Noord-Brabant

Noord-Brabant

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Noord-Brabant

Noord-Brabant kenmerkt zich door een afwisselende natuur en gezelligheid. Ontdek hier de historische Brabantse plaatsjes en de mooie natuur: van bos en heide tot vennen en stuifduinen. Een vakantie in Brabant is puur genieten. Boek een vakantiehuis in het groene hart, een boerderij in een mooi natuurgebied, een chalet gelegen aan het rand van het bos of een vakantiewoning in een typisch Brabants dorp. Je vakantiehuis in Noord-Brabant is het ideale startpunt voor een ontdekkingstocht door deze mooie provincie.

Het onbekende Noord-Brabant.Een provincie vol tegenstellingen! Een gebied met allerlei verschillende gezichten, dat voor een deel tegen de randstad aanligt maar aan de andere kant bijvoorbeeld weer grenst aan het heel andere landschap van Limburg en België. Er zijn hoogst moderne industriesteden maar soms kan men zich ook wel eens wanen in de tijd dat Vincent van Gogh er zijn beroemde “De aardappeleters” schilderde.

Noord-Brabant is bij velen bekend

Het bezit tal van nog onbekende dorpen, natuurgebieden en curiosa. Wie weet, om maar iets te noemen, van het standbeeld van een bezemsteel in Schijndel? Je vindt in Brabant Bourgondische steden als Breda,  Den Bosch, en Bergen op Zoom, statige dorpen als Oirschot en Hilvarenbeek, maar ook dromerige plaatsjes als Eersel of Alphen. Sommige steden, zoals Heusden, zijn zoveel mogelijk in oude luister hersteld.

Landschap wisselt voortdurend.

Natuurlijk, er zijn veel bossen en zandverstuivingen in Brabant. Maar je ziet er ook laagpeelland bij de grens met Limburg, of polders – bijvoorbeeld bij het veel te onbekende stadje Grave en rondom Willemstad, waar een verkeersbord waarschuwt voor overstekende eenden … Je vindt er onverwacht, Hollandse landschappen. Het rivierland bijvoorbeeld, of – zoals in de Meierij van Den Bosch – de afwisseling van bos en weiland. En laten we, tenslotte, niet vergeten dat ook de Biesbosch bij het Brabantse land behoort.

Officieel bestaat de provincie uit:

Het Markiezaat van Bergen op Zoom, de Baronie van Breda en de al genoemde Meierij van Den Bosch, inclusief Peelland en Kempenland. Maar dat zijn slechts namen. Noord-Brabant vormt in feite één gigantisch natuurgebied. Een deel daarvan is bekend en misschien zelfs óverbekend, een minstens zo groot en minstens zo aantrekkelijk deel is onbekend.

Er valt veel te ontdekken in Noord-Brabant,

Met z’n ruim 5100 vierkante kilometer – om maar eens een vergelijking te maken, even groot als Groningen en Drenthe te samen.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Noord-Brabant vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

Genieten in Noord-Brabant

Tijdens een vakantie in Noord-Brabant is het volop genieten! Evenementen zoals Carnaval en diverse muziekfestivals zorgen voor de Brabantse gezelligheid. In de grotere steden vinden vooral in de zomermaanden leuke evenementen plaats. Vermaak voor de kinderen vind je in deze provincie volop in één van de vele attractieparken! Wat dacht je van een dagje Efteling in Kaatsheuvel, Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Autotron in Rosmalen en de Zoo in Best. Overdag heerlijk bezig zijn en ’s avonds lekker relaxen in je vakantiehuis in Noord-Brabant!

Heerlijk fietsen tijdens je vakantie in Noord-Brabant

Fietsen tijdens je vakantie in Noord-Brabant behoort ook tot de mogelijkheden! Tijdens een fietstocht kun je prima genieten van de prachtige natuur en de stilte. Er is een uitgebreid fietsroutenetwerk waarmee je zelf een mooie route kunt samenstellen. Fiets door de Peel of de Kempen, langs veenplassen, heidevelden, zandruggen en door bossen. Leuk is het om een themaroute te fietsen! De focus bij deze routes ligt op cultuur, natuur en culinair.  Na een heerlijke dag in de buitenlucht is het fijn om lekker bij te komen in je eigen vakantiehuis in Noord-Brabant!

De grote trekpleisters voor het dagtoerisme

Beekse Bergen, Efteling en Evoluon behoeven we hier eigenlijk niet eens te noemen. Deze attractieparken trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Als u met de kinderen op vakantie gaat in Noord-Brabant ontkomt u er niet aan om minstens één van deze lokaties te bezoeken.

 

Vakantiehuis Peelhoven

Vakantiehuis Peelhoven

Peelkensweg 3, 5428 NM Venhorst, Noord-Brabant
Vakantiehuis Peelhoven Landelijk gelegen vakantiehuis Peelhoven, geschikt voor maximaal 8 personen m - Meer informatie