Sicilië

Sicilië

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Sicilië

Het eiland Sicilië is een geweldige bestemming voor een rustige of een actieve vakantie. Met een kust van meer dan 1.000 km heeft het veel te bieden voor een vakantie vol zon, watersport, zwemmen en snorkelen. In het zuiden van het eiland strekken lange stranden zich uit tussen rotsige kliffen.

Met een zeilboot kan je tijdens een vakantie op Sicilie langs de vele baaien varen en rustpauzes houden op de zandstranden. Maar je kan ook het authentieke Sicilië ontdekken, weg van de massa.

Het binnenland is bezaaid met olijfbomen, pistachebomen en citrusbomen en heeft tal van historische en culturele bezienswaardigheden. En tijdens een vakantie op het Italiaanse eiland mag een bezoek aan de Etna vulkaan uiteraard niet ontbreken!

Etna

De Etna is de grootste actieve vulkaan in Europa en is door de eeuwen heen vaak uitgebarsten, de laatste keer in 2001. De grillige natuurfenomenen inspireerden zelfs onze verre voorouders.

Homerus beschreef in de Odyssee hoe de held op Sicilië werd gevangen gehouden door de Cyclopen. Deze eenogige monsters gebruikten de vulkaan als smederij om wapens voor de Goden te smeden. De held gooide in zijn poging om te ontsnappen woest met rotsblokken om zich heen, die er nu nog steeds liggen.
De werkelijkheid is echter niet minder spannend.De rotsen werden tot in de verte door de Etna uitgespuugd. Het kratergat lijkt volgens sommigen op de eenogige cycloop uit de mythe.

De lavavelden van de vulkaan zorgen er wel voor dat het gebied uiterst vruchtbaar is; op de flanken liggen veel boom- en wijngaarden. Bovendien groeien er zeldzame planten en bloemen, zoals het etnaviooltje.

Wintersport

Wie een rustige wintersport bestemming zoekt, zonder al te veel skiërs, moet weten dat de Etna een goede bestemming is om te skiën. In de lente is wintersport zelfs te combineren met een zonvakantie. Verder vormt de vulkaan het gebied bij uitstek om te wandelen.

Land Italie

Sport en natuur

Palermo, Syracuse en natuurlijk de vulkaan Etna. Klinkende namen die flink tot de verbeelding spreken. Het eiland Sicilië, in het zuiden van Italië, herbergt Romeinse amfitheaters, ruige natuurgebieden, een vallei van tempels en fascinerende steden. In het zuidwesten van het eiland ligt een indrukwekkende barokstad, Noto. Hier kun je de bouwwerken in barokke stijl bewonderen. Sicilie is een ideaal eiland om lekker rond te rijden. Zo kom je vanzelf allerlei moois tegen!

Sicilië eten en drinken

Na een dag vol cultuur snuiven of natuur verkennen, is ook de Siciliaanse keuken een ontdekking op zich. Er wordt veel vis geserveerd, maar er staan ook diverse traditionele pasta’s op de kaart. Bijvoorbeeld de heerlijke Pasta alla Norma. Dit moet u geproefd hebben. Om het af te maken bestel dan een Granita als toetje. Dit schaafijs heb je in allerlei verschillende smaken, de een nog lekkerder dan de ander.

Het weer

De zomers op Sicilië zijn warm. Soms staat de wind zo, dat er lucht vanuit de Sahara naar Sicilië wordt geblazen. Het kan dan soms 40 graden of meer worden. In de zomer sneeuwt het alleen af en toe op de Etna, maar verder zijn de winters hier zacht. De gemiddelde temperaturen liggen in de winter rond de 14 graden en in de zomer rond de 30 graden.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.