Noord-Holland

Noord-Holland

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Noord-Holland

Een provincie die bekend genoeg is

En met reden. Want wie kent niet de monumentale steden en stadjes die er liggen. Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, de Zuiderzeestadjes … Het zijn er nogal wat. Elk jaar trekken ze weer veel bekijks. Er is dan ook veel te zien. Ze mogen dan nog zo bekend zijn, in bekende plaatsen zijn soms ook dingen te vinden waarvan weinig mensen weten dat ze er zijn.
Niet alleen die steden, ook de badplaatsen in Noord-Holland zijn internationaal vermaard.

En natuurlijk, de bollenvelden zijn dat niet minder.

Vraag de eerste de beste buitenlander wat hij van Holland weet en de kans is groot dat hij “tulpen” zegt. Als die tulpen in bloei staan wordt het bollengebied tussen Heemskerk en Julianadorp dan ook druk bezocht.

Boeiend polderland, oude molens.

Zoals bij Schermerhorn, prachtige stolpboerderijen, het IJsselmeer … En dan het Noordhollands Duinreservaat: dat enorme gebied langs de kust met duinen, bossen, hei en water. Toch worden grote stukken ervan het hele jaar door nauwelijks betreden. Er is een museum gewijd aan dit Duinreservaat: dat staat bij Castricum.

Een bekende provincie.

Maar ook een provincie waar dingen te zien zijn die veel te weinig aandacht krijgen. Zoals die heel mooie plaatsjes Graft en De Rijp, waar nog raadhuisjes van Leeghwater staan. Het prachtige natuurreservaat Zwanenwater. Een museum met bollensoorten die al eeuwen geleden uit de handel werden genomen. Een groentenvaarveiling.

Twee musea in Broek op Langedijk.

En, om nog maar een voorbeeld te noemen, de nieuwe bossen vlak bij de Afsluitdijk – die werden na de Tweede Wereldoorlog aangelegd.

Er staat een aantal erg mooie kastelen in Noord-Holland.

En je kunt er zonder meer prachtige autotochtjes maken. In de buurt van Twisk bijvoorbeeld – en wie is dáár al eens geweest?

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Noord-Holland vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

Een groot deel van de provincie Noord-Holland grenst aan de Noordzee, waardoor er tal van leuke kustplaatsjes zijn waar u een weekend of week kunt verblijven. Zeker in de warmere zomermaanden is het natuurlijk heerlijk om in een accommodatie in de buurt van het strand te verblijven. Dan kunt u een paar dagen heerlijk genieten van het zonnetje en ter verkoeling een duik nemen in de zee. Vanaf een vakantiepark in Noord-Holland loopt u zo het strand op. Leuke en populaire kustplaatsjes in de provincie zijn Bergen aan Zee, Egmond aan Zee en Castricum aan Zee. Al deze plaatsjes liggen in de buurt van de leuke stad Alkmaar, die u tijdens uw verblijf dan ook meteen kunt bezoeken. 's Zomers worden deze gezellige plaatsjes veel bezocht door toeristen en worden er tal van leuke evenementen georganiseerd. In de buurt van Haarlem vindt u de kustplaatsen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, waar het ook zeer goed toeven is. Bij de keuze voor een vakantiehuis in Noord-Holland is het Waddeneiland Texel natuurlijk ook een optie. Op het eiland vindt u tal van heerlijke stranden waar u kunt genieten van zon en zee.

Bezoek een van de steden in Noord-Holland

Vanuit een vakantiehuis in Noord-Holland kunt u een bezoek brengen aan een van de steden in de provincie. Natuurlijk kunt u zich prima meerdere dagen vermaken in Amsterdam, waar u uitstekend kunt winkelen of een bezoek kunt brengen aan de vele bezienswaardigheden. Zo zijn het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de Hermitage, Madame Tussaud slechts een klein aantal van de vele interessante bezienswaardigheden die u er kunt ontdekken. Niet ver van Amsterdam is de provinciehoofdstad Haarlem ook zeker een bezoek waard. Hier kunt u tal van leuke winkels en musea vinden, maar is het net even wat rustiger dan in Amsterdam. In Haarlem is het leuk om door het oude centrum te struinen en een bezoek te brengen aan het Frans Hals Museum. Vanuit een vakantiepark in de kop van Noord-Holland kunt u de Kaasstad Alkmaar een dagje verkennen. Hier kunt u gedurende de zomermaanden elke vrijdagochtend een kijkje nemen bij de Kaasmarkt op het centrale Waagplein. Ook een bezoek aan het Kaasmuseum en de Oude Stad mag u tijdens een dagje Alkmaar niet overslaan.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.