Zuid-Holland

Zuid-Holland

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Zuid-Holland

Zuid-Holland, een veelbesproken provincie

Of het nu komt door de folders en boekjes, tal van plaatsen in Zuid-Holland blijken elk jaar weer stromen bezoekers te trekken. De stranden en badplaatsen worden in de zomer overspoeld met mensen. In mindere mate geldt dat ook voor attracties als Madurodam, Den Haag, en de Delta-Expo in Stellendam. Steden als Den Haag, Leiden en Delft gaan evenmin gebukt onder gebrek aan belangstelling.

Geen onbekende provincie.

Natuurlijk kunnen we ook hier talrijke plaatsen en plekjes vinden waar slechts weinigen weet van hebben. Wie bijvoorbeeld kent het belastingmuseum in Rotterdam, of het standbeeld van onze enige Heer van Stand, 0. B. Bommel in Den Bommel? Weinigen waarschijnlijk. En hetzelfde gaat op voor de Hoekse Waard en voor die enorme Maasvlakte bij Rotterdam.
Zuid-Holland wordt gedomineerd door water. Een uniek waterland is het gebied rond Gouda, Boskoop en Reeuwijk, waar men via smalle kronkelweggetjes kan binnendringen in een landschap van plassen, watertjes, riet en vele kleine bruggetjes.

Een ander zeer bijzonder waterlandschap is de Biesbosch, die voor een deel nog in Zuid-Holland ligt.

Natuurroute

Vanaf Dordrecht kan men het gebied benaderen via een natuurroute, die langs de aan de Biesbosch grenzende rivier loopt. Een totaal ander beeld, maar op zich minstens even karakteristiek, biedt het Westland bij Den Haag. Onder de onafzienbare glazen dakenrijen van deze ‘glazen stad’ streven groente- en fruittelers ernaar de seizoenswisselingen buiten te sluiten. Klimaatbeheersing noemt men dat.
En tenslotte bepalen natuurlijk de prachtige rivierlandschappen eveneens het karakter van Zuid-Holland,
we vinden ze zeker niet alleen bij de bekende molens van Kinderdijk.

Ook andere plaatsen, zoals het meer stroomopwaarts aan de Lek gelegen vestingstadje Nieuwpoort
of het onbekende gehucht Bonrepas verdienen in dit verband onze aandacht.
Nee, Zuid-Holland mag dan veelbesproken zijn, maar het vormt geen uitzondering, ook hier valt een wereld te ontdekken.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Nederland. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Zuid-Holland vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Nederland

Sport en natuur

Er zijn volop mogelijkheden voor daguitstapjes vanuit je vakantiehuis in Zuid Holland. Ga naar Rotterdam en beklim de Euromast. Vanaf 100 m. hoogte heb je een schitterend uitzicht op de rivier, haven en stad. Leuk voor het hele gezin is een bezoekje aan Madurodam in Scheveningen! In deze miniatuurstad zijn alle mooie aspecten van Nederland tot in detail nagemaakt op schaal 1:25. Zuid Holland is in het bezit van verschillende musea. Bezoek bijvoorbeeld het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam of het Mauritshuis in Den Haag. Leiden is de stad van de monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Wandel door deze prachtige stad en leer meer over de historie! Ook Dordrecht, met ruim duizend monumenten, historische binnenstadshavens, talrijke bruggen, kronkelende rivieren en bochtige straten is een bezoek waard. Stap op je fiets en ontdek het Westland! Dit prachtige gebied staat vooral bekend om haar kassen, moderne glastuinbouw en stranden.

Vakantiehuis in Zuid-Holland aan het strand

Tijdens je vakantie in Zuid-Holland kun je genieten van de uitgestrekte stranden, de verfrissende zee en de prachtige duinen. In Noordwijk aan Zee vind je een strand van 12 kilometer lang voor eindeloos strandplezier. Voor een hapje en een drankje kun je bij de verschillende strandpaviljoens terecht. De boulevard leent zich uitstekend voor een gezellige wandeling.

Voor nog meer zon, zee en strand ga je naar Katwijk aan zee! Naast het aantrekkelijk kustgebied, waar je ook eindeloos door de duinen kunt zwerven, kent Katwijk een gezellige binnenstad. Bezoek de historische bezienswaardigheden, strijk neer op een terrasje en ga winkelen op de boulevard.

Stap op de fiets vanuit je vakantiehuis in Zuid Holland en verken de regio! Fiets door de duinen, door historische stadjes, langs rivieren, door de bossen, en langs de bloemenkassen. Het uitgebreide fietsroutenetwerk brengt je naar de mooie plekjes van de provincie. Het gevarieerde landschap, de mooie fietspaden en de themaroutes bieden je volop mogelijkheden voor een dagje op de fiets of zelfs een fietsvakantie.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.