Castilië La Mancha

Castilië La Mancha

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Castilië La Mancha

Wie in Castilië La Mancha zijn gading niet vindt, zal wellicht nergens aan zijn trekken komen. Ontdek mee het overweldigende aanbod van deze prachtige regio. Geniet van een vakantie vol cultuur en natuur vanuit een vakantiehuis in Castilië la Mancha.

Ongekende natuurlijke variatie

Associeer je Spanje nog steeds met dorre, overvolle stranden? Dan ben je nog nooit in Castilië La Mancha geweest. In deze streek vind je een ongekende natuurlijke weelde. Op de Grote Vlakte van La Mancha kan je begrijpen waar Don Quichote zijn dromen vandaan haalde, vlakbij zijn er prachtige bergketens, weer een steenworp verder vind je vulkanen terug nabij de pseudo-steppes en weer in de buurt liggen prachtige lagunes van Ruidera of Tablas de Daimiel.

Actief genieten

Van die natuur moet je uiteraard genieten. Daarom heeft de streek enkele prachtige wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Bijvoorbeeld langs de prehistorische grotten van Los Casares, Fuencaliente en Alpera. Het diverse landschap van Castilla La Mancha leent zich ook perfect tot een sportvakantie. Klimmen, bungee jumping, mountainbike of paardrijden zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

Vergeet de stad en dorpjes niet

Met al die natuurpracht zouden we nog vergeten dat in Castilië La Mancha ook prachtige steden liggen. De streek is historisch van groot belang geweest en dat merk je onder meer in het prachtige Toledo en het overweldigende Cuenca. Beide plaatsen staan op de erfgoedlijst van Unesco. In deze autonome Spaanse regio vind je daarnaast ook veel kleine pittoreske dorpjes die je hart zullen stelen.

De vakantiehuizen in Castilië la Mancha liggen rondom de drie belangrijkste natuurparken van het Iberisch schiereiland. Natuurparken Tablas de Daimiel en Lagunas de Ruidera, twee wetlands met een grote ecologische waarde en Cabañeros, een mediterraan bosgebied. Deze parken worden omringd door prachtige hooglanden en zijn zeker de moeite van het bezoeken waard voor natuurliefhebbers. De olijfgaarden in de Alcarria, het kalksteengebergte van Cuenca en de toppen van de Sierra de Alcaraz zorgen hier voor talloze wandel- fiets- en paardrij mogelijkheden.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Spanje. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Castilië La Mancha vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Spanje

Sport en natuur

Castilla-la-Mancha is een autonome regio in het zuidoosten van Spanje. Het is een prachtige regio vol mooie bezienswaardigheden om een schitterende vakantie te beleven!

Wereldberoemd is de regio door de eeuwenoude legende van Don Quichotte. Je kan in Castilla-la-Mancha dan ook de mythe volledig herbeleven. Waan je in de tijd van Quichotte en bezoek de windmolens bij Consuegra. In dit winderige landschap komt het verhaal weer helemaal tot leven!

De hoofdstad van Castilla-la-Mancha, Toledo, is ook absoluut en bezoek waard. Deze prachtige stad, met recht en rede op de werelderfgoedlijst van Unesco, is werkelijk weergaloos. Je vindt er een stijl die gebaseerd is op islamitische, joodse alsook christelijke culturen. Een bezoek aan de gotische kathedraal ‘Catedral Primada’ en kasteel Alcázar is ook ten zeerste aan te raden.

Ook de stad Guadalajara is absoluut de moeite waard. Bezoek er de schitterende paleizen en de barokke kerken.

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.