Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk (Niederösterreich) is de grootste deelstaat van Oostenrijk en ligt in noord oost Oostenrijk. In deze deelstaat ligt ook de kleine deelstaat Wenen, met de gelijknamige hoofdstad Wenen. Neder-Oostenrijk grenst in het noorden aan Tsjechië en in het oosten aan Slowakije. De hoofdstad van de deelstaat is Sankt Pölten.

Weinviertel en het Waldviertel

Niederösterreich staat bekend om de vele verschillende landschappen. Bekend zijn het Weinviertel en het Waldviertel. Zoals de naam al zegt treft u in het Weinviertel vele wijngaarden aan waar heerlijke wijnen worden geproduceerd. Meer dan 50% van de totale Oostenrijkse wijnproductie wordt in dit gebied geproduceerd. In het Waldviertel kunt u heerlijk wandelen door mooie valleien en oeroude bossen.

Schneeberg en de Raxalpe

In het zuiden van de provincie beginnen de Alpen. Hier begint ook het hooggebergte en bevinden zich bergen als de Schneeberg en de Raxalpe. De deelstaat heeft een oppervlakte van 19.200 km2 en is daarmee het grootste district in termen van oppervlakte. De deelstaat is onderverdeeld in 4 zelfstandige steden (Statutarstädte) en 21 districten (Bezirke).

Neder-Oostenrijk staat bekend om haar vele culturele bezienswaardigheden. Uit verschillende tijdperken zijn monumentale bouwwerken te vinden, zelfs uit de Romeinse tijd! Verspreid over het landschap liggen sprookjesachtige burchten, kloosters en sloten verscholen in de prachtige natuur van Neder-Oostenrijk.

De rivierbedding van de Donau, maar ook het hooggebergte, zowel als het meer glooiende landschap bieden legio mogelijkheden voor sport en ontspanning. Je kunt bijvoorbeeld gaan golfen op één van de vele goed onderhouden golfbanen. Ook kun je watersporten beoefenen op de meren en de rivieren in Neder-Oostenrijk. Bovendien zijn er in de provincie talloze wandel-, fiets- en paardrijpaden uitgezet.

Wat de temperaturen betreft zijn er ook duidelijke verschillen. Het hoger boven zeeniveau gelegen Waldviertel en het Mostviertel zijn kouder dan het Weinviertel en het Industrieviertel in het oosten. Het gaat hier in de meeste seizoenen om slechts een paar graden, maar deze zijn als toerist toch merkbaar. Verwacht bijvoorbeeld in het Weinviertel meer hete zomerdagen en in de bergen meer winterse dagen met sneeuw.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Oostenrijk. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Neder-Oostenrijk vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Oostenrijk

Sport en natuur

Het Mostviertel met prachtige boomgaarden

Het Mostviertel ligt tussen de Donau en de hogere Alpen op de grens met Stiermarken in. Most verwijst naar een regionale drank die van appels en peren wordt gemaakt en in het Mostviertel vind je dan ook talloze boomgaarden. Vooral in de bloeiperiode tijdens de lente zorgt dit voor een zeer aangenaam landschap. De Traisentalradweg en de Donauradweg zijn enkele aan te bevelen fietsroutes.

Hoger de bergen in zijn er een aantal natuurparken waar je terecht kunt voor uitdagende wandelingen. Het prachtige Naturpark Ötscher-Tormäuer met steile paden, houten bruggen over de ravijnen en enkele grotten is hier een goed voorbeeld van. Meer indrukwekkend natuurschoon vind je in Kulturpark Eisenstraße en Naturpark Eisenwurzen, twee parken waarin ook aandacht besteed wordt aan de historische winning van ijzererts in deze regio. Het Mostviertel is verder ook het enige deel van Neder-Oostenrijk dat geschikt is voor de wintersport. Onder andere in Göstling-Hochkar en in Annaberg vind je een aantal pistes.

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.