Limburg

Limburg

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Limburg

Héél Limburg is de moeite waard! Als we het over deze provincie hebben wordt maar al te vaak aan Zuid-Limburg gedacht. Waar de groene heuvels de bossen tegen de hellingen de klaterende beekjes en het witte mergel een sfeer scheppen die zo helemaal niet-Nederlands aandoet. Het is dàt deel van Limburg waarmee de hele provincie niet zelden vereenzelvigd wordt.

Noord- en Midden zijn anders.

Anders – niet minder boeiend. Noord- en Midden-Limburg. Een landschap van uitgestrekte bossen en laag veenland. Ván water ook. Niet alleen stroomt de Maas door dit land, er zijn ook uitgebreide plassen. Voormalige grint gaten die zich uitstekend lenen voor de watersport. Er zijn oude dorpjes aan het water, weilanden met grazende koeien tussen de bossen en hier en daar een kasteel … Want kastelen vind je er veel. Of wat ervan over is.

Asperges

In Noord-Limburg zijn er dan nog de aspergevelden die een heel eigen stempel op het landschap drukken.
En niet alleen op het landschap óók op de restaurants. Hetzelfde geldt voor de champignonkwekerijen in deze streken. Asperge- en champignongerechten behoren hier tot de gewoonste zaak van de wereld, ze komen van eigen bodem! Noord, Midden, en Zuid-Limburg. Alledrie hebben ze veel te bieden.

Prachtige monumenten waaronder veel kerken.

Sfeervolle stadjes en indrukwekkende steden, zoals Maastricht en Roermond. En vele bezienswaardigheden waarvan een groot aantal te onbekend is. Het carnavalsmuseum op de Platz 11 in Echt bijvoorbeeld. Of het standbeeld voor een belastinginspecteur in het witte stadje Thorn. Anders gezegd, een provincie vol bekende èn onbekende bezienswaardigheden.

Te beginnen bij Mook en onafgebroken doorlopend tot aan de Belgische en Duitse grenzen. Hier vind je een prachtig aanbod van landelijk gelegen vakantiehuizen.

De provincie verrast je door haar zuidelijke charme en eigen karakter. Het veelzijdige landschap met heuvels, weilanden, mergelgrotten, schilderachtige dorpjes en kastelen is prachtig om te zien.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Limburg vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

Geniet van je vakantiehuis in Limburg aan het water!

Het Noord-Limburgse land wordt gekenmerkt door de brede rivier de Maas, die het slingerende centrum vormt. Mooie picknickplekjes en watersportgebieden zoals de Maasplassen staan garant voor een heerlijke middag in de buitenlucht. Vanuit je vakantiehuis in Limburg maak je fraaie fietstochten langs het water. Vergeet geen fijne fotokiekjes te maken  van de oude burchten op de oevers, pittoreske plaatsjes en tal van monumenten! Fiets vervolgens door naar het Land van Peel en Maas!  Geniet al fietsend van de beboste zandgronden, rustieke dorpjes, uitgestrekte akkers, het veengebied en de levendige Maasvallei. De combinatie van monumentale stadjes, lieflijke dorpjes en mooie natuur maken van deze streek een aantrekkelijke vakantiebestemming!

Trek er op uit en ontdek de omgeving!

Het gebied staat bekend om de vele fascinerende wandel- en fietsmogelijkheden. Het uitgebreide netwerk leidt je door bossen, water, beekdalen, holle wegen en laat je genieten van prachtige vergezichten. Sommige routes bevatten actieve en spannende elementen. Leuk om te doen zijn de culinaire wandelroutes!  Geniet van de streekproducten die de Bourgondiërs maar al te graag met je willen delen. Ga je met heel de familie op vakantie naar Limburg? Leuk voor jong en oud is het pretpark De Valkenier in Valkenburg. Een gezellig familiepark met spetterende attracties zowel binnen als buiten! Voor een dagje ontspanning en een leuk avondje uit ga je naar de top van de Cauberg. Hier liggen het thermaalbad Thermae 2000 en het Holland Casino

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.