Drenthe

Drenthe

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Drenthe

Ervaar de rust en de ruimte.

Hier geniet u nog echt van het plattelandsleven en de natuur. Voor een heerlijke vakantie is deze provincie niet ver weg. Op slechts 1,5 uur rijden van uit het westen van het land, vindt u de mooiste landschappen. Het beeld Drenthe wordt bepaald door de uitgestrekte bossen en heidevelden, afgewisseld met groene weilanden en de karakteristieke brinkdorpen.

In Drenthe is ontzettend veel te doen en te zien. Met prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, opvallende zandverstuivingen, typische houtwallen en ongerepte beekdalen is deze provincie ongetwijfeld één van de mooiste provincies van Nederland. Ook voor sportieve doeleinden zit u goed met uw vakantie in Drenthe.

Tijdens uw vakantie mag een bezoek aan het Noorderdierenpark in Emmen niet ontbreken, hetzelfde geldt voor het museumdorp Orvelte, Het Boomkroonpad, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Hunebedden Informatiecentrum in Borger.

Op de fiets of te voet is er veel te ontdekken. Uitstekende fiets- en wandelpaden brengen u naar de mooiste plekjes. U vindt altijd wel een gezellig dorpje of stadje en op veel plaatsen vindt u een echt hunebed.

Een vakantie in Drenthe is optimaal genieten van de natuur, cultuur en activiteiten. De rijke historie heeft vele mooie bezienswaardigheden achter gelaten, maar ook het hedendaagse Drentse leven heeft veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het Drents museum in Assen, het Boomkroonpad in Borger, Bartje in Assen, het Kabouterland in Exloo, het Sprookjeshof in Zuidlaren, het Verkeerspark in Assen of het van Gogh huis in Nieuw – Amsterdam.

Bezoek één van de vele authentieke dorpen en steden die de regio rijk is. Orvelte is misschien wel het mooiste dorp van Drenthe! Voor rust en ontspanning bezoek je één van de vele wellnesscentra, bijvoorbeeld Beauty Sauna Peize. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen in de regio. Ontdek ze allemaal vanuit je vakantiehuis in Drenthe!

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Drenthe vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

 

Land Nederland

Sport en natuur

De provincie is doorkruist met kilometers fietspaden. De fietsmogelijkheden zijn eindeloos. Niet voor niets wordt jaarlijks hier de Fietsvierdaagse georganiseerd. Duidelijke fietspaden met nog heldere markeringen bedekken een groot deel van deze prachtige provincie waar u vele uren in ongerepte natuur kunt fietsen.

Het is de wandelprovincie bij uitstek, hier vindt u ook kilometers wandelpaden door bossen en heidevelden. Bekend zijnde Nationale Parken, zoals het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het stroomdallandschap van de Drentsche Aa.

Naast het fietsen en wandelen kunt u ook vele andere sporten beoefenen in deze provincie. Wat dacht u van paardrijden, skaten, golfen of een van de vele beach sporten (beachvoetbal, volleybal of handbal).

Watersport tijdens je vakantie in Drenthe

Waterpret beleef je op de vele meren, plassen en beken die in Drenthe gevestigd zijn. De bekendste en grootste meren zijn het Zuidlaardermeer, het Leekerstermeer en het Paterswoldsemeer. Hier kun je eindeloos zeilen en surfen. Zwemliefhebbers gaan naar de vele recreatieplassen die Drenthe rijk is. Voor een ontspannen kanotocht door het prachtige beeklandschap ga je naar de Hunze.

 

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.