Salzburg

Salzburg

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Salzburg

Zoals veel gebieden in Oostenrijk wordt ook het Salzburger gesierd en gevormd door een deel van de Oostenrijkse Alpen. Net als in het aangrenzende Hohe Tauern National Park kan je in Salzburg terecht voor een vakantie van wandelen, fietsen, wintersport, bergbeklimmen, raften en nog veel meer leuke activiteiten, zoals Sauer Käse maken. Salzburg is de stad van Mozart.

Oostenrijk heeft een groot aantal nationale parken en schitterende natuurgebieden; in het Salzburg liggen drie van deze nationale parken. Er is dus voldoende natuur te ontdekken tijdens een vakantie in deze streek. Wandelen in het Salzburgerland is bijzonder prettig, voor iedereen.

Mooiste plekjes Salzburg

Een van de mooiste gebieden van het Salzburgerland is het Riedingtal. Typische planten voor de Alpen zoals de gentiaan, alpenroos of nagelkruid laten zien hoe veelomvattend de flora van dit nationaal park in de zomer is. Daarnaast kenmerkt het landschap zich door een veelheid aan heldere bergmeertjes en weidse uitzichten tot aan de Grossglockner. Natuurpark Weissbach kenmerkt zich dan weer door berghellingen met laagveen, alpenweiden, gemengd bos en de Seisenbergkloof tot aan het hooggebergte.

De Krimml watervallen

De hoogste watervallen van Midden-Europa vind je in Krimml. Met denderend geweld stort het heldere water uit de Krimmlse bergbeek hier bijna 400 meter naar beneden. Langs de drie watervallen loopt een pad naar boven en hier begint ook de Tauernfietsroute naar Salzburg.

Stuwmeren van Kaprun

Wie houdt van bijzondere waterprojecten mag een bezoekje aan de stuwmeren van Kaprun eigenlijk niet overslaan. Deze stuwmeren liggen op een hoogte van respectievelijk 1672 en 2036 m. Ze zijn te bezoeken door met de grootste hellende lift van Europa over de Lärchwand mee te liften. Tijdens de excursie leer je onder meer hoe het prachtige turquoise water verandert in elektriciteit.

Boottocht op de Wolfgangsee

De Wolfgangsee is een van de meest indrukwekkende en bekendste meren van het Salzkammergutgebied. Hier kun je reizen zoals in keizerlijke tijden en varen op raderstoomboot Kaiser Franz Josef 1. Dit schip werd al in 1873 in gebruik genomen en vaart nog steeds. Ook op de Mattsee, de Obertrumersee, de Fuschlsee en het meer van Zell am See kun je boottochten maken.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Oostenrijk. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Salzburg vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Oostenrijk

Sport en natuur

Wandelen in Salzburgerland

Kan je goed wandelen in Salzburgerland? Absoluut, er zijn honderden mooie wandelpaden. De bekendste wandelroute in het Salzburgerland is de 350 km lange Salzburger Almenweg. Deze bevindt zich in het Grossarltal, ca. 85 km onder Salzburg. Mooie bergpaden voeren je tot hoog in de bergen, op hoogtes van 1000 tot 2000 m, waar je kunt genieten van de indrukwekkende natuur bij een van de 120 almhutten Ook bij ruim 40 boerenbedrijven kan je iets lekkers eten of drinken. Tijdens het wandelen over de Almenweg zie je met een beetje geluk de typische bewoners van de Alpen: marmotten en gemsen. De route is makkelijk te bewandelen voor alle leeftijden.

Wintersportgebied Salzburgerland

Het Salzburgerland is ook een van de populairste wintersport- en skigebieden van Oostenrijk. Dit komt voornamelijk door de diversiteit aan mogelijkheden tijdens een wintersport vakantie. Naast skiën en snowboarden zijn er ook voldoende activiteiten voor mensen die niet zozeer van skiën houden, maar wel van winteractiviteiten. Speciaal aangelegde winterwandelingen zijn een fantastische manier om te genieten van al deze natuur. Ook op de langlauflatten is het heerlijk vertoeven in het winterse Salzburgerland.

Zeller See

De gezellige plaats Zell am See ligt aan de Zeller See, een van de bekendste meren in de Oostenrijkse Alpen. Het heldere water zorgt voor veel vakantievertier: je kan er naar hartelust zwemmen en zelfs duiken. Boten met verbrandingsmotor zijn verboden.

Eisreisenwelt

Op ongeveer 40 km van Salzburg, in het Tennengebirge, ligt de grootste ijsberg en ijsgrot ter wereld, de Eisriesenwelt. Dit natuurfenomeen wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht, en loont ook echt de moeite. De grot is jaarlijks geopend van 1 mei tot half oktober.

Vakantie met de kids in Salzburgerland

Ook een vakantie met kinderen in het Salzburgerland is bijzonder leuk: er is van alles te beleven tijdens een vakantie in het Salzburgerland. Bezoek een van de vele dierparken. Veel van de wildparken laten dieren zien die van oorsprong in het gebied voorkwamen. In de dierentuin van Salzburg vind je meer dan 800 dieren, dus die is ook een bezoekje waard.

Appartement Buschhäusl

Appartement Buschhäusl

Filzmoos 22 5532 Filzmoos, Salzburg
Appartement Buschhäusl Ons huis ligt in een zonnige en rustige omgeving met een fantastisch zicht op - Meer informatie