Extremadura

Extremadura

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Extremadura

Dankzij de schatten die vele volkeren hier achter hebben gelaten is Extremadura een waar paradijs voor cultuurliefhebbers. Ook de natuurliefhebber heeft hier een ruime keus aan wandel- en fietsmogelijkheden. Extremadura is een regio vol contrasten. De vakantiewoningen in Extremadura liggen op een hoogvlakte die varieert van 130 tot 2400 meter hoogte.

De regio onderscheidt bosgebied, waterrijk gebied, berggebied en vlakke gebieden. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een zeer populaire vakantiebestemming. Een vakantiehuis in Extremadura bezorgt je een verrassende en veelzijdige vakantie in het groen.

Vogels

Een vakantie in Extremadura staat voor iedere natuurliefhebber voor vogels. Er komen veel vogelsoorten voor die je wel vaker ziet. Hop, rode patrijs, de rotszwaluw, roodstuitzwaluw, de grijze gors, grauwe gors, roodborsttapuit, kleine zwartkop, ooievaar, zuidelijke klapekster, vale gier en monniksgier zijn er slechts enkele voorbeelden van. Extremadura is echter een van de beste gebieden in Spanje en Europa om roofvogels te observeren.

Monfragüe nationaal park

Met name het Nationaal Park Monfragüe, gelegen aan de oevers van de Taag, is een belangrijk gebied voor roofvogels en een van de mooiste plekken van deze regio. Langs de weg aan de oever van de rivier ligt de enorme gierenrots Peñafalcon. Hier broeden vele vale gieren, een paar oehoes, slechtvalken en ook een paartje broedende zwarte ooievaars is goed waar te nemen. Je hebt er ook een goede kans om zwarte tapuit, Spaanse keizerarend, havikarend, steenarend te zien. Grijze gors, blauwe rotslijster, monniksgier, vale gier en slangenarend zie je er zeker. Het grootste deel van Monfragüe is gesloten voor toeristen, maar er zijn ook enkele wandelroutes waar veel vogels te zien zijn.

Wordt één met de natuur vanuit een vakantiehuis in Extremadura. Naast een rijkdom van cultuurerfgoed bezit Extremadura maar liefst 54 natuurgebieden. De Parque Natural de Monfragüe is bekendste en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Maak kennis met de prachtige flora en fauna die dit nationale park rijk is.

Breng tijdens je vakantie ook zeker een bezoek aan de steden als Guadalupe en Alacántara. Geniet van gezellige winkelstraten, historische bouwwerken en authentieke restaurantjes tijdens je bezoek aan deze Spaanse steden. De vakantiehuizen in deze regio laten je kennis maken met een stukje Spanje dat je nog niet kent!

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Spanje. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Extremadura vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Spanje

Sport en natuur

De Extremadura is vooral bekend van het Dehesa landschap, dat nergens zo fraai ontwikkeld is als hier. Het is een afwisseling van weiden, akkertjes, vele muurtjes, bossen van steeneik en kurkeik. Wijd uiteenstaande steeneiken worden geteeld voor de eikels als varkensvoer. De takken met bladeren werden gesnoeid voor veevoer. De kronen worden zo gesnoeid, dat drie horizontale hoofdtakken de vorm bepalen, waardoor deze bomen nooit hoog worden. Eens in de vier jaar wordt onder de bomen graan geteeld, waarna de grond 3 jaar braak ligt. Meer kan de natuur in Extremadura niet leveren. In deze omgeving krijgt de spontane natuur veel kansen. Bijeneter, zwarte spreeuw, klapekster, roodkopklauwier, Europese kanarie en blauwe ekster zijn er niet weg te denken. Meer bijzonder is de kuifkoekoek. Roofvogels zijn er altijd met rust gelaten waardoor monniksgier, keizerarend, dwergarend, havikarend en grijze wouw hier vaste aanwezigen zijn. Als je hier bent duurt het niet lang voor je deze vogels ziet of hoort; vooral zomertortel, groene specht en wielewaal, het voortdurende zingen van de grauwe gors geven je een gevoel dat je even in een andere wereld in een andere tijd leeft.

Extremadura is een waarlijk natuurparadijs dat je niet onberoerd zal laten. De autonome regio is bezaaid met kastanje-, eiken- en steeneikenbossen, herbergt het nationaal park van Monfragüe, het geopark Villuercas-Ibores-Jara, het natuurpark van Cornalvo en het natuurpark Tajo Internacional, en biedt een uitstekend kader voor de beoefening van buitensporten.

Als je van natuur en sport houdt, ben je op de juiste plaats. Extremadura beschikt over meer dan 60 perfect onderhouden beschermde natuurgebieden waar je ten volle zult kunnen genieten van de natuur.

Extremadura beschikt over een tweeduizend kilometer lang fietsnetwerk van paden, wegen en routes. Sommige worden druk bezocht omwille van hun geschiedenis en buitengewone schoonheid; vele andere zijn dan weer ongebaand.

Een regio om te ontdekken en al fietsend van haar landschap, inwoners, cultuur en patrimonium te genieten. In Extremadura kun je nieuwe uitdagingen aangaan, genieten van de voldoening van een bereikt doel en jezelf keer op keer overtreffen.

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.