Utrecht

Utrecht

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Utrecht

Utrecht is met zijn 1395 vierkante kilometer de kleinste provincie.

Maar dat wil niet zeggen dat er daardoor minder te zien is! Integendeel, landschappelijk biedt Utrecht een verrassende verscheidenheid. Misschien komt dat door de centrale ligging van deze provincie. In het westen is het ruime polderland toch nèt weer anders als in het aangrenzende Zuid-Holland. Het groene hart van Nederland …  het kost ons moeite om te beseffen dat we ons hier midden in de volle randstad bevinden.

Vele gezichten

In het noorden ligt ondermeer het unieke plassengebied bij Loosdrecht in het oosten krijgt de provincie al enigszins het karakter van Gelderland en in het zuiden vinden we het rivierlandschap. Zo gezien laat Utrecht zich niet gemakkelijk onder één noemer vangen. Want in onze eerste opsomming verzuimden wij de Vechtstreek – toeristisch nog altijd interessant door zijn mengeling van landschapsschoon en cultuurhistorische bijzonderheden – en de Utrechtse heuvelrug te noemen. De met wegwijzers aangegeven autoroute over deze Utrechtse heuvelrug biedt op veel plaatsen onverwachte vergezichten.

Minder bekend, maar even boeiend is het Eemland.

De kaarsrechte Wakkerendijk in Eemnes met de erachter liggende boerderijen herinnert aan de tijd waarin de stem van het water werd gevreesd en gehoord, zoals de dichter Marsman schreef.Evenzeer de moeite waard is een rit door het merkwaardig onbekend gebleven gebied rond Langbroek, waar vele kastelen waardig de tijd weerstaan. Hoewel Langbroek al in het Kromme Rijngebied ligt, wordt het nog gerekend tot de Utrechtse Lustwarande. In dit gebied lieten vele rijke lieden hun onderkomen bouwen, zoals dat eerder, in de Gouden Eeuw, al langs de oevers van de Vecht was gebeurd.

Utrecht is ook de provincie van prachtige oude steden.

Amersfoort, Wijk bij Duurstede, Utrecht. Al bij al: Utrecht mag klein zijn, het is vooral mooi in z’n verscheidenheid.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Utrecht vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

De Utrechtse Heuvelrug is gelegen tussen het Gooimeer en de Nederrijn en heeft wel een lengte van zo'n 50 kilometer. Het gebied met een oppervlakte van ongeveer 23.000 hectare bestaat uit prachtige bossen, heidevelden, graslanden en stuifzanden. U komt in dit natuurgebied heel wat dieren tegen. Buizerds en haviken komen hier veel voor en u hebt een grote kans om vleermuizen, boommarters en reeën te zien. Erg spannend voor kleine en grote kinderen. En wat is er fijner dan direct vanuit uw bungalow of vakantiehuis de natuur in te stappen? Ook wanneer u met een grote groep personen op vakantie gaat, is het handig dat u vanuit het huis snel ter plekke bent. Het Nationaal Park is voorzien van een groot netwerk aan wandelroutes en fietspaden. Te paard kunt u in deze omgeving een van de vele ruiterroutes volgen. De routes zijn erg veelzijdig: niet alleen bevindt u zich in een adembenemende natuur, u passeert ook veel landhuizen, kastelen en pittoreske dorpskernen. Kortom, de Utrechtse Heuvelrug is een veelomvattend gebied waarin ontspanning en genieten centraal staan!

Liever op vakantie naar een bruisende stad in Nederland? Ook dat kan ook in Utrecht! Utrecht stad is een van de oudste steden van Nederland. Statige herenpanden in allerlei kleuren, sfeervolle grachten, gezellige straatjes met kleine boetiekjes, er is heel wat te ontdekken! Vanuit uw vakantiehuis in Utrecht bent u met een stap en een sprong 'downtown' om de stad onveilig te gaan maken. Lekker winkelen of interessante musea bezoeken, aan u de keuze. Aanraders zijn de Dom van Utrecht en museum Catharijneconvent. De Dom is een gotische kerk die gebouwd is vanaf 1254. Met maar liefst 112,32 meter is de Domtoren de hoogste kerktoren van Nederland. Echt een must om deze te beklimmen wanneer u Utrecht bezoekt! Museum Catharijneconvent is een rijksmuseum voor christelijke kunst en is gevestigd in een prachtig voormalig klooster. De kunstwerken die worden tentoongesteld dateren van de middeleeuwen tot aan de 21e eeuw. Denk hierbij aan altaarstukken, religieuze kleding, rijkelijk versierde boekbanden en bijzondere beelden. Dit museum is zeker de moeite waard om vanuit uw vakantiehuis in Utrecht te bezoeken.

Poldersuite midden in de natuur

Poldersuite midden in de natuur

Amstelkade 41 Woerdense Verlaat, Utrecht
Poldersuite midden in de natuur Midden in het Groene Hart van Nederland ligt onze boerderij uit 1911 - Meer informatie