Groningen

Groningen

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Groningen

Naast de schitterende natuur heeft Groningen nog veel meer te bieden! Breng een bezoek aan de zeehondencrèche in Pieterburen. Bekijk Groningen vanuit de lucht tijdens een rondvlucht en bezoek de schitterende vestingstad Bourtange. Bourtange is in het bezit van gerestaureerde ophaalbruggen, officiershuizen en kanonnen die het verleden laten herleven.

Tijdens je vakantie zul je veel kastelen en landhuizen, ook wel borgen genoemd, tegenkomen. De drie bekendste zijn de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg  in Uithuizen en de borg Verhildersum in Leens.

Natuur

Groningen is een provincie die niet heel erg bekend is op het gebied van natuurbeleving. Er zijn geen Nationale Parken die er in deze provincie liggen. Maar het landschap dat er ligt is alles behalve saai te noemen. Er liggen ontzettend uitgestrekte polders die vooral in de winter aantrekkingskrachten hebben op duizenden ganzen. Brand-, kol- en grauwe ganzen maken de polders onveilig.

Je moet zeker een keer door het uitgestrekte landschap van de provincie gaan rijden, bij voorkeur in de winter. Je zult versteld staan van de natuurpracht van deze grote aantallen ganzen. Vanuit een vakantiehuis in Groningen kun je ’s ochtends op tijd op om de provincie eens lekker te verkennen.

De meeste vakantiehuizen zijn gesitueerd in een natuurlijke omgeving. Of dit nu midden in de polder, in de buurt van een klein bosje of naast een Nationaal park is. De natuur staat centraal, en gelukkig staat het ook centraal bij de huiseigenaren van de vakantiehuisjes. Want dit zijn zelf vaak ook mensen die de natuur een warm hart toe dragen.

Stad Groningen

Een bezoekje aan de stad Groningen kan dan ook niet uitblijven en is ook een echte aanrader te noemen. Deze studentenstad heeft een mooie centrale markt waar je gezellig een drankje kunt drinken op één van de vele terrasjes.

Rust en ruimte

Vanuit je eigen vakantiehuis in Groningen kun je genieten van de rust en ruimte die deze regio te bieden heeft. Een verrassende provincie, waar je kunt toeren door een schilderachtig landschap met uitgestrekte landerijen, eeuwenoude kerkjes en kleine dorpjes. Bovendien kent deze provincie prachtige vogelrijke gebieden.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Groningen vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

Vakantie in Groningen…. Genoeg te beleven!

Naast de schitterende natuur heeft Groningen nog veel meer te bieden! Breng een bezoek aan de zeehondencrèche in Pieterburen, bekijk Groningen vanuit de lucht tijdens een rondvlucht en bezoek de schitterende vestingstad Bourtange. Bourtange is in het bezit van gerestaureerde ophaalbruggen, officiershuizen en kanonnen die het verleden laten herleven. Tijdens je vakantie in Groningen zul je veel kastelen en landhuizen, ook wel borgen genoemd, tegenkomen. De drie bekendste zijn de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg  in Uithuizen en de borg Verhildersum  in Leens.

Actief ontdekken tijdens je vakantie in Groningen

Je vakantiehuis in Groningen is het ideale startpunt om de regio op een actieve manier te ontdekken. Ga bijvoorbeeld voor een ontspannen fietstocht door de stad of provincie. Er zijn leuke thematochten uitgezet die je naar de mooiste plekjes van Groningen brengt. Liefhebbers van architectuur kunnen bijvoorbeeld de vele architectuurroutes volgen. In het weidse landschap kun je lange fietstochten maken, maar ook flinke wandelingen! Ontdek het landschap en de historische bezienswaardigheden tijdens een wandeltocht.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.