Cantabrië

Cantabrië

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Cantabrië

Een vakantie in Cantabrië staat bol van de contrasten. Het afwisselende landschap varieert van groene dalen, hoge bergtoppen en valleien tot bossen, rivieren en stranden. De kustlijn kenmerkt zich door steile kliffen, indrukwekkende grotten en mooie stranden.

In het zuiden grenst de regio aan het hooggebergte van de Cordillera Cantábrica. De regio kent maar liefst zes beschermde natuurreservaten, waarvan de belangrijkste het prachtige berggebied Picos de Europa is. Maak vanuit je vakantiehuis in Cantabrië een excursie naar dit gebied met toppen van wel 2500 meter hoog. Het gebied, een aaneenschakeling van kloven en ravijnen, is een waar paradijs voor wandelaars.

Dit geldt ook voor het Parque Nacional de Covadonga. In het noorden van het Cantrabisch gebergte ligt het Parque Natural Saja. Een bijzonder park bestaande uit hooilanden en mooie gebergtes met diverse soorten bossen. Het gebied is een geschikte woonplaats voor het wilde zwijn, de steenarend en zelfs de bruine beer.

Het bezoeken waard zijn ook de bronnen van de Asón, de baai van Santander, de kloof van de Pas, de riviermonden van de Tina Mayor en de Tina Menor en het Ebro meer. Deze laatste mag zich het grootste stuwmeer van Spanje noemen. Je stapt zo de natuur in vanuit je vakantiehuis in Cantabrië!

Cantabrië is een wonderbaarlijke streek. Zowel wie op zoek is naar cultuur, naar natuur of naar pure ontspanning komt hier ruim aan zijn trekken. Wat misschien nog het opvallendste is, deze levendige regio is voorlopig nog niet platgelopen door toeristen. Geniet ervan, zolang het duurt!

Het gebeurt niet vaak dat je in een streek zonnige stranden kan combineren met uitgestrekt groen. In Cantabrië is dat wel perfect mogelijk. De kustlijn wordt hier gekenmerkt door kleine vissershaventjes, mooie stranden en indrukwekkende vergezichten. In het prachtige kustdorpje Comillas is zelfs een Gaudí -gebouw te bewonderen. Meer in het binnenland merk je dan weer waarom dit het Groene Spanje wordt genoemd. Volg de Ebro en je komt terecht in ongerepte natuur.

Cultuur, sport en eten: een ideale combinatie

In Cantabrië kan je enkele wereldberoemde bezienswaardigheden terugvinden, zoals de grotschilderingen van Altamira. Naast de hoofdstad Santander zijn ook vele dorpjes zoals zoals Santillana del Mar het bezoeken waard. Als je je wilt uitleven zijn er in Cantabrië massa’s mogelijkheden om te gaan wandelen, klimmen of golfen. Bekomen kan je met de typische keuken, met vis als specialiteit.

De festivalstreek

Als je in de zomer gaat is de kans groot dat je op een festival stuit in deze levendige streek. Iedere augustus wordt in Santander live muziek op de pleintjes gebracht. In juni is er dan weer een festival voor sportfilms. In Santoña vindt een festival waar mensen verkleed als vissen rondlopen plaats.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Spanje. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Cantabrië vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Spanje

Sport en natuur

De kustlijn van Cantabrië kent steile kliffen, indrukwekkende grotten en gezellige badplaatsen. In de zomermaanden trekt Cantabrië dan ook niet voor niets vele toeristen aan. De mooie, uitgestrekte stranden en intieme baaitjes zijn ideaal voor een heerlijk dagje ontspannen. De stranden van Laredo en San Vicente de la Barque zijn zeer populair, net als die van Cerrias en Somocuevas. Santander, de hoofdstad van Cantabrië wordt omringd door kleine vissersdorpjes en drukbezochte stranden. Vanuit de vakantiehuizen in Cantabrië kun je met de auto de mooiste baaitjes afgaan!

Voor sportievelingen biedt de gevarieerde natuur van Cantabrië een groot aantal mogelijkheden. Zo heb je de mogelijkheid om te gaan bergbeklimmen, zeilen, paardrijden, golven en zelfs te skiën. De grotten lenen zich uitstekend voor speleologie. De hoogteverschillen die de regio kent, maken het mogelijk om te paragliden. Het duingebied van Cantabrië is een ideaal wandelgebied. De wandelroute van Isla de la Virgen del Mar naar Playa de Valdearenas is 16 kilometer lang en loopt langs prachtige kliffen. Fietsen is uiteraard ook mogelijk tijdens je vakantie in Cantabrië! De fietsroutes naast de kust geven een prachtig uitzicht op de diepblauwe zee, brede stranden, diepe kliffen en groene vlaktes. Een vakantie in Cantabrië is genieten, ontdekken en beleven. Met een vakantiehuis in Cantabrië beleef je dan ook een onvergetelijke vakantie!

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.