Baskenland

Baskenland

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Baskenland

Ontdek het wisselende landschap vanuit je vakantiehuis in Baskenland, en zie een overvloed aan beuken- en eikenbossen, glooiende groene heuvels, ruige kliffen en schitterende stuwmeren. In de regio bevinden zich acht natuurreservaten met prachtige watervallen. De natuurparken, zoals het Urdaibai Reserva de la Biosfera, bieden een thuis aan honderden vogelsoorten. Aan het eind van de winter is Dilika Cañyon een prachtige bezienswaardigheid. Deze 270 meter hoge waterval van smeltwater ligt bij het beginpunt van de Nervión rivier. Bezoek ook zeker het Parque Natural de Valderejo, gelegen in de vallei met kalkstenen kliffen. Tijdens een wandeling of fietstocht door dit park heb je de kans bijzondere dieren als gieren, wilde zwijnen en edelherten te spotten. Verblijf in een vakantiehuis in Baskenland tussen de bergen en kom heerlijk tot rust in een groene omgeving.

Stranden

Tijdens je vakantie in Baskenland heb je de keuze uit talloze mooie stranden. San Sebastian is in de zomermaanden een zeer geliefde badplaats. Vooral Playa de la Concha en Playa de Ondaretta trekken veel strandliefhebbers aan. Het is eveneens heerlijk vertoeven in Zumaia en Hondarribia. Surfliefhebbers kunnen terecht in Zarautz en Mundaka. Vanuit je vakantiewoning in Baskenland is het gegarandeerd actief genieten!

Cultuur

De historische steden en prachtige stranden zijn niet de enige aantrekkingskrachten van de regio. Baskenland kent vele bezienswaardigheden op zowel natuur- als cultuurgebied die je niet mag missen tijdens je vakantie. Bezoek bijvoorbeeld de grotten van Arrikrutz, het romaanse klooster van Estibalitz, de grotten van Santimamiñe en het Jezusbeeld op de berg Urgall. Deze laatste ligt in San Sebastian en is te bereiken via een leuke klimtocht. In de zomer worden er in verschillende plaatsen in de regio festivals gehouden. De schitterende omgeving en diversiteit aan landschappen nodigen je uit voor een stevige wandeling. De regio telt talloze unieke bergroutes, de één nog mooier dan de andere. Enkele aanraders zijn de bergtocht vanuit Ordizia en de tocht naar de top van de berg Txindoki. Het bergachtige landschap is natuurlijk ideaal voor mountainbikers. Ga op pad vanuit je vakantiehuis in Baskenland!

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Spanje. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Baskenland vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Spanje

Sport en natuur

Sinds ETA de wapens neerlegde begin 2011 kent het toerisme in Spaans Baskenland een spectaculaire groei. Naast de adembenemende landschappen aan zee en in de bergen zijn er nog tal van andere dingen te doen.

Sinds ETA de wapens neerlegde begin 2011 kent het toerisme in Spaans Baskenland een spectaculaire groei. Naast de adembenemende landschappen aan zee en in de bergen zijn er nog tal van andere dingen te doen.

Musea

In Spaans Baskenland bevinden zich enorm veel musea. Bilbao is de plaats waar een van de vijf Guggenheimmusea gevestigd is. Dit museum voor hedendaagse kunst werd geopend in 1997 en sindsdien hebben veel kunstenaars hun werken daar tentoonsgesteld.

Muziek

Elke maand is er ergens in Spaans Baskenland wel een jazzfestival. Het bekendste is dat van Alava. In juli komen er dan de bekendste jazzmuzikanten uit de hele wereld spelen.

Kleine stadjes

Naast de musea en muziekfestivals is het de moeite waard om eens een paar kleine stadjes te bezoeken. De inwoners zijn erg gastvrij en de keuken is fenomenaal. Een wandeling in de bergen of duiken in de Atlantische oceaan zijn ware belevenissen.

Wandelen

Het landschap in Spaans Baskenland is zeer gevarieerd: mooi zandstranden, rotskusten, prachtige dalen en ruige bergen zijn de ingrediënten voor een actieve en avontuurlijke wandelvakantie in het noorden van Spanje.

Het landschap in Spaans Baskenland is zeer gevarieerd: mooi zandstranden, rotskusten, prachtige dalen en ruige bergen zijn de ingrediënten voor een actieve en avontuurlijke wandelvakantie in het noorden van Spanje.

Van de Pyreneeën tot de Cantabrische Bergen

Met zijn milde klimaat en de afwezigheid van extreme weersituaties is het Spaans Baskenland een leuke bestemming voor wandelvakanties. De Baskische Bergen vormen de belangrijkste bergketen in het Baskenland. Deze bergketen ligt tussen het oostelijke deel van de Pyreneeën en de in het westen gelegen Cantabrische Bergen. Deze bergketen bedekt ongeveer de hele regio.

Voor wandelaars, ervaren of niet, zijn er genoeg wandelmogelijkheden. Het noorden van de regio wordt gekenmerkt door de industrie en de economische activiteit. Het zuiden is landelijker met veel pittoreske dorpjes verspreid over het landschap. Beide delen zijn een wandelingetje waard.

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.