de zomer heb je diverse zwemgelegenheden in de buurt. Vele meren, twee grote zwemparadijzen met vele glijbanen, beekjes en rivieren waar kinderen lekker kunnen spelen en kleine zwembaden in een park.

Agriturismo Carincone Sole & Luna

Agriturismo Carincone Sole & Luna

Via Montaiate, 61045 Pergola PU, Italië, Marche
Agriturismo Carincone Sole & Luna In het prachtige Le Marche van Italië is Agriturismo Carincone - Meer informatie