Toscane

Toscane

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Toscane

Als je nog nooit een rondreis in Toscane hebt gemaakt, is het de hoogste tijd om deze, voor velen mooiste streek van Italië, met tal van idyllische dorpen te verkennen. Toscane heeft het allemaal, mooie natuur, glooiende heuvels, statige cipressen, zonovergoten wijngaarden, middeleeuwse dorpen en heerlijk eten.

Natuur

Een autorondreis in Toscane is een van de meest geliefde vakanties binnen Europa, zowel voor de cultuur- als de natuurliefhebber.

De Italiaanse streek bestaat uit de mooiste, heuvelachtige landschappen en in de pittoreske dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Door cipressen omzoomde oprijlanen en slingerende wegen lopen als lijnen op een schilderij door het landschap van Toscane. Golvende heuvels, goudgele graan- en zonnebloemenvelden en eeuwenoude dorpjes wisselen elkaar af.

Dit alles overgoten door de heerlijke mediterrane zon. De bekende wijnen en culinaire geneugten maken Toscane uiteraard ook tot een geliefde vakantiebestemming.

Naast het glooiende landschap mogen we zeker het culturele erfgoed niet vergeten.Bezoek tijdens een vakantie ook historische plaatsen als de Renaissancestad Florence, Pisa met haar schuine toren.San Gimignano, dorp met zeer veel torens. Het kunststadje Volterra, de historische stad Lucca met haar prachtige kerken en bezienswaardigheden. Viareggio bij de kust met haar festivals, en de plaats Siena, met haar Palio paardenrace die ieder jaar in juli en augustus plaatsvindt.

Het zijn de middeleeuwse dorpen, verspreid over de regio en gelegen in een bijzonder mooie setting, die het meest indruk maken op toeristen.

Agriturismo

In Toscane is er een steeds groter wordend aanbod aan agritoerisme of boerderijvakanties. Meestal is een boerderijvakantie een extra opbrengst voor de boerderij en kan men er mee helpen in de wijngaarden, boomgaarden of op de akkers.

Ga er wel van uit dat je tijdens een echte boerderijvakantie moet eten wat de pot schaft, maar dat is in Italie meestal niet zo vervelend! Overnachten in een agriturismo brengt je in contact met het rustieke plattelandsleven in Toscane.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Italië. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Toscane vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Italie

Sport en natuur

Fietsen en wandelen in Toscane

Om te fietsen, wandelen en mountainbiken kan je in Toscane overal terecht. De beste tijd om de mooiste plekken al fietsend of wandelend te verkennen is het voorjaar (maart, april, mei) of het najaar (september, oktober): het is dan een stuk minder heet en minder druk dan in juli en augustus en je geniet dan des te meer van de natuur en het landschap. Diverse reisorganisaties bieden actieve vakanties in Toscane, waarbij je gaat fietsen of wandelen van de ene mooie plaats naar de andere.

Toscane eten en drinken

Toscane is een waar paradijs voor liefhebbers van simpele gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van verse, pure ingrediënten. Witte bonen worden vaak verwerkt in de gerechten, maar ook brood is favoriet. Het ongezouten Toscaanse brood wordt op allerlei manieren gebruikt, bijvoorbeeld in tomatensoep, salades of besmeerd met een pasta van kippenlevers als antipasti. Pasta wordt hier vaak geserveerd met een saus met haas, oftewel con lepre. Visliefhebbers kunnen het beste kiezen voor caciucco, een stoofpotje van verschillende verse vis. Verder is de olijfolie van Toscane een van de allerbesten van de wereld, vandaar dat deze ook op veel verschillende manieren wordt gebruikt. Van de pecorino uit deze streek geniet ik onder het genot van een lekker glaasje rode wijn.

Weer Toscane

In Toscane zijn de winters onvoorspelbaar en de zomer warm en droog. Tijdens de lente is Toscane al een prima zonbestemming, de temperaturen liggen dan rond de 20 graden. In de zomer kan dit oplopen tot 30 graden, met plaatselijk koudere temperaturen in hoger gelegen plekken.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.