Gelderland

Gelderland

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Gelderland

het onbekende Gelderland.

Op het eerste gezicht een vreemde aanhef, want de meesten van ons denken Gelderland toch wel enigszins te kennen. De veluwe bijvoorbeeld, met z’n bossen, zandverstuivingen en heide. Of het rivierengebied, in het voorjaar rose en wit gekleurd door de bloesems …

Maar Gelderland biedt meer, veel meer!

Dwaalde u al eens in de eindeloze bossen in het Rijk van Nijmegen, de driehoek Nijmegen-Groesbeek-Mook? Bezocht u daar de mooie, lage Ooypolder?

Gelderse Achterhoek

Kent u het bijna nostalgisch stemmende landschap van de Gelderse Achterhoek, met z’n stille weggetjes, als coulissen in het landschap liggende boomgroepen, prachtige stadjes, dromerige dorpjes en kapitale hofsteden? Ontdekte u al de vele, vele kastelen in deze provincie? Was u al in het Montferland?

Stilte

Laten we wel zijn, zelfs de veluwe biedt ondanks de stroom van toeristen nog vele verrassingen. Er is daar nog zoveel stilte te vinden! Dat geldt ook voor het gebied tussen de grote rivieren, de Betuwe. Wat een stil en weids landschap vinden we daar buiten de bloesem tijd!

Samenvatting

Het is onmogelijk om Gelderland in enkele zinnen samen te vatten.We hebben de grote steden en plaatsen nog niet eens genoemd. Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn bijvoorbeeld – die vormen weer een heel àndere kant van onze grootste provincie. Bijzonder bij Apeldoorn bijvoorbeeld zijn de kroondomeinen, die duizenden hectaren beslaan. Nijmegen en Arnhem – prachtige steden – ontbreekt het bepaald ook niet aan achterland. we noemden ook nog niet het grote aantal belangwekkende gebouwen, monumenten en musea, terwijl Gelderland daaraan juist zo bijzonder rijk is.

Eén enkel, willekeurig voorbeeld maar: in Borculo staat een twee-in-één-museum, een brandweermuseum èn een museum dat gewijd is aan de stormramp die hier plaatsvond, samen onder één dak.

Gelderland, een provincie die we denken te kennen.

Hoe verder we er rondkijken, hoe meer we beseffen dat het tegendeel waar is. Laten wij samen proberen het onbekende Gelderland te ontdekken!

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Gelderland vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

Het natuurgebied de Veluwe

Deze prachtige natuur is dan ook het meest kenmerkend voor Gelderland. Het befaamde natuurgebied de Veluwe nodigt uit tot het maken van urenlange wandelingen, lange fietstochten, watersport, paardrijden en golfen. Geniet van de mooie natuur, de rust, de ruimte en de gezellige dorpen en steden.

Vakantie nabij de Veluwe betekent eindeloos genot! Naast de prachtige natuur met haar flora en fauna, biedt Gelderland ook op culinair en wellness gebied veel mogelijkheden voor jouw vakantie. Geniet na een bezoek aan het kuuroord van een heerlijke wijn en een lekkere maaltijd bij een knapperend haardvuur.

Dat is nog eens optimaal ontspannen in je vakantiehuis in Gelderland!

Excursies vanuit je vakantiehuis in Gelderland

Vanuit de vakantiehuizen in Gelderland is natuurlijk nog veel meer te ontdekken naast de diverse mogelijkheden van de Veluwe. Breng eens een bezoek aan het Kröller-Müller Museum of aan het schitterende Paleis het Loo.

Voor de kinderen zijn er verschillende attractieparken op korte afstand te bereiken, zoals Koningin Julianatoren. Hiernaast kun je tijdens jouw vakantie allerlei musea en dierenparken bezoeken, zoals het Dolfinarium in Harderwijk, de Apenheul in Apeldoorn, Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum in Arnhem.

Wil je Gelderland echt beleven tijdens je vakantie? Maak, indien het weer het toelaat, een rit met de arrenslee door Garderen. Een romantisch ritje door de prachtige natuur van de Veluwe.

Hiernaast kan je eind januari ook de traditionele slipjacht bijwonen in Hoevelaken of een bezoek brengen aan de achterhoekse wijnproeverij met haar uitgebreide golfmogelijkheden. Bij deze wijnproeverij kun je bovendien ook interessante activiteiten doen zoals klootschieten, pleeborstelen of een steppentocht maken.

In Ede kun je samen met de boswachter unieke excursies door de natuur maken: ‘Op zoek naar Wild’ of de ‘Snertwandeling’.

Vanuit het Polysport Activiteitenpark kun je zelfs met de gehele familie langlaufen tijdens je vakantie in Gelderland! Of maak je liever een kanotocht of een 'sagensafari' vanuit een van de vakantiehuizen in Gelderland?

De Sagensafari is een spectaculaire tocht waarbij je in je eigen auto een stem te horen krijgt die verteld hoe je moet rijden. Tijdens deze tocht hoor je verhalen uit de rijke historie van Gelderland, krijg je spannende opdrachten en zul je verschillende landschappen, dorpen en steden ontdekken.

Een echte beleving voor het hele gezin tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Gelderland!

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.