Zeeland

Zeeland

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Zeeland

De deltawerken trekken belangstelling uit de hele wereld.

Zij vormen – evenals monumentale steden als Middelburg, Zierikzee of Vere, de zee en de goudgele stranden – nog maar een deel van het gezicht van Zeeland. Want Zeeland is méér. Het is een provincie die terecht bezongen wordt om zijn machtige uitzichten. Ook dat is bekend.

Heel wat minder bekend is een gebied als Oost-Zeeuwsch-Vlaanderen

Een hoofdstuk apart in ons land, met zijn populieren langs stille weggetjes. Een soortgelijk landschap vind je alleen in Belgisch Vlaanderen. Naast weids land heeft Zeeland uitgestrekte bossen, zoals bij Burgh-Haamstede. Duizenden boomgaarden, met vooral appelbomen, geven in de lente kleur aan de omgeving. s’zomers bloeien er veel planten op en aan de dijken. Zo vormen de bloemendijken in de wijde omgeving van Goes ware pronkjuwelen in het landschap.

Wát minder bekend is hoeft zeker niet minder interessant te zijn.

Verstilde plaatsjes, zoals Nisse of Aardenburg, waar de Scheldegotiek uniek is. Het fort Retranchement, dat herinnert aan de uitgeweken Hugenoten. Sluis, waar het enige belfort van ons land staat. En standbeelden van beroemde mannen als Willem Beukelszoon – de man die het haringkaken bedacht – in Biervliet en de massagedokter Mezger in Domburg. Daar, in Domburg, staat ook nog de villa van een Roemeense koningin die zich indertijd door Mezger liet behandelen.

Zeeland is méér dan zee, strand, oude stadjes en de deltawerken alleen.

Het is méér dan een ideaal watersport gebied alleen. Vóoral de laatste tien jaar is juist die watersport op de grote, door de Deltawerken nu veilige meren, een toeristische trekpleister van de eerste orde geworden. Nogmaals, er is méér. Je vindt er trotse monumenten, stokoude molens, verstilde plaatsjes, boeiende musea, bossen en adembenemend mooie vergezichten. En daarmee is het beeld verre van compleet. Ga er zelf maar eens kijken. Wánt in Zeeland valt veel te ontdekken.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Zeeland vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

Je vakantiehuis in Zeeland aan de kust

Je vakantiehuis aan zee in Zeeland, een droomvakantie! De prachtige stranden zijn een heerlijk tijdverdrijf voor het gehele gezin aan zee of aan een van de vele wateren. In de zomer is het heerlijk voor een strandvakantie, waar iedereen zich zal vermaken. Je kunt prachtige wandelingen maken langs het strand of door de branding.
De vele jachthavens zijn schitterende uitstapjes om vanuit de vakantiehuizen in Zeeland te bezoeken of om aan te leggen. Watersportliefhebbers hebben ongelofelijk veel mogelijkheden: met de Noordzee maar ook de Westerschelde, Oosterschelde, Haringvliet, Veerse meer en het Grevelingenmeer op korte afstand van je vakantiehuis of vakantiepark in Zeeland.

Bovendien kun je tijdens je vakantie in Zeeland de vele natuurgebieden bezoeken die in de regio te vinden zijn. Hier kun je wandelen, fietsen of op een andere manier genieten van de prachtige flora en fauna. Bewonder de vele fenomenen: het Zeeuwse aspect, de invloed van de zee, inpolderingen en de nieuwe natuur die de provincie Zeeland rijk is. Wil je meer zien dan Zeeland? Duik in ons aanbod en vind je eigen vakantiehuis in Zeeland!

Uitstapjes vanuit je vakantiehuis in Zeeland

Zeeland is zeer rijk aan historie, sinds de middeleeuwen loopt de strijd tegen het water als een rode draad door de geschiedenis. Historische stadjes zoals Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Domburg en Veere zijn te bezoeken vanuit de Zeeuwse vakantiehuizen. Ze bieden stuk voor stuk gezellige pleinen en in culinair opzicht veel mogelijkheden. Liefhebbers van verse vis kunnen hun hart ophalen, dit is namelijk overal verkrijgbaar. Ga ook eens kijken bij de traditionele mosselfeesten, de Film by the Sea, het nazomerfestival of bij de Dag van de Zeeuwse Visserij.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.