Asturië

Asturië

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Asturië

Tijdens je vakantie in Asturie kun je genieten van zon, zee en fijne zandstranden. De kuststreek kenmerkt zich door de vele gezellige vissershavens, zoals de haven van Lanes waar enkele mooie stranden te vinden zijn. Aan de Costa Verde vind je verschillende mooie kleine baaitjes waar je heerlijk kunt genieten van een rustige omgeving. Asturias is de perfecte bestemming voor een heerlijk ontspannen vakantie. Of je nu kiest voor een romantisch weekend met zijn twee of een actieve vakantie met het hele gezin. Met de vele mogelijkheden van de Asturiase kust biedt deze regio voor ieder wat wils.

Wanneer je in Asturië bent zal je vast overrompeld worden door de rust die de streek met zich meebrengt. Je vindt er prachtige uitzichten op inhammen, baaien, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte weides. Als je je hier niet kan ontspannen, dan lukt het nergens.

Sport

Asturië is bovendien een ideale streek om avontuurlijke sporten te beoefenen. Kanoën, bergbeklimmen of quadracen zijn maar enkele van de opties. Met de zee in de buurt zijn vanzelfsprekend heel wat watersporten te beoefenen.

Economie

Deze streek lijkt in vele opzichten nog de sfeer uit te ademen van het verloren gewaande Spanje. De plaatselijke economie wordt nog vooral gestimuleerd door boeren en vissers. In heel de provincie, waar de natuur centraal staat, zijn slechts drie grotere steden te vinden.

Nieuwe ontdekkingen

Een vakantie in Asturie is er een vol ontdekkingen. Zeer bijzonder zijn de vijf Keltische nederzettingen in de vallei van de rivier Navia. Vooral de nederzetting Castro de Coaña, in het noorden van de regio, is het bezoeken zeker waard. In het noordoosten van Asturias ligt Llanes, een oude vissershaven waar de historische sfeer nog steeds voelbaar is.

In de buurt van dit dorp, aan de kust liggen enkele bijzondere grotten en onderaardse verbindingen. Welke door de wilde branding geisers van zeewater veroorzaken. De geschiedenis heeft bovendien vele indrukwekkende bouwwerken achtergelaten, bijvoorbeeld de romaanse kerk van San Salvador bij het dorpje Priesca en de uit de middeleeuwen stammende brug van Los Gallegos.

Wandel en fietstochten

Naast deze bezienswaardigheden kun je in Asturias ook verschillende activiteiten ondernemen. Het bergachtige landschap leent zich uitstekend voor mountainbiken, bergbeklimmen en wandelen. De verschillende rivieren bieden mogelijkheden om te kanoën en te vissen. Op zee kunnen natuurlijk ook verschillende watersporten beoefend worden.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Spanje. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Asturie vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Spanje

Sport en natuur

Asturië, waarvan de kusten uitkijken op een majestueus gebergte enerzijds en de eindeloze Atlantische Oceaan anderzijds. Het groene gebied van Spanje, dat prinselijk zijn prinsdomtitel draagt door alleen al zijn rijke flora prijs te geven. Breng een bezoek aan dit onterecht ondergewaardeerde pareltje van Spanje en bezoek…

De stranden, de steden, de kliffen, de bergen, de dalen, de valleien, de… nou ja, laten we eerst alles eens op een rijtje zetten. De stranden in Asturië zijn rotsachtiger dan die aan de zuiderse costa's, er plenst meer regen op het zand daar maar tegelijk bieden ze zoveel meer dan het zonovergoten zuiden.

Want aan de stranden grensen het Cantabrisch gebergte, vanwaar je een fantastisch panorama over de oceaan en het binnenland is. En je komt niet alleen, de bestemming is populair bij de Spaanse bevolking, vooral uit de gebieden rond Madrid. Het gematigde klimaat lokt dan wel wat vakantiegangers, echte toeristen kun je er op je één hand tellen, het is er dus veel rustiger.

Breng zeker een bezoek aan een aantal kuststadjes, met name Navia en Luarca, die de belangrijkste bevolkingskernen aan de kust vormen. Centraler gelegen, 27 kilometer landinwaarts, ligt de hoofdstad Oviedo. Daar kan je enkele toppers bezoeken die op de werelderfgoed cultuur geplaatst zijn, dat zegt dus genoeg. Niet ver daarvan ligt de gezellige havenstad Gijón, de grootste stad van Asturië. Met Avilés, ook een grote maar aangename havenstad is de centrale stedendriehoek gevormd. Het stadje is erg authentiek en verwondert met zijn vele sporen uit lang vervlogen tijden.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.