Piëmonte

Piëmonte

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Piëmonte

Het ‘land aan de voet van de berg’, zoals de vertaling van Piëmonte luidt, weet vooral in de herfst te bekoren, als de bladeren verkleuren en nevelflarden door de dalen en over de heuvels drijven. Dit is de beste tijd om in de bossen naar truffels en andere kostelijke paddenstoelen te zoeken, noten te rapen en kaarde te plukken, op jacht te gaan of bij de poelier de keuze aan vers wild te bewonderen.

’s Avonds zetten de Piëmontesen zich met vrienden aan de open haard, voeren lange gesprekken en trekken daarvoor een goede fles open

De herfst is ook de tijd van de wijnoogst.

Piëmonte heeft met een reeks uitstekende wijnen wereldfaam verworven. Barolo, barbaresco en barbera zijn slechts drie van de namen die garant staan voor opperbeste kwaliteit.

Toch zijn er in de Piëmontese kelders nog wel andere schatten te ontdekken. De streek brengt ook exquise mousserende wijnen voort, die zich met de beste champagnes kunnen meten.

Een veelgehoorde bewering is dat de keuken van Piëmonte nauw verwant is met de Franse cuisine, maar dat is niet meer dan een culinaire halve waarheid. Eerder kunnen we spreken van Franse invloeden in de Piëmontese gerechten en Piëmontese invloeden op de Franse keuken.

De keuken

De keuken is bepaald afwisselend, soms zelfs op het overdadige af.
De Piëmontesen bereiden bijvoorbeeld een van de beroemde Noord-Italiaanse klassiekers, bollito misto, niet met een of twee soorten vlees, maar altijd met vier of meer. Een bollito zonder rundvlees of kip is ondenkbaar.

Deze basisversie van het gerecht valt echter met kapoen en rundertong te veredelen.Wie op zoek is naar een representatievere invulling, kan het niet zonder kalfstong en kalfsschenkel stellen.

Voor de ware bollito miste is naast de genoemde vleessoorten kalfskop, varkenspootjes en cotechino, een pittige kookworst van varkensvlees vereist.

De bereiding van bollito is een stuk eenvoudiger dan het inkopen doen. De stukken vlees worden een voor een of gegroepeerd naar soort en grootte in een pan gedaan. Zolang in water gekookt, tot ze zacht en gaar zijn. Alleen de worst gaat in een andere pan.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Piëmonte vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

Piemonte is een van de minder toeristische gebieden in Italië. Hierdoor kan je in Piemonte het echte Italiaanse leven ervaren als je hier op vakantie bent. Piemonte wordt internationaal beschouwd als de beste wijnregio van Italië, samen met Toscane. Ook worden er in Piemonte truffels gekweekt. Daarnaast zijn er tal van culturele achterblijfselen uit vorige eeuwen die het bezichtigen meer dan waard zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn een Middeleeuwse abdij, Romaanse kloosters en gebouwen uit de Renaissance. De grootste toeristische attractie van Piemonte is Lago Maggiore, en met name de Borromeïsche Eilanden die in het meer te vinden zijn.

Watersporten is in Piemonte prima mogelijk. In Piemonte liggen diverse meren en (wilde) rivieren om op te zeilen, windsurfen, kanoën of te raften. Watersport in Piemonte is een bezigheid voor jong en oud. Een dagtocht met de familie op een zeiljacht of met volle vaart op één drijver van een catamaran? Bij de meeste grote meren vind je wel een zeilschool- of verhuurcentrum. Hier kan je terecht voor diverse cursussen en boten, van beginner tot gevorderd.

Een familievakantie in de regio Piemonte staat gelijk aan plezier voor jong en oud. Voor families valt er in Piemonte meer dan genoeg te beleven. Speciale wandeltochten, avonturenparken, kinderprogramma’s en speeltuinen zijn voorzieningen die de vakantie van kinderen tot een succes maken. Piemonte is een kindvriendelijke regio waar de kids zich geen moment hoeven te vervelen.

Italia het land van zon, zee en sneeuw? Jazeker, want zowel voor de zomervakantie als voor de wintersport is Italia de ideale bestemming!

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.