Sardinië

Sardinië

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Sardinië

Tot aan de 20ste eeuw werd de grillige rotskust betrekkelijk weinig geëxploiteerd, met uitzondering van de enkele baaien die als haven konden dienen, zoals die van Cágliari, de hoofdstad van het eiland. Tegenwoordig trekken de stranden en grotten veel toeristen en de landbouw, die lange tijd de belangrijkste activiteit was, wordt nog slechts bedreven door 30% van de bevolking. Aan de mediterrane ‘trilogie’ graan-olijven-druiven moet voor Sardinië kurk worden toegevoegd. Sinds kort is in de industrie eveneens 30% van de bevolking werkzaam in met name de petrochemie, de kunststofproductie en de papierbereiding.

Badplaatsen

Santa Teresa Gallura, Alghero, Santa Margherita. Voornamelijk aan de wilde en grillige Costa del Sud, de Costa Paradiso, waarvan de rode rotsen fel afsteken tegen de blauwe zee, vooral langs de Costa Smeralda in het noordoosten.
Dit enorme complex voor strandtoerisme, dat werd gecreëerd door Karim Agha Khan en een internationaal consortium van financiers, wenst een paradijs te zijn voor een welgestelde clientèle. En die treft men dan ook veelvuldig aan in de paleizen en het fraaie dorp Porto Cervo met zijn jachthaven.

Cágliari is door het milde klimaat geliefd bij toeristen.

Het bestaat uit een middeleeuws gedeelte op de heuvel, het havenkwartier en de moderne stad die tot ontwikkeling kwam nadat in 1862 de stadswallen werden geslecht. Er zijn nog enkele fortificaties bewaard gebleven.

De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust zeer rotsachtig met prachtige granietformaties.

Sardinië is een populaire vakantiebestemmingen in Italië. Er is een ruim aanbod aan campings, vakantieparken en vakantiehuizen.

Sardijnse keuken

De Sardijnse keuken is al net zo afwisselend als het landschap. Zoals te verwachten is kent men vele visspecialiteiten, men zegt zelfs de “beste kreeft ter wereld”. Ook uit het binnenland komen lokale specialiteiten zoals geroosterd varken en saucijzen van wild zwijn.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Sardinië vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

Sardinië is de parel in de Middellandse Zee. Uiteraard zijn de zonovergoten kusten en witte zandstranden de belangrijkste bezienswaardigheid van het Italiaanse eiland, maar er zijn tal van andere interessante plaatsen om te ontdekken.

Bergen en bossen in het binnenland

In het binnenland kan je wandelen door dichte bossen, terwijl het oosten onbeboste bergen biedt. Hoogtepunt voor velen is de Monte Ortobene, een 955 meter hoge berg bij Nuoro. Een idyllische route voert naar de berg, waar je kan picknicken tussen de rotsen en onder de bomen, met een fraai uitzicht op Nuoro en de omgeving.

Grotten op Sardinië

De grotten van Neptunus (Grotta di Nettuno - Capo Caccia - westkust Sardinië, op 25 km van Alghero) liggen net boven zeeniveau en zijn bereikbaar per boot of via een wandelpad langs de steile kliffen. Ook bezienswaardig zijn de druipstenen in de Grotta di Su Marmori, bij Ulássai. Sommigen zijn wel 12 meter hoog.

Rode rotsen op Sardinië

Arbatax: rode rotsen (Rocce Rosse) contrasteren fel met de blauwe zee. Oostkust van Sardinië.
Verder kun je vrijwel overal op het eiland windsurfen, zeilen, snorkelen en mountainbiken.

Costa Smeralda

De mondaine Costa Smeralda in het noordoosten van Sardinië trekt vooral hippe en rijke toeristen. Ook tijdens een natuurvakantie zijn enkele plekken wel de moeite waard om te bezoeken.

Bijvoorbeeld de Capo d'Orso bij Palau: is een reeks grillig gevormde rotsen boven op een berg, waaronder een rots die de Sardische beer wordt genoemd. Geniet van een schitterend zicht op de azuurblauwe baai.

Mooiste stranden van Sardinië

De beste zandstranden bevinden zich in het zuiden; sommigen zijn kilometers lang. De oostelijke kant van het eiland is ruiger met een ruwe kust en de overige kustdelen bestaan veelal uit kleine baaien met kiezelstranden. Het bekendste strand is het zandstrand van Chia, in het zuiden van Sardinië. De zee en de duinen doen denken aan de Noordzee, maar dan met een Caribische sfeer. Dit alles gehuld in een mediterrane geur van jeneverbes, oleander en rozemarijn.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.