Canarische eilanden

Canarische eilanden

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Canarische eilanden

Op de Canarische Eilanden geniet u heerlijk van de zon. Met hun ligging nabij Afrika, ten westen van Marokko, staan de Canarische Eilanden garant voor een aangenaam en subtropisch klimaat gedurende het hele jaar.

Deze eilandengroep bestaat uit zeven eilanden en maakt deel uit van Spanje. Er zijn twee provincies, namelijk Santa Cruz de Tenerife, die bestaat uit Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro, en Las Palmas de Gran Canaria, die Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria omvat. Zijn naam heeft de archipel te danken aan de vele wilde honden die er vroeger leefden.

De Latijnse term canis diende als basis voor de naamgeving van de eilandengroep. De oorsprong van de Canarische Eilanden kan gezocht worden in hun vulkanische karakter. Krateropeningen, basaltdekken, vulkaankegels en lavavelden zijn hiervan de zichtbare getuigen. Hoewel er nog steeds actieve vulkanen voorkomen op de Canarische Eilanden moet u als toerist niet schrikken voor woest natuurgeweld. De laatste uitbarsting dateert van 1826.

De Canarische Eilanden zijn veelzijdig en ideaal voor zowel een zonvakantie als een actieve wandelvakantie. Reist u met kinderen, dan is een vakantiehuis of bungalow op de Canarische Eilanden met zwembad een aanrader. U geniet geheid van het warme weer en de prachtige omgeving.

Stranden, gezellige bars en leuke winkeltjes vindt u op Gran Canaria. Met een aanwezigheid van meer dan 70 stranden is dit eiland erg populair bij de zonnegenieter die ook graag op stap gaat en plezier maakt. Van alle Canarische Eilanden is Gran Canaria het meest geliefd bij fotografen. Vooral de duinen van Maspalomas, een beschermd natuurgebied, zijn een vaak gekozen onderwerp.

Gran Canaria staat in de eerste plaats bekend als strandbestemming, maar ook natuurliefhebbers zullen er volop aan hun trekken komen. Het landschap is erg erg gevarieerd. Wandelaars kunnen er genieten van de schitterende panorama’s in de bergen. Ook is het heerlijk om te kuieren door een van de 21 pittoreske stadjes die het eiland rijk is.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Spanje. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Canarische eilanden vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Spanje

Sport en natuur

Gran Canaria is een van de schitterende Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. Dit eiland van vulkanische oorsprong is een sublieme locatie voor een vakantie voor jong én oud.

Gran Canaria is een van de schitterende Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. Dit eiland van vulkanische oorsprong is een sublieme locatie voor een vakantie voor jong én oud.

Er is heel wat te beleven op Gran Canaria. Je kan er op ontdekkingstocht vertrekken in de buurt van de Roque Nublo, gaan zonnen aan de schitterende duinen van de Maspalomas, de westernstad Sioux City bezoeken maar ook tal van andere excursies maken, op trektocht gaan en de weelderige flora aan de noordkant van het eiland ontdekken, genieten van de prachtige landschappen aan de zuidkant van het eiland, lekker ontspannen zonnen op de goudkleurige zanden en genieten van de weergaloze, uitgestrekte duinen, … De mogelijkheden op Gran Canaria zijn oneindig!

Daarnaast kan je genieten in het idyllische Meloneras of proeven van de bruisende badsteden als Playa del Inglés of Maspalomas. Ga zeker ook eens langs het gezellige Las Palmas, waar je naar hartelust kan winkelen en genieten op talrijke terrasjes. In Las Palmas is eveneens het huis van de Italiaanse wereldreiziger Christoffel Colombus te bezichtigen. Net als het museum van de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria.

In het zuiden van het eiland vind je een groot vogelpark terug: het Palmitos Park. Ook is het interessant om de grootste markt van het eiland te bezoeken in de vissersplaats Arguineguin.

Lanzarote is niet de meest ideale bestemming voor wandelvakanties. Het eiland kent wel verschillende landschappen en er zijn wandelpaden aangelegd voor wandelaars, maar op de meeste plekken loop je op onverharde wegen, zonder wegwijzers. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen! Avontuurlijke wandelaars zullen hier zeker aan hun trekken komen en minder avontuurlijke toeristen kunnen terecht in het Nationaal Park of aan de kust.

Zoals de meeste Canarische Eilanden is ook Lanzarote van vulkanische oorsprong. Het vulkaangebied werd in 1974 uitgeroepen tot Nationaal Park. Niet het hele park is te voet toegankelijk: het grootste deel van het park is enkel te bezichtigen door middel van een busrit op de speciaal daarvoor aangelegde rijpaden.

Jaarlijks bezoeken ongeveer één miljoen toeristen dit park. Om deze toeristen te informeren over het park, werd in het midden van het gebied een infocentrum gebouwd. Vanuit dit infocentrum vertrekken dagelijks tientallen bussen die je langs de mooiste plekjes in dit gebied leiden. Toeristen mogen onderweg niet uitstappen. De organisatie probeert zo de impact van het toerisme op de omgeving te beperken.

Fuerteventura, een archipel in de Atlantische Oceaan en eveneens één van de Spaanse Canarische Eilanden, is een prachtige locatie om een heuse wandelvakantie te beleven. Wandelen op het eiland is op werkelijk elk moment genieten.

Het unieke landschap van Fuerteventura maakt dat het een aanrader is om er te wandelen. Het hele eiland is voorzien van routes en je komt in het midden van de prachtige natuur en onder een heldere blauwe hemel de prachtigste landschappen alsook fauna en flora tegen. Het landschap op Fuerteventura lijkt wat op een maanlandschap. Het is gevormd door miljoenen jaren erodering van de resten van vulkanen die het eiland ooit vormde!

Fuerteventura heeft niet echt de reputatie van een uitgaansstad. Dat wil echter niet zeggen dat er geen gelegenheden zijn om op stap te gaan! Een eiland dat zoveel toeristen trekt als Fuerteventura, heeft uiteraard wel een aantal bars en cafés. Hierop komen vooral jongeren af.

De focus van het nachtleven in Fuerteventura ligt vooral in de badplaatsen. De twee bekendste zijn Corralejo en Jandía. Hier kan je tal van bars en cafétjes vinden. Vooral in het hoogseizoen kan je hier veel andere toeristen terugvinden. Heerlijk om te ontspannen na een dagje Fuerteventura.

 

Prachtig appartement aan het Las Vistas strand in Tenerife te huur

Prachtig appartement aan het Las Vistas strand in Tenerife te huur

Avenida La Habana 12 Los Cristianos, Canarische eilanden
Prachtig appartement aan het Las Vistas strand Het betreft een hoek appartement met bovenliggende st - Meer informatie