Overijssel

Overijssel

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Overijssel

Als het om contrasten gaat

Die zijn in Overijssel nog veelvuldiger te vinden dan in de overige tien provincies van Nederland. Pak in gedachten uw privévliegtuig en bekijk de 3786 vierkante kilometer vanuit de hoogte. Daar ligt het allemaal onder u: beroemde gewesten als Twente en Salland, een weelde van bossen op onder meer de heuvelrug in het midden, maar ook laag polderland met hoge dijken in het noordwesten.

Uiterwaarden en Hanzesteden bij de IJssel en nieuw land in de Noordoostpolder.

Een provincie boordevol nog veel te onbekend natuurschoon. Boordevol romantiek ook. Want in oude steden en stadjes als Kampen, Deventer, Blokzijl en Hasselt ontdekken we talloze monumenten en her en der in het parklandschap zijn kastelen, havezaten, fraaie kerken en waterradmolens uitgestrooid. Het land over de IJssel vormt in feite één kolossale verademende verrassing.

Rustig bekijken

Bij nader inzien is het daarom toch maar beter het gebied stapje voor stapje te verkennen.
Wandelend, per fiets of in de auto. Dan gaat de wijde wereld van Overijssel pas goed voor u open, dan ook ervaart u de charme van onbekende plaatsjes, zoals Muggebeet, Nederland of Dwarsgracht, dan ook raakt u onder de indruk van rivieren als Vecht en Regge.

Rust

Voor wie over de grote verkeerswegen uit het westen komt is het eerste contrast al de rust.
Want, zo wordt er dikwijls gezegd: zodra je over de IJssel komt, worden de wegen stiller. En niet alleen de wegen.

Wandeltochten

Overijssel kent vele bossen waarin het goed dwalen is.
Er zijn vele leuke wandeltochten te maken, soms zelfs met een pittige klim erin. Er kan worden gefietst en gevaren. Al zou het maar op één van de veren over de IJssel zijn …

Twaalf provincies zijn er en alle hebben ze hun eigen karakter en hun eigen specifieke aantrekkelijkheden. Maar letterlijk tien tegen één dat u aan Overijssel, als u het beter leert kennen, uw hart verliest.’

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Overijssel vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

In het dynamische Overijssel worden regelmatig evenementen georganiseerd. Ga bijvoorbeeld terug in de tijd van Dickens tijdens het Dickensfestijn in Deventer. Elk jaar in december kunt u hier een weekend lang onder andere Ebenezer Scrooge of Olivier Twist tegenkomen. Een heel ander soort evenement vindt u jaarlijks in Enschede. Het is GOGBOT waar onder andere kunst, muziek, technologie en multimedia elkaar ontmoeten. Op verschillende locaties in de stad zijn er exposities of voorstellingen. Ook in kleinere plaatsen zoals Ootmarsum en IJhorst zijn er happenings die u leuke uitstapjes bieden vanuit uw bungalowpark in Overijssel. Oude ambachten, een rommelmarkt en een kindermarkt vindt u tijdens de zomerse Siepelmarkten in Ootmarsum. Of bewonder de mooie kleurrijke bloemen tijdens de jaarlijkse Flora Ootmarsum, waar vooral fuchsia's in de belangstelling staan. Wanneer u van rommelmarkten houdt dan moet zeker naar die van IJhorst gaan. Elke eerste zaterdagmorgen van de maand vindt deze in dit Overijsselse dorp plaats. Huur dan wel een van de ruimere vakantiehuizen voor als u mooie spulletjes tegenkomt.

Activiteiten die u kunt doen tijdens een verblijf

Overijssel is een prima provincie voor mensen die er graag actief op uit gaan. In de omgeving van uw vakantiepark in Overijssel kunt u fietsen en wandelen door het mooie landschap. Wilt u echt de natuur in dan biedt een verblijf in een van de vakantiehuizen in Overijssel verschillende opties. Huur bijvoorbeeld een fluisterboot in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en ontdek in alle stilte dit grootste laagveenmoeras van Europa. Hier ontmoet u misschien nog de zeldzame otter tussen het riet. Maar meer kans maakt u op het spotten van een zilverreiger of een aalscholver. Bent in de winter in een vakantiehuis in Overijssel neem dan uw schaatsen mee. Want vriest het hard genoeg dan kunt u tijdens uw vakantie in Overijssel schaatsen in Giethoorn. Sfeervollere schaatsbanen als in dit bijzondere dorp vindt u bijna niet in Nederland. In de warmere maanden zijn er overigens in Overijssel ook genoeg mogelijkheden om van het water te genieten. Dat kan zijn bij het zwembad van een bungalowpark in Overijssel of het subtropisch zwemparadijs in Haaksbergen. Of zoek gewoon een strandje op aan een van de meren of plassen.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.